Jeżeli chodzi o mnie, to uważam że szósta część fabularnie i humorystycznie ma szanse przebić GTA V. Ale akurat jak spojrzy się na cały przekrój serii to V nie zwiesiła wysoko poprzeczki :)
Tak naprawdę piątka daje trochę odpowiedzi w jakim kierunku ta seria zmierza, czyli w stronę trybu multiplayer. I na tym polu, liczę że będzie największa (przełomowa) różnica w porównaniu z poprzednimi częściami :)
A czy będą następne części? Jeśli już to nie prędko, głównie za sprawą multiplayera i coś czuje że będzie to wydane w innym formacie.
Możliwe, że następna odsłona nie będzie posiadać wykreowanych głównych postaci i wątku fabularnego, tylko my sami będzie je tworzyć w świecie online (role-playing).
Mozę dlatego Dana to przewidział i stwierdził, że pewna formuła się wyczerpuje i warto spróbować zrobić coś innego, po swojemu.
Odświeżę trochę temat i przy okazji odbiegnę nieco od niego :D
Nie wiem czy wcześniej była gdzieś na forum żywiołowa dyskusja na temat odejścia Dana Housera z R*? Chciałbym zapytać Was o zdanie, czy myślicie że wobec tego ruchu GTA VI może być ostatnią częścią tej gry? Albo nie tyle co ostatnią w ogóle, ale ostatnią w klimacie jakim dotychczas nas ta seria przyzwyczaiła?
Mam cichą nadzieje że przy VI Dan zdążył co nieco popracować zanim odszedł, dzięki czemu wciąż będziemy mieli przy tej grze dużo dobrej zabawy :)
Oj mylisz się metzen. Zgadli na podstawie tego co było przed dzisiejszym wyciekiem. A robili to dokładnie w tym:
http://gtaforums.com/topic/491242-mapping-los-santos-buildinglandmark-analysis/
temacie. Możesz sobie go spokojnie posledzić, to tylko ponad 800 stron :D
Kontury mapy przecież były znane już w czasie wycieku trofeów (spory czas temu). Więc połączenie reszty w całość nie było już takie trudne :D
Mapa stworzona przez fanów_GTA na podstawie screenów, fragmentów mapy i trailerów/gameplayów jakie do tej pory wyszły:
Trzeba przyznać, odjebali dobrą robotę Podejrzewam, że oficjalna mapa nie będzie za wiele różnić się od tego co tu mamy. :)
+++ EDIT (08.09.2013 22:29):
Aha, wcale nie wydaję się ona aż tak ogromna. Zwłaszcza gdy zobaczy się na tereny pozamiejskie, na mnie to nie robi takiego wrażenia. Wygląda jakby to można objechać to wszystko w chwilę :D
(napewno się mylę)
Tak. Jak widać, nie mamy dużego wyboru.
Czyli mam rozumieć, jest to spotkanie znajomych z IRCU (:ddd hahah)
A właśnie, IRC jeszcze żyje?
I jeszcze jedna kwestia dotycząca miejscówki, wybrałem dom Lazlowa, ewentualnie Jego garaż.
Jasne, ale dlaczego Ja? ;x
Jeśli chcecie, abym podjął tak niezwykle istotną decyzje, musicie najpierw zdecydować w jakimś mieście mamy pić, tzn. się bawić.
W serii Grand Theft Auto niejednokrotnie było nam Polakom dane dostrzec "polskie akcenty" przedstawiane raczej w zabawny sposób. Jak to się stało i co było powodem lub kto był pomysłodawcą do ich umieszczenia w grze? Możecie opowiedzieć nam coś więcej na ten temat?
-----------------------------
Mniej więcej tak ma brzmieć to pytanie. Nie obrażę się jeśli pozwolicie sobie na lekką jego modyfikację która może znacząco poprawić jego jakość.