Nareszcie mamy trailer DLC do IV na XB360. Jak oceniacie filmik i czego się spodziewacie po pierwszym dodatkowym epizodzie? Zauważyliście coś ciekawego? Napotkane już wcześniej postacie w fabule IV, nowe bronie? Mówta co chceta!
SPOILER!W grze spotkamy Jasona, chłopaka córki Mikhaila Faustina, którego Niko zabija w misji No Love Lost. Misja ta występuje dosyć wcześnie w podstawowej fabule IV co może oznaczać, że fabuła dodatku toczy się jeszcze przed przybyciem Niko do Liberty City lub zaraz po tym.W dodatku też będziemy mieli do dyspozycji nowe bronie takie jak Sawed-Off Shotgun (z odrzutem), Shotgun z obrotowym magazynkiem. Również jadąc na motocyklu będziemy mogli używać cięższej broni, takiej jak chociażby wcześniej wspomniany Sawed-Off Shotgun.
Grand Theft Auto IV jest już ogólnie dostępne, a zamiast robić nową ankietę pod menu postanowiłem Wam udostępnić też możliwość wypowiedzi w powyższym temacie.
A ja chciałem sie za to zabrać, tylko nie miałem jak. Nareszcie, będę siadał i tłumaczył. Ktoś może mi zapodac plik American.gxt? I czemu edytor do Vice City?
Wizualnie Twoje portfolio to jakaś masakra. Chyba, ze dla Ciebie to jest ten oldschoolowy klimat, o którym mówiłeś. Natomiast Twoje prace... genialne. Szczerze mówiąc cenię wszystkich, którzy zajmuja się pixelozą, ale Twoje pojazdy są świetne.
Pierwsze tematy na forum dotyczą niestety błędów i problemów. Jednak jakby nie było premiera IV na PC jest gigantycznym wydarzeniem, przynajmniej dla pecetowców.
Jeśli chodzi o samo wydanie w naszym kraju od Cenegi, jest to cos pomiędzy edycją podstawową, a rozszerzoną, jednak jeszcze nie kolekcjonerską. Cena wynosi ok 130 pln, kiedy to zwykłe gry kosztują mniej niż 100 pln. Wydania zawierają oczywiście instrukcje itd, ale wydawane są w zwykłych DVD Boxach. IV natomiast jest pudełkiem w pudełku. Mamy tez plakato-mapę, instrukcję i przewodnik. Patrząc jednak na dzisiejsze edycje kolekcjonerskie nie ma ścieżki dźwiękowej, artbooka, czy też innego gadżetu tak jak to było chociażby w wersjach konsolowych. Cena pecetowej wersji IV wynosi jednak tyle co np wydanie kolekcjonerskie Fallouta 3, a IV kolekcjonerską jednak nie jest.
Jeśli chodzi o konwersję, nie wątpię, że została ona wiernie odwzorowana, a nawet ulepszona. Wiele jednak osób wymienia się swoimi parametrami sprzętowymi ze świadomością, ze nie działa to na ich komputerach tak jak by to mogło. Z mojego punktu widzenia zakup IV na PC był ruchem czysto kolekcjonerskim. Jeśli gram w IV to oczywiście na konsoli. Fajnie mieć jednak kolejny plakat w antyramie na ścianie.
Czekamy na Wasze opinie bo z tego co mi się wydaje dosyć dużo userów nabyło oryginalne kopie IV. Prawda? ;)