- Zacznę od dupy strony... właściwie to od KAU. Generalnie jestem za tym by KAU nie ruszać - ewentualnie nieco odświeżyć jego formę. Niech może jakiś skrypt sprawdza, kiedy user napisał cokolwiek - nie będzie problemu z tym, że są tam użytkownicy, którzy pewnie już nie żyją. Można by się pokusić o zrobienie systemu działającego w myśl zasady: if(X < lastyweek[shout] + lastweek[comments]) kau[id_usera] = true; //X to jakaś tam okreslona wartosc.
Problem w tym, że takie coś może tworzyć tendencje do spamu. Ewentualnie, żeby niektórzy nie mieli bólu dupy zrobić na grupę, do której dołączyć mogli zasłużeni użytkownicy (są z gtg na dobre i na zle, cos tam pomogli i takie tam)
- Homie project - w sumie nie przeszkadza.
- Doughz... waluta, której nazwy nigdy nie potrafiłem wymówić. Douz? Duz? Dołdż? Drezz ma rację pisząc, że na kontach użytkowników odkładają się bezużyteczne miliony. Trzeba by przeprowadzić jakąś inflację... no i zdjąć bonusik za samo logowanie.
- Wygląd serwisu. Tutaj pewnie polecą na mnie gromy i fejle jak wtedy gdy napisałem swojego głupiego posta o tym jak przepraszam lolkonika. W każdym razie w moim odczuciu serwis ma zbyt stonowane barwy. Nie mówię, że zaraz z ekranu ma się wylewać tęcza ale może wskoczyć w coś zielonego (tja... gtashite) lub wrócić do niebieskiego? Zmiana kolorystyki dałaby największy efekt.
- Download - ja bym wywalił. Nie wiem jak reszta użytkowników ale ja skorzystałem z niego... hmmm... raz? Zresztą dział ten chyba jest rzadko aktualizowany.
- IGieeFy - trzeba by się zastanowić nad formą. Teoretycznie można by powołać do życia coś co mogłoby się nazywać np GTG.TV i zapychać tam wtedy wszystkie materiały wideo związane z życiem serwisu (zapisy z eventów, montaże, wideo recenzje, analizy trailerów).
- Serwis mobilny - zdarza mi się z niego korzystać choć rzadko. Można by się pokusić, żeby odświeżona wersja GTG sama się skalowała do ekranu smartfona (coś jak szablony w Wordpress).
- PM - dalej nie wiem gdzie schowała się skrzynka nadawcza... Przydałaby się też informacja zwrotna, że użytkownik wiadomość przeczytał... Nie wiadomość, tylko np ikonka, która o tym informuje.
- Edytowanie komentarzy - przynajmniej czasowo... Przez 15-30 sekund od wysłania.
- Rejestracja - jak sięgam pamięcią GTG nigdy nie stawiało na ilość użytkowników a na ich jakość. Co wy na to, żeby zrobić rejestrację na zaproszenie? Wyeliminowało by to tych idiotów co się rejestrują tylko po to, żeby zareklamować jakieś stuntowe gunwo.
- kartki, rangi zalezne od ilosci postow -> śmietnik
- Profile użytkowników - troche by się przydaloby odświeżyć wygląd profili ale chyba jest dobrze. Ewentualnie można by się pokusić o jakieś społecznościowe wstawki aczkolwiek wtedy mogłoby się tu zlecieć stado rocznika 200X
- @nick - wywołuje użytkownika. Czyli np w momencie gdy napiszę @Dawid - Dawid dostaje powiadomienie w stylu "kurzi5 wspomniał o Tobie w komentarzu/shoucie/poscie"
- Dwupoziomowy system komentarzy - wiecie... pod newsami, żeby łatwiej się było odnieść do czyjegoś komentarza. Typowe drzewko jak np na wykopie :)
W ogóle jak zjadę z akademika do domu to może się pokuszę o jakąś fotoszopkę GTG z pomysłami.
EDIT:
Dawid co dokładnie miałeś na myśli pisząc:
Dawid napisał:
Sklep umożliwiający wymianę punktów za aktywność na dodatkowe opcje i przywileje na stronie.
Jakie przywileje?