Gość

Rejestruj

błąd
Musisz być zalogowany!
Zaczekaj...
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 01.11.2024 05:30
· GTAthegame · Forum · Posty Użytkownika Pepe
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Pepe
Wasze karty graficzne · napisany: 27.05.2007 01:55
W związku z upgradem kompa, podaję aktualny typ karty graficznej, jaki posiadam w komputerze.

jest to ATi Radeon 9550 256MB RAM
[WWW] NFSCentre · napisany: 26.05.2007 23:57
Ryder_pl napisał:
porządny serwis

Dużo ludzi nazywa tak swoje 'dzieła' sztuki, będące zlepkiem kodu z obrazkami. :P
Jak ma to być porządny serwis to radziłbym nie robić loga w Paincie ani bez używania trybu 'ClearType'.
Na logu w twoim serwisie czcionka jest totalnia rozpierniczona i razi to w oczy na NECu MultiSync FE770 z ustawioną rozdzielczością 1024 x 768 pikseli @ 85Hz.

[lay]pod stronę o webmast. ?? · napisany: 22.05.2007 16:21
Przy robieniu zrzutów layów, polecam włączenie funkcji 'ClearType', która poprawia jakość czcionek. A tutaj widać że czcionka jest taka bardzo kanciasta i trochę psuje ogólny wygląd laya.

Ale to nie jest najważniejsze. Jak na moje oko (zabarwione tym razem na zielono przez monitor >:( ) jest ładny. Nie wiem jak on wygląda w realu ale i tak jest ładny. :P :D
patrzcie na to... · napisany: 21.05.2007 08:18
to ja w takim razie wyręczę autora tematu i podam linki z bbcodem:

http://youtube.com/watch?v=CQS8zCyoGHM
http://youtube.com/watch?v=nVAsYW9yRzs
www.busnews.tk · napisany: 16.05.2007 09:50
Zic napisał:
lol

Z twoich zamiłowań nikt się nie śmieje, więc uszanuj zamiłowania innych ludzi.
KOMENTARZ ZBĘDNY.

+++ EDIT (06.12.2007 02:52):

Jako że strona ma już nową wersję 2.0.0.7 to temat reaktywuję:
podgląd nowej wersji strony:

www.BUSNEWS.tk
www.busnews.tk · napisany: 15.05.2007 20:16
tmster napisał:
jak wejdę w link kolej to mi się stronki kładzie jaby była zrobiona bez tabelek ; C

A można prosić screena?
[Eksperyment] Music by Kedzior · napisany: 05.05.2007 20:15
oOo czas zakończyć te już prawie 2 stronne offtopy...
Teraz prezentuję nieco starszy utwór, również wykonany w FL Studio (tym razem w wersji 6).
Utwór nazywa się "Sparrow Flight" i został nagrany w zeszłym roku w wakacje i jeszcze za czasów mojego starego nicka 'PsYcHoll'...

Słuchać i nie marudzić ->>>>>>> :D

Edit @ 6.05.2007 1:31:

Wrzuciłem na Speedyshare także wcześniejszy utworek, tym razem nagrany 'Rejestratorem dźwięku' bezpośrednio przy odtwarzaniu ukończonego przeze mnie 'dzieła'.
"Abstraction"
Oby dwa utwory zostały stworzone w zeszłoroczne wakacje.

PS. Jeśli nie macie o czym dyskutować i wykorzystujecie ten temat tylko do nabijania sobie postów i kłótni pomiędzy sobą, to radzę znaleść sobie inny temat do takich działań.
[Eksperyment] Music by Kedzior · napisany: 03.05.2007 22:12
CrayFish napisał:
Zupełnie, absolutnie i całkowicie nie mogę zrozumieć tej muzyki. Ani tego utworu, ani już tym bardziej definicji...

Rzyuka napisał:
o lol ;d pierwszy raz slysze cos takiego... mam nadzieje ze zarazem ostatni ;d

Zamiast spamować i marudzić, to byście mi tu wskazali błędy w akordach (wyjaśnienie pojęcia akord)
A propos:
1. o gustach się nie rozmawia - każdy ma swoje upodobania muzyczne; niektórzy wolą techno, inni metal, a jeszcze inni jazz, czy też muzykę klasyczną.
2. wiedziałem, że publikując swoje 'dzieło' nie można na was liczyć... i niestety jak narazie widzę po odpowiedziach - miałem rację.
[Eksperyment] Music by Kedzior · napisany: 03.05.2007 11:28
Wierzba napisał:
nie sluchalem bo sie dlugo sciaga, wrzuc na inny host

Specjalnie dla takich "marud" , zauploadowałem utworek na 4 inne mirrory.
Wierzba napisał:
P.S. takich uzytkownikow chemy na niko, jezeli nawet dopiero zaczynaja swoje kroki w muzyce, grafice etc. na niko moga sie nauczyc od innych... :nigga:

Raczej nie zamierzam brać się "zawodowo" za tworzenie muzyki elektronicznej, narazie tylko poeksperymentuję.

[Eksperyment] Music by Kedzior · napisany: 03.05.2007 01:47
Postanowiłem coś wykombinować i poeksperymentować z muzyką elektroniczną w programie FL Studio (moja wersja - 4.0) i ostatnio wyszło mi takie "cudo":

[Główny link] ----->>>>>>>>>>>>>
Mirror 1 [RapidShare]: http://rapidshare.com/files/29173951/CosmicTravel.rar.html
Mirror 2 [SpeedyShare]: http://www.speedyshare.com/115875340.html
Mirror 3 [ShareBigFile]: http://www.sharebigfile.com/file/158948/CosmicTravel-rar.html
Mirror 4 [FileFactory]: http://www.filefactory.com/file/b4f36d/

Muzyka jaką wykonałem, jest z gatunku Ambient (definicja gatunku) a całość (łącznie z przekonwertowaniem na format MP3) zrobiłem w 5 godzin.
Może to nie jest wyczyn, aczkolwiek jest to mój jeden z pierwszych utworów zrobionych za pomocą tego programu.

Jakość została pogorszona z wiadomych powodów; (w razie czego mam przy sobie kopię w formacie .FLP)

Last Edit @ 3.05.2007 11:26
www.busnews.tk · napisany: 14.04.2007 15:21
Template jeszcze będzie poprawiany; dzieki za wskazanie fragmentów niesformatowanego tekstu - w najblizszym czasie zostaną one poprawione.

Jeszcze są błędy z shoutboxem, ale najważniejsze, że większa część strony działa poprawnie.
W najblizszym czasie dodana zostanie także księga gości.

++EDIT @ 15.05.2007 ++

Strona zmieniła swoją stylistykę, a więc temat reaktywowany.
www.busnews.tk · napisany: 11.04.2007 15:06
Narazie w panelu admina jest błąd, przez którego wysyłane newsy są w kodowaniu windowsowskim, podczas gdy strona ma ustawione kodowanie ISO-8859-2.
Dopóki nie poprawię tego, nabór redaktorów będzie wstrzymany; ale jeśli chcesz, to możesz podsyłać newsy :)
Po sprawdzeniu ich będe je potem albo odrzucać, albo akceptować - w zależności od tego jak bardzo się postarasz :D
Alternatywa dla Nokia PC Suite · napisany: 10.04.2007 23:55
eskejd napisał:
Chcialem pomoc, ale juz nawet za dobre checi jada czlowieka :X

Źle mnie zrozumiałeś - akurat nie takiej odpowiedzi się spodziewałem, ale dzięki za jej podanie; być może z niej skorzystam :)
tmster napisał:
tylko juz wiem czemu alternatywy potrzebujesz ; ) bo on jest pod win 2000 i wyżej

Akurat się składa, że starsze wersje tego programu działają także na Windowsie 98SE; ale znów się kółko zamyka, bo "ten program nie rozpoznaje mojego kabla USB..."
www.busnews.tk · napisany: 10.04.2007 23:48
Podejrzewam, że większość zna już tą witrynę, ale pozwolę sobie powtórzyć ją ale w tym dziale.
BUSNEWS.tk
Strona jak już wcześniej wspominał mój avatar i sygnaturka, jest serwisem o Transporcie publicznym i ukazuje nowości z tej dziedziny.

Tym razem chciałbym prosić o ocenę czysto związaną układem strony, przejrzystością;
Czy nawigacja jest dobrze rozplanowana itp.

Dodam jeszcze, że przed chwilą zmieniłem serwer z www.funpic.de na cba.pl i dołożyłem moduł "przyjaznych linków".
Alternatywa dla Nokia PC Suite · napisany: 10.04.2007 14:25
eskejd napisał:
Nie jestem uzytkownikiem Nokii ani nie znam sie na aplikacjach do tego telefonu

To po co sie wypowiadasz w tym temacie
Kedzior napisał:
Nie zamierzam niczego kupować, tylko chodzi mi o alternatywną aplikację dla Nokia PC Suite.

j/w

dop. eskejd: sry ale zamiast quote kliknalem edit i co przypadkowo troche zmienilem post nie pamietam jak to szlo sry.:X
Alternatywa dla Nokia PC Suite · napisany: 10.04.2007 11:22
Temat ten zakładam, aby dowiedzieć się od was, jaką alternatywę dla programu Nokia PC Suite (oprogramowanie umożliwiające przeglądanie zawartości komórki przy użyciu komputera) polecacie.

Ja mam taki dylemat, iż nie posiadam orginalnego kabla USB do mojej Nokii 6610i i wymieniony wyżej Nokia PC Suite nie rozpoznaje go i nie mam możliwości połączenia z komórką.

Poszukuję alternatywnej aplikacji, która nie wymaga jak program Nokii, orginalnych akcesoriów. Czy znacie może jakąś dobrą aplikację tego typu?
Serwer Apache na Windowsie 98S · napisany: 09.04.2007 20:15
Sprawdziłem i jestem zadowolony - nic nie musiałem dodatkowo przestawiać; serwer Apache działa już u mnie poprawnie.
A temat może już zostać zamknięty.
Serwer Apache na Windowsie 98S · napisany: 09.04.2007 18:48
Teamt zakładam po radę, jak skonfigurować poprawnie serwer Apache pod Windowsem 98 SE.
Otóż po instalacji w oknie Apache Service Monitor nie widnieje żaden typ usługi prze którą możliwe jest restartowanie, zatrzymywanie działania serwera Apache.

I teraz mam pytanie dla tych, którym udało się odpowiednio skonfigurować Apache do działania Windowsa 98SE:
Jakie komponenty powinienem ściągnąć i doinstalować a także jak skonfigurować ową całość, żeby grało jak "w zegarku" ?

PS dla niewtajemniczonych: Prosiłbym o niespamowanie i off-topy stylu: "Nie wiem; Nie da się, nie robiłem tego itp.
www.gta4.uk.pl · napisany: 03.04.2007 15:54
Nie daję tej stronie długiego żywotu; szczególnie iż z panującymi na scenie wielkimi portalami o GTA raczej nie będzie miała szans ta strona.
Wiem to z własnych doświadczeń - swoją stronę o GTA zamknęłem ledwo rok po uruchomieniu.
EKRANIZACJA GTA STORY · napisany: 03.03.2007 19:26
Wierzba napisał:
metz a gdyby tak nakręcić gta story? ekranizacja to dobry pomysł tylko potrzebna by była spora grupka ludzi na MTA ale scenariusz już masz. Co wy na to?

A nakręć sobie amatorski filmik zwykłą kamerą, zmontuj na kompie i co? póścisz go w kinach? nie sądzę. Sądząc po nazwie tematu - jest to wykonalne, ale..... kto to będzie oglądał ???! ;P chyba tylko gracze serii gier GTA ;D
Komu GMail, komu? ;o · napisany: 21.02.2007 12:01
Teraz to już każdy może mieć g-maila bez zaproszeń.
hihih
GTA: PSI FACTOR · napisany: 11.02.2007 12:53
Ja się spytam o pewną rzecz, mianowicie o prawa autorskie utworów, które wykorzystałeś w tych odcinkach. Czy miałeś pozwolenie na ich wykorzystanie? (A także fragmentów z serialu PSI Factor ?)
WASZ KOMP dobry czy do ..... · napisany: 08.02.2007 14:15
Nie ma to jak powtarzanie kolejnych tematów, ale co tam xD

Płyta główna: n/n nieznana
Procesor: Intel Pentium II, MMX, 400MHz
Pamięć: 64MB RAM

Grafika: S3 Trio64V+(86C765) Rev E PCI
Typ konwertera DAC: Internal
Całkowita szacunkowa ilość pamięci: 4.0MB
Przyspieszenie DirectDraw: Włączone

Akcelerator graficzny: 3Dfx Voodoo 1 PCI
Całkowita szacunkowa ilość pamięci: 4.0MB
Przyspieszenie DirectDraw: Włączone
Przyspieszenie Direct3D: Włączone

Bieżący tryb ekranu: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Hyundai Deluxscan 14S

Karta dźwiękowa: ESS n/n nieznana
Identyfikator urządzenia: PCI\VEWN_125DDEV_1969SUBSYS_88981
Typ: WDM

Dysk twardy: Seagate n/n 10GB

CD-ROM: Samsung n/n 32x MAX

Napęd dyskietek: LG n/n

System Operacyjny: Windows(R) 98 Wydanie drugie 4.10.2222 A
z zainstalowanym 'Nieoficjalnym Service Packiem 2.0.2 PL', sterownikami pamięci masowej USB i całkowicie usuniętym Internet Explorerem (Program 98Lite :*)

Klawiatura: Media-Tech Black MT1206K

Mysz: MantaMM731 Diablo Mouse USB to PS2 Adapter (najmłodsze zwierzę w komputerze )

Głośniki: JUSTer Multimedia SP-613 100W łączone samoróbkowo z głośnikami CROWN CD-K383

Drukarka: Lexmark E120

Wersja programu DirectX: DirectX 7.0 (4.07.00.0716)

PS. 1 Latem bierzącego roku planuję przyspieszyć swój komputer do minimum:
AMD Athlon 2200+ 1,5GHz 256MB RAM, ATi Radeon 9550 128MB
+ jeszcze: lepszy monitor, nagrywarkę DVD-RW...
Kędziorek pójdzie w końcu do roboty w wakacje :P

PS. 2 Post zostanie uaktualniony gdy zdobęde więcej danych o sprzęcie
Utwór Naj.. Oddający Klimat VC · napisany: 31.01.2007 23:15
CarlSA napisał:
Ten utwór jest przecież obecny w GTA VC i zupełnie o nim zapomniałem. Jest nawet lepszy od tego co wyżej wymieniłem

:O najwidoczniej nie słuchałem wszystkich stacji w GTA Vice City ;)
Problem z Carmageddonem... · napisany: 31.01.2007 23:12
Raczej wyeliminowałbym 2 ostatnie odpowiedzi, gdyż robiłem reinstalkę tejże gry i sprawdzałem różne konfiguracje gry i ciągle te same misje działały a reszta nie.

Kolejną sprawą to jest też fakt że nie można zainstalować tdra jako full. 400MB, gdyż powoduje to zawieszenie się instalatora i wyskakiwanie błędów odczytu plików.
· Wybierz stronę: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 01.11.2024 05:30
·
Obecnie forum przegląda 172 gości oraz 0 z 6675 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 172 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Urodziny obchodzą dziś · czatyrko (31) · Wszystkiego najlepszego!
Napisano 25243 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami
STATYSTYKI »
news · forum · blogi · mobile · rss · pliki · filmy · njoy · szukaj · mapa
© 2004 - 2024 GTAthegame
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów jest zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies