rp: 21285 skąd: Warszawa
moim zdaniem wszystkie radia oddają świetny klimat VC... tylko każda w inny sposób: np. Wildstyle a Emotion 98.3... zupełnie inna muzyka, a klimat oddany równie świetnie...
ja na poczatku gry bardzo dużo słuchałem właśnie emotion. potem jeszcze trochę spodobało mi się flash fm. ale jeśli chodzi o konkretne utwory to ''i just died", "broken wings", "w8ing for a girl like you", "missing you"... no dużo tego ;p
rp: 18079 skąd: Vice City
Vrock rządzi \m/
A co do najlepiej oddających klimat VC muzyki to muszę wymienić nieobecny w GTA Vice City utwór: Jan Hammer - Crockett's Theme
(Oryginał 1000razy lepszy od hiphopowej przeróbki)
Cutting Crew - (I Just) Died In Your Arms Tonight ten utwór ze stacji Emotion 98.3 szczególnie utkwił mi w pamięci bo jak byłem mały moja mother go słuchała :D
Moja ulubiona piosenka z VC. Wg mnie najlepiej oddaje klimat. A jeśli chodzi o radio, które najlepiej oddaje klimat gry, to moim typem jest bezapelacyjnie WAVE. Swoją drogą, to chyba sobie zaraz zainstaluję i przejdę kolejny raz gierkę Bo już chyba z 5 miesięcy jej nie wlączłem...
+++ EDIT (28.01.2007 17:00):
CarlSA napisał: Który utwór według was najlepiej oddaje klimat Vice City?? Według mnie to jest Ten
Po jego przesłuchaniu stwierdzam, że mi kompletnie z głowy wyleciał! Oczywiście ten utwór jest u mnie na 2 miejscu spośród piosenek w VC :>
ja uważam, że utwór Crockette`s Theme oddaje nalepiej klimat i Africa grupy Toto, do tego dodam jeszcze Foreigner - I want to know what love is, które leci w radiu Emotion 98.3 FM w VCS, lubie to radio
Tak żeby nie zakladac nowego tematu, to wypowiem sie na temat utworow z vcs, ktore swietnie oddaja klimat miasta:
Toto - Make Believe
Chyba najbardziej kojarzacy mi sie z VC kawalek.
Phil Bailey & Phil Collins - Easy Lover
Trailerowa piosenka, super sie jej slucha pedzac na jetski ^^
Dio - Holy Diver
Bezsprzecznie najlepszy kawalek w grze - Nie ma moze tego klimatu co 'Make Believe' , ale wykonywanie From Zero to Hero z tym kawalkiem w tle to jedna z takich rzeczy jak 'Bomb da Base' w GTA3, czy 'Phnom Pehn' w oryginalnym VC.
rp: 8322 skąd: England
Ja tam słucham wszystkiego... i większość utworów dobrze oddaje klimat VC... ciężko stwierdzić który najbardziej... no tym bardziej, że moim ulubionym radiem jest VCPR... ale tak jakbym miał wybrać to chyba Giggle Cream ("Ła, ła. Ła, ła, ła, ła. Ła, ła, ła. Ła, ła that's the sound I love... xD).
Anyway... tak serio to Juicy Fruit ;p