Cześć.
Kaleson w shoutboxie dał mi do zrozumienia, że nowy sezon serialu Twin Peaks który powrócił po 26 latach jest nudny. Skoro nie da się tego oglądać, to w tym temacie możecie zaproponować coś innego wartego obejrzenia czy przeczytania. Czekam na receptę na co raz dłuższe jesienne wieczory.
Ja zacznę.
Otóż postanowiłem odświeżyć sobie nieco pamięć i zaopatrzyłem się we wszystkie sezony serialu
Przyjaciele.
Serial opowiadający o grupce sześciu ludzi powstał w 1994 roku, a pionierska jak na tamte czasy formuła serialu (komedia sytuacyjna) sprawiła że doczekał się łącznie 10 sezonów. A w tamtych czasach określenie "sezon" liczyło 24 odcinki.
No i poznaję sobie na nowo niezwykłe historie Moniki, Rachel, Phoebe, Joeya, Chandlera i Rossa. Na razie jestem w pierwszym sezonie i szczerze powiedziawszy utknąłem w tamtym świecie na dobre.
Na zachętę przesyłam kilka moich ulubionych fragmentów:
Serial dostępny jest na kanale Comedy Central (codziennie od 19) i Comedy Central Family.
Drugi "serial" do którego wróciłem to
Ucho Prezesa. To co twórcy wymyślili to jest coś niesamowitego. Genialne przedstawienie wydarzeń politycznych w krzywym zwierciadle. Tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć niezależnie od poglądów politycznych.
Serial dostępny jest na platformie Showmax i Youtube.
A Ty? Możesz polecić coś innego wartego obejrzenia?