Cytat: Lichwa - forma stosunków kredytowych między wierzycielem, a dłużnikiem, polegająca na pobieraniu wygórowanych procentów za pożyczone pieniądze. Znana była w starożytności i w Polsce od wczesnego średniowiecza, początkowo potępiana przez kościół. W Polsce miedzywojennej oprocentowanie pożyczki powyżej 10 % określano jako lichwiarstwo. Było prawnie zabronione i ścigane.
W wielu systemach prawnych lichwa jest zakazana, zaś wysokość odsetek maksymalnych określona ustawowo.
Tja. I mowa tu o upragnionej konsolce każdego fana GTA. PSP - Play Station Portable. Mała, przenośna konsola, z której R* wyciska ostatnie poty. Zapewne wielu z Was chciało by ją mieć, ale w tym temacie ich nie rozdajemy. Więc może wypowiemy się co sądzicie o pomyśle stworzenia najnowyszych gier Rockstar'u na PSP?
Według mnie równie dobrze można było umieścić stories'y na PC, czy też na Pleju. Napewno zdobyły by większą popularność, bo nie każdy ma PSP, a kompa eee... my wszyscy?
Ale z drugiej strony jest to ciekawy pomysł, zważywszy na to że gra będzie miała swój klimat i można w nią pograć nie tylko w domu. hy?
No więc... jeżeli można było zażyczyć sobie screena z LCS, to chyba będzie można i z VCS. No metzeniasy i lothroniasy, podłączać sprzęt i prosimy o fotki. Kto tylko poprosi. Na początek chciałbym zobaczyć baze wojskową. Czekam aż się nagracie...
No więc... Najpierw grając w części 3D, przechodząc na klasyki, chyba nie można być zachwyconym grą. Chociaż myślę, że 'jak na tamte czasy' gra jest udana. Wiele w jedyneczke nie grałem, bo nie ma w co. Bez urazy, wielcy fani klasyków.
Zganiatanie aut. Przejeżdżasz mosterem po aucie - auto się zgniata. Spadasz z dużej wyskości na inne auto - auto się zgniata. Spadasz człowiekiem z dużej wyskości na auto: auto się zgniata. DaCHUJesz - auto się zgniata. Walisz w budynek - auto się zgniata. Ssiesz - auto się zgniata.