Grywalność a grafika · napisany: 10.11.2007 11:21
|
ale dlaczego my tu rozmawiamy o klasykach? jak już pisałem: mi chodzi o współczesne gry. o porównanie gry w san andreas na maksymalnych detalach i rozdzielczości, w porównaniu do gry na minimalnych. czy nie będzie grało się nam przyjemniej na tej pierwszej konfiguracji? po co ludzie kupuja odjechane pecety jak gra im chodzi? a no po to, żeby im chodziła na najwyższych detalach. bo wtedy gra jest bardziej grywalna. dla mnie ma to ogromny wpływ, jeśli chodzi o współczesne gry (jeśli moge dać miano 'wspołczesnej gry' san andreas).
|
Grywalność a grafika · napisany: 10.11.2007 11:03
|
no to akurat prawda, sam grałem w mario,(wiem, że to jest sprzeczne z tym, co napisałem wyżej, ale o grach na pegazusa akurat zapomniałem) ale wtedy nie można było oczekiwać od gry lepszej grafiki, dlatego nikogo to nie obchodziło. a teraz? ja nie chcę nawet patrzeć w stronę trzech pikseli goniących za czymś, co przypominało grzybka. czym innym są współcześnie robione gry, w których zaczyna być trudne odróżnienie zdjęcia zrobionego w realu, a screenu z gry. ja cały czas o takich grach mówię.
w tej chwili dla mnie gra zrobiona w 1996 jest mało grywalna, tak samo jak gta4 za 10 lat będzie mało grywalne, kto będzie chciał grać w takiego śmiecia, patrząc na obecne możliwości graficzne gier?
no na pewno nie ja. a jeśli wy będziecie, to pozostaje mi tylko życzyć wam dobrej zabawy.
|
Grywalność a grafika · napisany: 10.11.2007 10:37
|
ariasz napisał:
A. albo za pozno sie urodziles i nie grales w poprzednie gry, ktore mozna rzec nie mialy grafiki a spedzalo sie przy nich kupe czasu
no przykro mi, nie grałem.
ariasz napisał:
B. to dlaczego w nia grales, przeciez bez grafikiz niby nie ma grywalnosci, strata czasu?
uhm, nie do konca. nie gra bez grafiki nie ma grywalności, tylko gra ze słabą grafiką ma obniżoną grywalonść. w samo gta3 grałem z przywiązania do gta i chciałem ogólnie zapoznać się z tą częścią. a grafika ciągle mi dokłuczała. może dlatego nie przeszedłem do końca tej gry?
|
Grywalność a grafika · napisany: 10.11.2007 01:46
|
...
eh, to teraz 20 stron bluzg skierowanych w kierunku mojej osoby. : D
ok, to chodzi mi mniej wiecej o to, ze nie cierpie grać w gry, w ktorych (jak już pisałem lothronikowi na xfire) głowa wygląda jak umalowane jajo wielkanocne. mnie takie gry od razu odpychaja i nie mam ochoty do nich wracac. i oczywiscie mi nie chodzi o takie typowe gierki online jak billard, bo to jest zupelnie inny swiat. bo co ma snooker na wp, do produkcji, w ktora r* wpakowalo miliony zlotych? no wlasnie, nic.
przykladowo: wyobrazacie sobie gta4 z grafika z gta3? czy to by nie psulo grywalnosci? wedlug mnie tak.
i w calym tym zamieszaniu nie twierdzę, że grafa, grafa i tylko grafa. dla mnie jest ona po prostu najwazniejsza sposrod wszystkich tych pier.dol takich jak dzwiek, sterowanie, soundtrack czy ilość dostepnych broni. bo moim skoromnyn zdaniem, te wszystkie skladniki gry wplywaja na grywalnosc, a najbardziej grafika. imo.
|
Jaki samochód na osiemnastkę? · napisany: 04.11.2007 18:25
|
loool, co ty za graty tutaj wymieniasz? twoj stary na 18 powinien ci kupic ferrari enzo, albo porsche carrera, a nie jakieś fiaty za 30 tysiecy.
czy te auta, ktore tu wymieniles, to jakis zart? sam gadales, ze twoj stary zarabia ponad 200k miesiecznie, no nie, zal... osiemnastke masz tylko raz, wypadalo by dostac cos porzadnego na ta okazje. eh...
|
Wiesiu... · napisany: 28.10.2007 13:16
|
jak dobrze, że mnie zrozumiałeś. ; DD
chodzi mi o to, że napisałeś 'według mnie znam gościa'. bo jaki sens ma takie zdanie?
|
DoD4 · napisany: 16.10.2007 15:12
|
|
NFS:Most Wanted przeróbka · napisany: 30.09.2007 15:48
|
hm, trzeba przyznać, że dźwięki całkiem fajnie dopasowane.
a oceniać tu raczej nie ma co...
|
Skok ze spadochronem · napisany: 29.09.2007 22:42
|
kamil200 napisał:
mtz co masz do 40 sekundy?? ladnie nurkowal przeciez ;ppp
ta, scena wyrwana prosto z supermana. ; >
|
Saints Row 2 · napisany: 23.09.2007 21:58
|
fake. buahahahahah. fake. : DDDDDDDDDDDDDDDD
|
PC czy konsola? · napisany: 15.09.2007 11:02
|
no właśnie.
a poprzednie wypowiedzi ariasza to już naprawdę n/c. ;x
|
Pokaż swoją twarz · napisany: 08.09.2007 23:55
|
chodziło mu raczej o podobny, ale w sumie... to spojrzenie rzeczywiście jest znajome.
|
gtg clan please back :c! · napisany: 04.09.2007 20:30
|
eee, no tak, to musiało się stać.
od kiedy lothronik gra nałogowo w sa:mp, wszyscy jęczą o otwarciu klanu...
nie wiem, ja mógłbym grać, ale nie jestem nie wiadomo jak napalony na sa:mp, pewnie jak większość z was...
i tak szczerze mówiąc... wątpię, że coś z tego będzie. z przyczyn różnych i różniejszych. ; p
p.s te pistolety, to colt 45, ale ja mam silverballery. ^^
|
Mafia 2 · napisany: 22.08.2007 10:34
|
ale tam podobno ludzi nie można zabijać. :
|
Mafia 2 · napisany: 22.08.2007 09:55
|
Rzyuka napisał: W KONCOWEJ CUTSCENCE GINIESZ!!!!!!!!!!!!
ta, tak jak w bm? ^^
|
Mafia 2 · napisany: 21.08.2007 22:35
|
zpn napisał: jakby ktoś tutaj tak w wielkim skrócie opisał fabułę mafii, to byłbym wdzięczny.
kresek napisał: Bedzie mozna jezdzic samochodem, strzelac, a nawet chodzic. Mozliwe, ze bedziesz mogl kogos zabic, ale nie jest to pewne ;f
to byl zart, prawda?
|
Mafia 2 · napisany: 21.08.2007 21:57
|
jakby ktoś tutaj tak w wielkim skrócie opisał fabułę mafii, to byłbym wdzięczny.
|
misja masełko cz.3 · napisany: 19.08.2007 15:35
|
nie oglądałem, ale powiem, że film jest fajny.
|
Porównania rzeczy · napisany: 19.08.2007 15:28
|
szklanka, bo kubek kojarzy mi się z kubisiem.
eskejd czy starzy eskejda?
|
Porównania rzeczy · napisany: 19.08.2007 10:22
|
tm4, 'oryginalna' w sensie unikalna.
nfsgames.info
splinter cell czy hitman?
|
|