Sprzedam/Kupię... · napisany: 09.09.2011 21:06
|
Już wiem, że cena, jaką podałem wyżej raczej nie jest do osiągnięcia. Za samą przesyłkę każą sobie liczyć 50, a konkurencja prawie 60 zł.
EDIT: Dobra sprawdziłem kilkoro kurierów i stwierdziłem, że najlepsza byłaby przesyłka ekonomiczna Poczty Polskiej.
+++ EDIT2 (10.09.2011 17:18):
EDIT2: Dobra, jeden potencjalny klient odpadł, to w ramach zachęty rzucam propozycję cenową dla pozostałych: 110zł (wliczone z przesyłką; tylko Polska, inne kraje odpadają).
|
Sprzedam/Kupię... · napisany: 09.09.2011 14:12
|
@chaos: DHL zdaje się, ma najniższe opłaty za przesyłki do kilku kg.
A co do ceny to podałem wartość wraz z wliczonym kosztem przesyłki. No to może za 30,-?
|
Sprzedam/Kupię... · napisany: 09.09.2011 00:45
|
Żyłkaa napisał: no ***a za cztery dychy to ja tez bym wzial :| A jaką cenę byś wolał? Pewnie za darmo, tak? Za darmo to nawet wpi****l nie dają, a wysyłka też swoje kosztuje.
|
Sprzedam/Kupię... · napisany: 07.09.2011 23:55
|
Na jednym ze złączy ATA133 jest pęknięcie w plastiku osłaniającym bolce(?), w drugim z kolei były one raz wyprostowane, lecz nie ma to żadnego wpływu na działanie urządzeń do niego podłączonych - zarówno nagrywarka, jak i dysk twardy działają bez problemu. W razie jednak, jakby coś się działo, to podpięty jest także moduł PCI SATA/ATA133 z którego jednak jeszcze ani razu nie korzystałem.
Druga sprawa jest bardziej poważna, mianowicie nie wiem dlaczego, ale wbudowana karta sieciowa nie chce od jakiegoś czasu działać. Wymieniałem kable ethernet, lecz poprawy nie było. Nie mogąc tego rozwikłać, dokupiłem jednak za grosze moduł PCI i ethernet podłączyłem przez niego, co w pewnym sensie problem ukryło ;)
No i jeszcze kiedyś chciało mi się grzebać w przyciskach włączania i resetowania komputera, przez co teraz włącznik jest w miejscu przycisku RESET.
No i to wszystko z niedogodności. Obudowa jest standardowych wymiarów ATX, 2 wyjścia USB na przednim panelu, jest także miejsce na napęd dyskietek (które jakiś czas temu zakleiłem czarnym papierem z powodu niekorzystania już z już wtedy przestarzałego nośnika, jakim były dyskietki (zawsze jednak można go zerwać i zamontować) i po to, aby komputer za bardzo się nie kurzył w środku) i ZIP (albo i również jako miejsce na napęd dyskietek, lub cokolwiek innego) (w górnej części)
Aha i jeszcze jedno, wydaje mi się, że coś zaczyna być nie tak z zasilaczem, bo potrafi od czasu do czasu a szczególnie przy włączaniu zasilania, wydawać dziwne dźwięki niepochodzące z samego wiatraka.
|
Sprzedam/Kupię... · napisany: 06.09.2011 16:46
|
A jaka cena by odpowiadała? Bo ja jestem skłonny go całego sprzedać za 5 dych + koszty przesyłki. A na alledrogo nie chce mi się go wystawiać, bo biorą sobie trochę prowizji za to.
|
Sprzedam/Kupię... · napisany: 01.09.2011 01:20
|
Jako iż w sobotę zaczynam remont w pokoju, to jestem zmuszony pozbyć się starego komputera. W związku z tym informuję o okazji:
procesor: AMD Sempron 2200+ 1,5GHz
RAM: 512MB SDRAM (2x UNB PC3200 256MB)
karta graficzna: XPOWER ATi Radeon 9550 128MB
Nagrywarka: TSS SH-S162 ATA133,
płyta główna: M848A w nieco uszkodzonym stanie, (trzeba uważać na końcówki złączy ATA; nie działa wbudowana na płytcie głównej, karta sieciowa) lecz sprawnie działająca,
karta sieciowa PCI, Kontroler Serial ATA na PCI (niemal nówka sztuka nieśmigana, XPOWER), karta dźwiękowa: CMI8738/PCI-SX HRTF Audio Com
obudowa: ATX (włącznik w przycisku RESET), wygłuszenie korkowe
zasilacz: bodaj 300W
Do zestawu dołączam płyty ze sterownikami.
Myślę, że cena kształtowałaby się na poziomie mniej niż 90zł, do negocjacji.
Jeśli nie będzie chętnych, pójdzie na części, a płyta główna i obudowa - do utylizacji.
|
Trzydzieści lat minęło... · napisany: 27.08.2011 18:13
|
Ja już nie liczę, ile to komputerów (a co dopiero dysków twardych) przeszło przez moje mieszkanie.
W każdym razie, pierwszy komputer dostałem gdzieś tak w 1998 roku i był to podobnie jak w poście wcześniej:
Procesor: Intel Pentium I 150 MHz,
Karta graficzna: 1MB PCI,
Dysk twardy: 1GB,
nie wiem ile MB ramu, ale tak chyba mniej niż 8.
system operacyjny: Windows 95
monitor: jakiś 14" kineskopowy,
obudowa: AT, (mniej więcej takich samych rozmiarów jak mój obecny)
Pozbawiony był jakichkolwiek ulepszeń typu napęd CD-ROM, jako iż był ex. biurowy, to miał tylko napęd dyskietek, ale na dysku miał zainstalowany pełny pakiet MS Office 97, oraz Adobe Photoshopa 4.0, który jednak po paru miesiącach zniknął, wraz z pierwszym oddaniem go do serwisu. Pamiętam te czasy, kiedy cieszyłem się, że brat przyniósł kilka fajnych na owe czasy gier na kilkunastu dyskietkach ;)
Później był jakiś trochę lepszy sprzęt:
Procesor: Intel Pentium II 266MHz MMX
RAM: 16MB SDRAM (4x 4MB)
karta graficzna: 1MB + 3DFx Voodoo I 4MB
dysk twardy: 4GB,
obudowa: ATX
Win98SE
później wiem, że miałem trochę lepszego:
procesor: AMD Athlon 600MHz
RAM: 64MB SDRAM (2x 32MB)
karta graficzna: ATi Radeon 9550 128MB
dysk: 40GB,
CD-ROM: 40x
Win98SE
(później wymieniony został procesor i dysk twardy, o czym później)
i gdzieś tak koło roku 2002-2003 wraz z wyprowadzką brata z domu dostałem do dyspozycji jakiegoś rzęcha, wiem tylko tyle, że miał CD-ROM 18x i dysk 16GB i jeszcze napęd dyskietek.
Parę lat później brat wymieniał komputer i przy okazji za grosze udało mi się odzyskać poprzedni sprzęt, z którego korzystałem jeszcze do niedawna:
procesor: AMD Sempron 2200+ 1,5GHz
RAM: 512MB SDRAM (2x UNB PC3200 256MB)
karta graficzna: ATi Radeon 9550 128MB (mega głośny radiator)
dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.10 ST3160215A 160GB ATA133, (ile to już miałem tych dysków, to już nie zliczę)
Nagrywarka: TSS SH-S162 ATA133,
płyta główna: M848A w nieco uszkodzonym stanie, (trzeba uważać na końcówki złączy ATA; nie działa wbudowana karta sieciowa) lecz sprawnie działająca,
dodatkowo: karta sieciowa PCI, Kontroler Serial ATA na PCI (jedyna rzecz, kupiona jako nowa, XPOWER), karta dźwiękowa: CMI8738/PCI-SX HRTF Audio Com
monitor: jakiś kineskopowy 17", całkiem niedawno zamieniony wraz z telewizorem Orion 14" kolor na Samsunga SyncMaster SM2333HD 23"
WinXP
Z tego sprzętu już nie korzystam, ale nadal zalega u mnie w pokoju, ale kilka rzeczy, np. monitor, klawiatura, mysz i dysk twardy, przeszło do nowszego kompa, kupionego za jakieś 800zł z alledrogo. O nim poniżej:
Procesor: Intel(R) Celeron(R) CPU E3300 @ 2.50GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
RAM: 2GB
Dyski twarde: SAMSUNG HD322GJ 320GB SATAII (którego zresztą polecam) oraz wspomnianego wcześniej: Seagate Barracuda 7200.10 ST3160215A 160GB ATA133 jako drugi dysk.
karta graficzna: (no tu nie mam się czym pochwalić, ale i tak wystarczy żeby mieć AeroGlass) zintegrowana Intel(R) G41 Express Chipset
płyta główna: ASRock G41C-VS
monitor: Samsung SyncMaster 2333HD 23"
karta dźwiękowa: Realtek HD Audio output
napędy optyczne: LiteOn iHAP122-19 + TSSTCorp SH-S223C (oba czarne)
klawiatura: Media-Tech MT1206K (PS/2, czarna)
mysz: Genius Netscroll 120 (USB, czarna)
system: Win7 x64
głośniki: w monitorze; drugie gniazdko mini-jackwychodzi na mikrowieżę SONY CMT-EH10 z fabrycznymi głośnikami
Ogólnie nie narzekam, chociaż zdarza się, że komputer potrafi wyraźnie zwolnić podczas korzystania z internetu, (otwarcie kilkunastu kart w przeglądarce, jak to mam w zwyczaju ;)). Trochę też boli, że niektóre starsze gry nie są dostosowane do panoramicznych ekranów, przez co muszę przez pilota zmieniać proporcje ekranu na 4:3, co skutkuje wówczas czarnymi pasami po bokach.
Modem WiFi też jest: TP-LINK TL-WR340G, więc wcale nie muszę wchodzić na komputer, żeby siedzieć na internecie, nawet nie muszę być w domu, tylko np. pod swoim blokiem, jednak jakieś tam LG GT540 nigdy nie będzie całkowitym jego zastąpieniem.
|
Rowerowa mania. · napisany: 05.08.2011 02:18
|
Na tle obręczy jest dziura, przez którą wychodzi kawał dętki. Oto sprawca ostatnich masowych przebić.
|
Rowerowa mania. · napisany: 04.08.2011 00:24
|
Luigi napisał: Kup sobie spinkę do łańcucha, benzynę ekstrakcyjne i finish line zielony. To podstawa do dbania o napęd. Kup sobie jeszcze bunoxa, by dbać o amortyzatory. Dopiszę do listy ;)
I obiecane fotki:
Zwróćta uwagę na zdjęcie img20110803007.jpg, a konkretnie na przednie koło ;)
|
Rowerowa mania. · napisany: 03.08.2011 02:47
|
Trochę się natrudziłem, nabrudziłem i rzuciłem parę razy mięsem na lewo i prawo, ale zrobiłem.
Zamocowałem nowe klocki hamulcowe na tył i po paru próbach hamulca i korygowaniu ustawienia udało się. Mogę sobie dodać +10 do lansu :D
A po smarowaniu - zupełnie inna jazda, mniejszy opór toczenia, mniejszy hałas, brak zgrzytów i od razu wyższa średnia na jeździe testowej. A jak nie będzie dzisiaj padać, to wyjadę gdzieś na sesję zdjęciową obecnego sprzętu.
|
Rowerowa mania. · napisany: 02.08.2011 00:22
|
No i lista się trochę zmniejszyła, dzisia, znaczy wczoraj dokupiłem smar uniwersalny i klocki hamulcowe, tak więc jutro nasmaruję to co trzeba i zrobię w końcu hamulec. Luigi napisał: No nieźle, prenzlau_l. Author bardzo dobra firma. Jeśli będziesz miał jakiś problem z rowerkiem lub jakieś pytania do bij do mnie. Na pewno pomogę! Napiszę jednak tutaj: jak poprawnie zamontować klocki hamulcowe na tył i w jaki sposób mniej więcej wymierzyć krzywiznę i odległość od obręczy, by w ogóle zaciski dosięgały do niej przy załączeniu go. Nie za słabo, ale i nie za daleko, by nie spiłowało mi klocka przy normalnej jeździe.
|
Rowerowa mania. · napisany: 31.07.2011 21:36
|
Jakiś czas temu miałem tego Authora Outseta:
zdjęcie z 19.06.2010r., w wiadomo jakim mieście.
Ale sprzedałem go i zakupiłem lepszego też Authora od znajomego, fotki brak.
Jak już kiedyś pisałem, mam z nim trochę problemów, a przez ograniczone środki pieniężne, ciągle coś potrzeba przy nim zrobić, a niektórych rzeczy z tej przyczyny w ogóle przy nim nie robię, bo zwykle nie ma czasu, i tak dalej...
Do wymiany są:
- przednia opona z dziurą przez którą wiele razy miałem przebicia dętek;
- tylnie klocki hamulcowe - chciałem poprawić ich ustawienie (okazało się, że nie dosięgają do obręczy a pewien mądry użytkownik, którego palcem nie będę pokazywać tak ustawił kolejność śrub, że skręcił go na amen przez co teraz niemożliwa jest ich ponowna korekta, a hamulec jest rozpięty)
- oświetlenie przednie i tylnie (przednia lampka bez pokrywy, tylna z osłoną odblaskową która trzyma się na gumce)
- pedały (śruba wzmacniająca wypadła na prostej przez co uszkodzony został jeden z pedałów)
- przydałoby się kupić przewodowy licznik, bo za tego co mam obecnie przepłaciłem, a i nabija mi kilometry nawet gdy nie jest podpięty do stacji odczytowej od transmitera 12V.
Ponadto w ramach konserwacji powinienem:
- nasmarować łańcuch i wszelkie mechanizmy (z korby niesamowicie skrzypi przy przyspieszaniu)
- dokupić parę śrub na małego imbusa do mocowania bidonu
- wymienić zatyczki w kierownicy
- przydałby się też uchwyt na telefon
- dokupić podnóżek
Ale no niestety budżet z gumy nie jest Póki co, wyeliminowałem na jakiś czas problem przebitych opon przez obniżenie ciśnienia w przednim kole, ale zdaje się, że wkrótce drogo za to zapłacę. Jako że nie mam działającego tylniego hamulca, prawdopodobnie kiedyś też będe miał nieprzyjemności związane z używaniem tylko przedniego hamulca. Zapas dętek jest, mała skrzynka narzędziowa też. Powoli idzie ku lepszemu :D
A co do rekordów:
- Największa osiągnięta szybkość: 46,8 km/h [24.03.2011, Pietrzykowice-Brzezia Łąka (gm. Długołęka, dolnośląskie)]
- Największa ilość przebitych dętek w ciągu miesiąca: 6
- Największa przebyta odległość na jednym wyjeździe: 70,02 km (średnia prędkość 20,4km/h) (24.03.2011) [Wrocław-Oleśnica-Wrocław]
Łącznie przebyta ilość km od kupna licznika rowerowego (od 2x sierpnia 2010r.): 1162,6 km
|
Gta 4-uciążliwy problem · napisany: 30.06.2011 01:28
|
Co pan żeś z tym screenem zrobił. Ładuje się i ładuje i końca nie widać...
|
Profil GTATHEGAME na blipie · napisany: 05.03.2011 17:35
|
Żebyś mógł sobie od razu z gumnag mógł sprawdzić nowe wpisy na stronach choćby.
EDIT: @sdr: Chodzi o gg ;)
|
Profil GTATHEGAME na blipie · napisany: 02.03.2011 23:34
|
[UWAGA: Autoreklama!] W tej chwili to jedyny liczący się polski odpowiednik twittera, który raczej nie jest zbyt tu popularny, w przeciwieństwie do samolubnego kraju zza pacyfiku.
@sdr: Myślę, że jednak by coś dało, blip sam skraca zwykłe linki, nie potrzeba generować RSS'ów przez bit.ly ;)
PS: Tutaj linki normalnie działają ;)
|
Profil GTATHEGAME na blipie · napisany: 01.03.2011 14:04
|
Wiem, że pewnie nikt z tego nie korzysta, ale i tak napiszę. Znalazłem małego buga w tym profilu: http://gtathegame.blip.pl/
A dokładnie brak jest linków prowadzących do konkretnych artykułów na GTG. Nie dałoby się specjalnie dla blipa, usunąć tych skracających linki, pierdułek?
|
www.GTALibration.tk! · napisany: 01.03.2011 02:04
|
Lazlow napisał: Dla siebie jak dla siebie, r98 należy do tego typu stron, które informują, ale nie są nastawione na powstanie społeczności, komenty itd. A ja powiem, że jednak sdr ma rację Na GTALibration nie będzie forum dyskusyjnego, czy jakichś eventów dla użytkowników, lub działu download. Co prawda wstawiłem fanpage na facebooku i profil na blipie, ale tylko tak "dla sztuki". Póki co, tylko newsy się liczą.
http://blip.pl/users/gtal/
http://www.facebook.com/pages/GTALibration/165331453515837
|
www.GTALibration.tk! · napisany: 27.02.2011 18:07
|
Tak mnie jakoś naszło przy aktualizacji Wordpressa na innej stronie. Zrobiłem szablon z resztek ze starego _L jakie mi się pałętały na CD'kach i już ;)
No i aktualizacja trwa parę minut, a nie jak to było kiedyś z tą prowizorką na bazie Cutenewsa.
PS. Jeśli sicko będzie protestować, to mogę użyczyć mu konta o jego nicku, co założyłem, by wstawić jego news: http://gtal.gt.funpic.org/sanandreas/update-o ze starego _L ;)
|
Pokaż swoją twarz · napisany: 07.02.2011 01:35
|
sdr napisał:Fajne fotki @prenzlau_l aktualne prosimy, aktualne! Jestem zbyt seksowny, by pokazywać moje słitaśne focie. Mam nadzieję, że wasza polisa pokryje koszty spowodowane uszczerbkiem na zdrowiu, po ich oglądaniu :D
|
[Android] Komputer jako serwer dla komórki · napisany: 29.12.2010 22:14
|
Zakładam ten temat, bo intryguje mnie pewna kwestia, której rozwiązania nie udało mi się znaleźć w internecie.
Czy wie ktoś może, jak skonfigurować sieć domową w taki oto sposób:
by telefon mógł połączyć się z internetem za pośrednictwem komputera (serwer) bez konieczności tworzenia sieci bezprzewodowej WiFi ? Czy są jakieś programy na platformę Android, które ułatwiłyby takie skonfigurowanie telefonu?
|
Zmiana wersji GTASA... · napisany: 29.12.2010 21:37
|
fan_GTA napisał: Skoro nic ci nie pisze to masz wersje 1.1 (jestem pewien na 80%) albo 1.0. Toś mu rzeczywiście pomógł. Być albo nie być.
|
|