Gość

Rejestruj

błąd
Musisz być zalogowany!
Zaczekaj...
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 22.11.2024 22:23
· GTAthegame · Forum · Posty Użytkownika kurzi_x86
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
kurzi_x86
Polska - Grecja · napisany: 07.06.2012 13:33
A co mi tam... powiem, że Polska...
Programy do usuwania rejestrów · napisany: 02.05.2012 22:03
Crap Cleaner jest moim zdaniem bardzo dobry.
(7) Wzruszający moment · napisany: 01.05.2012 15:03
Gdy Sidżej ratuje damę w opałach... (ale sucheeee).

Podobnie jak fan_gta nominuję "zwrot akcji na ślubie Romana" jednak mi chodzi o jego alternatywną wersję - gdy ginie kuzyn głównego bohatera a nie Katie.
(6) Najzabawniejsza postać · napisany: 10.04.2012 02:46
Podobnie jak wyżej Yusuf. Scenka w gaciach, arab money czy napalone dziunie na piętrze to dosłownie ułamek. Człowiek jest nieprzystosowany do życia... Czy wymaga to jeszcze głębszego uzasadnienia?
(5) Ale jaja! · napisany: 20.03.2012 19:33
A mi pierwsze co przychodzi do głowy to "Jajo" z Vice City. Więc je nominuję :P
(4) Najlepsze Radio · napisany: 27.02.2012 16:22
Hmmm... A ja rzucę Flash FM z GTA: Vice City. A dlaczego? Bo mogę...

A tak poważnie - dla mnie osobiście było to najlepsze radio w tej grze i spędziłem w niej najwięcej czasu słuchając odtwarzanych tam piosenek wykonywanych przez Bryana Adamsa, ELO, The Outfieldi innych...
proszę o pomoc · napisany: 24.02.2012 15:32
hmmm... sprawdź czy komputer jest podłączony do prądu. Co do samochodu to prawdopodobnie musisz napełnić wiadro wodą, dodać płynu do mycia karoserii i wyjść na dwór...
(3) Antybohater GTA · napisany: 09.02.2012 15:28
Dimitri Rascalov - za to, że w dość dosłowny sposób realizował założenie "po trupach do celu". Najpierw zdobywał przyjaciół a gdy okazało się, że nie są mu potrzebni zwyczajnie się ich pozbywał. Oczywiście w serii pojawiali się bohaterzy udający, że wspierają protagonistę ale nie na taką skalę. Ten typ nie dość, że wykorzystał Niko to jeszcze pod koniec odebrał ważną dla niego osobę.
(2) Lat osiem GTG · napisany: 02.02.2012 19:54
2008 - Wyczekiwanie, śledzenie newsów oraz fakt samej premiery GTA IV już pominę bo praktycznie każdy już o tym wspomniał. Nie wiem czemu ale to właśnie w tym roku zmienił się mój pogląd na kwestie zachowania w internecie. Bardzo późno ale wreszcie zrozumiałem, że internet nie jest prywatnym placem zabaw. Wróciłem na gtg i od tamtej pory uznaję ten serwis za jedyne wiarygodne źródło informacji na temat znanej i lubianej przez nas serii.

Swoją drogą do wyboru był jeszcze rok 2006 gdy pod nickiem gtg.kurzi5 próbowałem swoich sił w rozgrywce wieloosobowej, co ładnie podsumował sicko:

"kurzi5 próbował być wielki"

Niemniej jednak 2008 to najwięcej zmian dotyczących mnie i "mojego ja w sieci" - także związanych z gtathegame.

PS.

Do zobaczenia 5 lutego o 21 :P
JAKA TO MELODIA · napisany: 18.12.2011 22:13
TrackID też nie
Emergency Light System GTA IV · napisany: 14.11.2011 07:22
@luigi :D

@maciek_pie - w szkole jaki język obcy był? Z readme wynika, by poprawnie uruchomić moda musisz użyć coś co się nazywa ASI loader. Mniemam, że tak robisz...
Typujemy datę premiery GTA V · napisany: 09.11.2011 00:42
24.05.2012
Wishlist · napisany: 05.11.2011 00:20
To nie wiem... Moje odczucia są natomiast takie, że pojazdy są zdecydowanie za miękkie i w związku z tym za słabo trzymają się drogi.
Wishlist · napisany: 04.11.2011 15:00
k11h napisał:
Model jazdy jest ***isty, nic z nim nie robić!

Grałeś na piecyku czy konsoli? Bo tu jest zasadnicza różnica - na model jazdy nie skarżą się właśnie ludzie grający na konsoli (swoją drogą "konsolowiec" to takie złe określenie imo) bo cała gra jest dostosowana do grania na padzie.
Problem z instalacją GTA EFLC. · napisany: 30.10.2011 13:58
Z tego co wyszukałem w internecie to napęd SH-S223L jest napędem SATA. Tutaj już można wykluczyć błąd kontrolera.

Nie napisałeś jeszcze w jakim stanie jest nośnik płyty?

Na koniec odsyłam do artykułu:
Czy każde kopiowanie to piractwo?

A konkretnie do fragmentu:
Cytat:
Zgodnie z art. 75 ust. 2 pkt 1 prawa autorskiego kopię zapasową programu komputerowego możemy wykonać wyłącznie wtedy, gdy jest to niezbędne do korzystania z programu.

Żeby uruchomić GTA musisz je przede wszystkim zainstalować a skoro nie możesz zainstalować to nie możesz go uruchomić - możesz w związku z tym zrobić (tutaj. zdobyć) kopię bezpieczeństwa.

Nie jest też sprecyzowane w jaki sposób masz zdobyć tą kopię. Czyli dna dobrą sprawę możesz pobrać obraz drugiego nośnika z internetu a następnie go wypalić na płycie DVD DL. Inna sprawa, że SecuROM z oczywistych względów nie "przepuści" takiej płyty przy uruchamianiu gry - ale do tego możesz użyć płyty 1 lub 2 (o ile dane subkanałowe nie zostały uszkodzone).

Problem z instalacją GTA EFLC. · napisany: 30.10.2011 00:47
Spróbuj zrobić obraz tej płyty jakimś programem do zgrywania płyt - dla przykładu Alcohol 120%. Błędy CRC to dość złożony problem (a pytałem o to czy lecisz z płyty dlatego, że problem ten najczęściej występuje właśnie w napędach optycznych). Powiedz w jakim stanie masz powierzchnię płyty.

Druga sprawa - napęd ATA czy już SATA?
Akuku, zgadnij gdzie! :) · napisany: 30.10.2011 00:42
Tokio, Warszawa etc - wiadomo - Odpada.

Hmmm... Los Angeles raczej odpada bo przecież jest L.A. Noire - Rockstar miałby za łatwo - praktycznie gotowa mapa. Odpada.

Waszyngton nigdy nie występował w serii więc też imho odpada.

Liberty City już było w "modern" GTA czyli też odpada.

San Andreas - "przedostatnie" duże GTA więc nie sądzę, żeby tak szybko powtórzyli ten motyw. Odpada.

Vice City - lubiane i mające sporą rzeszę zwolenników. Problem w tym, że powtórzone w VCS. Z drugiej jednak strony zarówno w IV jaki i EFLC są nawiązania do Vice.

Stawiam na Vice City :P
Problem z instalacją GTA EFLC. · napisany: 29.10.2011 11:32
Instalujesz z płyty?
Wishlist · napisany: 28.10.2011 01:38
Hmmm... Niech poprawią model jazdy (zwiększą przyczepność i zmniejszą promień skrętu i niech sprawią by samochody w GTA IV nie były takie mułowate) i animacje postaci (albo raczej czas reakcji postaci na naciśnięcie konkretnego klawisza). To tyle...
Problem Z GTA 3 na direct x 9 · napisany: 15.10.2011 22:10
Zależy jeszcze jaka integra...
Adamek vs Klitschko · napisany: 10.09.2011 18:02
Swoją drogą ile było już walk stulecia w ciągu ostatnich... hmmm... dwóch lat?
Trzydzieści lat minęło... · napisany: 13.08.2011 20:26
chaos napisał:

Nie ma to jak kantować rodziców.

Oj tam zaraz kantować... wydali na sprzęt około 300zł i maszyna do ich potrzeb jest aż nadto. :D

Zresztą w tamtym co mulił coś się działo z płytą główną (nie wspominając o popuchniętych kondensatorach przy sekcji zasilania procesora)
Trzydzieści lat minęło... · napisany: 13.08.2011 13:29
Swego czasu też miałem Commodore64 aczkolwiek są to zbyt zamierzchłe czasy bym to pamiętam. Wiem tylko, że kiedyś w przypływie geniuszu rozwaliłem je młotkiem.

Mój pierwszy PC pojawił się w 2001. Była to maszyna na Intelu 4 1.4GHz (w dodatku jakiś dziwny model bo podstawka tego procesora na rynku była chyba z miesiąc). Pozostałe jego parametry wyglądały następująco:

MoBo: DFI WB72-SC (i nawet obsługiwała pamięci ECC ^^)
Pamięć: SDR 256MB Infineon (to było coś!)
Dysk: 40GB Seagate (żyje do teraz aczkolwiek powoli pojawiają się badsectory)
Grafika: GeForce 2 MX100/200

Używałem go jakieś 8 lat w czasie których trochę go rozbudowywałem i przede wszystkim zmieniłem system na Windows XP. Pojawiła się tam chociażby karta grafiki GeForce 4 MX 4000 (nie 400 a 4000), która na pokładzie miała już 128mb pamięci. Dodatkowo wymieniłem dysk twardy na 80GB firmy Western Digital (mam go do dzisiaj - leży sobie w pudełku) oraz dokupiłem kolejne 128MB RAMu.

Ostatnie 2 lata swojego "życia" skończył stojąc nieużywany (chciałem go jeszcze reanimować wymieniając procesor na taktowany z częstotliwością 1.7GHz).

Komputer bezawaryjnie służył mi przez całe okres, w którym był on u mnie w domu. Wszelkie wymiany nie odbywały się z powodu awarii a z potrzeby modernizacji.

5 marca 2008 roku wybrałem się do sklepu komputerowego celem zakupienia nowej maszyny. Niestety byłem trochę ograniczony finansowo. Na następny dzień odebrałem maszynę, która prezentowała się następująco:

Procesor: Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.4GHz (chyba pierwszy "kładzik" Intela jaki się pojawił)
MoBo: Gigabyte GA-G33M-S2L (nie wiem jako to się stało)
Pamięć: GoodRAM DDR2 2GB 667MHz CL5
Dysk: Samsung SpinPoint 160GB
Grafika: GeForce 8500GT 256MB (z założenia tymczasowo)

Pierwsze co postanowiłem w nim zmienić to ilość pamięci RAM. Wybrałem się do sklepu zamówiłem pamięć i na następny dzień z językiem na brodzie leciałem, żeby ją odebrać. Pamięć zamontowałem i pojawił się problem - BIOS widzi połowę kości - więc lecim do sklepu. Ostatecznie sprawa zakończyła się tak, że kości nie miałem jakieś 3 miesiące (3 razy odsyłałem ją do serwisu bo problem się powtarzał). Sprawę rozwikłała dopiero kierowniczka serwisu Wilk Elektronik S.A. (pozdrawiam!), i po wysłaniu pamięci do producenta otrzymałem taką, która już poprawnie działała z moją płytą główną.

Kolejną rzeczą była wymiana karty graficznej - dostałem uszkodzoną GeForce 8800GTS, która nadal była na gwarancji (kuzyn nie serwisuje sprzętu tylko uszkodzone wymienia na zupełnie nowe). Postanowiłem ją zareklamować. Otrzymałem kartę - włożyłem ją do komputera i usmażyła się po 4 dniach. Oczywiście odesłałem ją znowu do serwisu, ale sytuacja się powtórzyła.

W ZWIĄZKU Z TYM CHCIAŁBYM WSZYSTKICH PRZESTRZEC PRZED KUPOWANIEM KART GRAFICZNYCH FIRMY GIGABYTE

Sprawa zakończyła się tak, że kupiłem sobie GeForce GTX460 od firmy Zotac.

Następne wymiany to dysk twardy, zasilacz (stary "no-nejm" to jednak była bomba zegarowa przy tej grafice i procesorze) i obudowa komputera

I przyszła pora, by wrócić do mojego starego komputera. Rodzice uparli się, że chcą mieć uruchomiony komputer, by mogli korzystać z niego w swoim pokoju. Niestety, stary komputer postanowił popełnić samobójstwo (cokolwiek by się nie zrobiło strasznie mulił). Kazałem rodzicom kupić procesor oraz pamięć RAM a sam kupiłem inną płytę główną.

I tak o to stałem się odpowiedzialny za dwa komputery:

MOJ:
Procesor: Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.4GHz
MoBo: Gigabyte GA-EP41-US3L
Pamięć: 2x GoodRAM DDR2 2GB 667MHz CL5
Dysk: Samsung SpinPoint F3 500GB
Grafika: GeForce GTX460 1GB

Rodziców:
Procesor: Intel Dual-Core E5500 @ 2.8GHz
MoBo: Gigabyte GA-G33M-S2L
Pamięć: 2x Kingston DDR2 1GB 667MHz CL5
Dysk: Samsung SpinPoint 160GB
Grafika: GeForce 8500GT 256mb

Oba pracują pod kontrolą Windows 7 Home Premium :)
Problem z Save'ami · napisany: 12.07.2011 10:27
Nie wiem czy przypadkiem GTA IV infromacji o zapisanych stanach gier nie przechowuje w dwóch miejscach (w jednym chyba info o profilu LIVE a w drugim same save'y). W Twoim przypadku informacje te nie zgadzają się ze sobą i dlatego może być błąd.

~jakby było inaczej to proszę, by ktoś sprostował :)
Gta 4-uciążliwy problem · napisany: 07.07.2011 02:01
Hmmm... Karta to ewidentnie rynek OEM, tam się puszcza właśnie te najsłabsze i najtańsze egzemplarze, żeby na reklamie fajnie brzmiało (pozdro dla sieci "Nie dla idiotów"). To, że masz TC na karcie graficznej teoretycznie powinno wykluczyć kwestię niedoboru pamięci na grafice (bo jak braknie to z ramek sobie łyknie).

Co do sterownika spróbuj właśnie odinstalować stary sterownik i przeczyścić komputer Driver Cleanerem. Usunie on wszelkie pozostałości po sterownikach karty graficznej i umożliwi wykonanie względnie czystej instalacji sterowników.

Jeśli to nie pomoże to jeszcze mógłbyś sprawdzić jak sprzęt zachowa się gdy włożysz do niego inną kartę graficzną.
· Wybierz stronę: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 22.11.2024 22:23
·
Obecnie forum przegląda 288 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 288 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami
STATYSTYKI »
news · forum · blogi · mobile · rss · pliki · filmy · njoy · szukaj · mapa
© 2004 - 2024 GTAthegame
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów jest zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies