Myślę, że na umiejscowienie gry w Londynie możemy liczyć tak jak na lokację w Moskwie. Widać wyraźnie, że podzieliliście się na trzy grupy - jedni chcą San Andreas, drudzy Vice City, a inni coś zupełnie nowego - Waszyngton. Ciekawe, ciekawe...
sdr napisał: [quote=adin]Rzeczywiście, GTA to gra w której przepisy ruchu drogowego są respektowane z pełną powagą eot
Po prostu przywykłem, że pod prąd tnę lewym pasem, a nie prawym No dobra, masz rację - to był słaby argument. Nie mniej nie zmienia faktu, że nie chcę Londynu. Dlaczego? Bo tak [/quote]
sdr, ja tam nie chce Londynu, bo jak tak dalej pójdzie to tam trafię, to po co mam w to jeszcze grać? : o
Ja tam głosuję na San Andreas. Idealnie było by pograć na wioskach, w miastach, na pustkowiach... Idealnie po prostu.
chaos napisał: Myślę, że na umiejscowienie gry w Londynie możemy liczyć tak jak na lokację w Moskwie. Widać wyraźnie, że podzieliliście się na trzy grupy - jedni chcą San Andreas, drudzy Vice City, a inni coś zupełnie nowego - Waszyngton. Ciekawe, ciekawe...
ja podalem waszyngton jako miasto, ktore wedlug mnie pojawi sie w tej czesci. a ze chcialbym vice city, to juz inna sprawa ;)
Dokładnie, głosujemy zgodnie z przeczuciem - niekoniecznie z faktycznymi upodobaniami.
Wracając jeszcze do Londynu: oczywiście, gdyby już trafiło na to miasto to pewnie też bym zagrał i może nawet by mi się spodobało, kto wie. Nie mniej patrząc na "dolarowy" motyw w logo gry szanse są nikłe. No chyba, że to tylko zmyłka
rp: 13493 skąd: Kraków
Mi się jakoś to logo kojarzy również z Vice City. Plaże, ciepło, piękne kobiety, duża forsa... Chociaż duże pieniądze można skojarzyć z każdą częścią, ale jednak jakoś tak czuję w tym cząstkę Vice City - tam bodajże policja była zielona, jak mnie pamięć nie myli. Dlatego głosuję za Vice City, żeby było zgodnie z wytyczonym już szlakiem. Nie zawiedź nas, Rockstar.
Pipssan napisał: W Londynie policjanci strzelają z pistoletu na wodę więc on odpada.
:D
Dobra boyz. Żeby podgrzać atmosferkę dorzucamy kolejną nagrodę do puli. Wśród osób, które poprawnie wytypują miejsce akcji GTA V nasza redakcyjna sierotka kothka ( :* ) wylosuje egzemplarz GTA V. Gra w wersji na platformę wybraną przez szczęśliwca zostanie przekazana oczywiście po premierze.
Jeśli w sprzedaży poza edycją podstawową pojawi się np. edycja kolekcjonerska, nagrodą będzie edycja podstawowa.
Jeśli z jakichś nieprzewidzianych względów przekazanie gry okaże się niemożliwe, nagrodą będzie pieniężna równowartość gry.
Za poprawny typ uważa się dokładne przewidzenie miejsca akcji GTA V.
Jeśli ktoś wytypuje Los Santos i faktycznie będzie to Los Santos, wtedy typ uważa się za poprawny.
Jeśli ktoś wytypuje Los Santos, a w grze będzie np. cały stan San Andreas, wówczas typ jest niepoprawny. Podobnie działa to w drugą stronę (typ SA, a faktycznie LS).
Jeśli miejscem akcji w grze okaże się jakieś nowe miasto bazujące na rzeczywistym i ktoś wytypuje to rzeczywiste miasto (np. Waszyngton), wówczas typ jest poprawny.
Jeśli nikt nie wytypuje poprawnie miejsca akcji, wtedy w losowaniu biorą udział wszyscy :)
Jeśli ktoś poda kilka typów, pod uwagę brany jest tylko pierwszy z pierwszego posta danego użytkownika w tym temacie. Również typ w stylu "Los Santos / San Andreas" będzie odczytany jako Los Santos. W przypadku osadzenia gry w San Andreas typ będzie niepoprawny.
Swoje typy można zmieniać przez edycję swojego pierwszego posta w tym temacie. Edycja jest możliwa do premiery zwiastuna. Temat zostanie zablokowany w środę, 2 listopada około godziny 18:30. Po blokadzie zostaną wykonane prewencyjnie screeny wszystkich stron i zamieszczone w ostatnim poście.
Pod uwagę przy sprawdzaniu typów brane są TYLKO I WYŁĄCZNIE posty użytkowników zamieszczone w tym temacie. Głosy z ankiety NIE liczą się w zabawie.
Myślę, że wszystko jest w miarę proste. W razie dodatkowych pytań, proszę pisać - doprecyzuję zasady. Żeby potem nie było, że ktoś czegoś nie zrozumiał i czuje się oszukany. W sytuacjach niesprecyzowanych powyższymi zasadami ostateczną decyzję podejmuję JA po ew. konsultacji z pozostałymi Administratorami.
Aktualizacja zasad, 30 X 2011
Dodany punkty 5. i 6. odnoszące się do typowania kilku lokalizacji i daty końca typowania.
MImo iż patrząc na logo bardziej obstawiałbym Los Santos lub ewentualnie całe San Andreas, to jednak od momentu pojawienia się gta 4 obstawiałem, że kolejną częscią będzie Vice City i tak właśnie typuje.
Hmmm... Los Angeles raczej odpada bo przecież jest L.A. Noire - Rockstar miałby za łatwo - praktycznie gotowa mapa. Odpada.
Waszyngton nigdy nie występował w serii więc też imho odpada.
Liberty City już było w "modern" GTA czyli też odpada.
San Andreas - "przedostatnie" duże GTA więc nie sądzę, żeby tak szybko powtórzyli ten motyw. Odpada.
Vice City - lubiane i mające sporą rzeszę zwolenników. Problem w tym, że powtórzone w VCS. Z drugiej jednak strony zarówno w IV jaki i EFLC są nawiązania do Vice.
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
Miami. Chętnie bym powrócił do drinków z palemką, szybkich fur i pikselowych laseczek. Londyn i Moskwa są dla mnie taką samą abstrakcją jak Warszawa i Białystok. Tak więc mój słodki typ to Vice City lub wyrób Vicecitopodobny.
Inne miasta jak Boston, czy Waszyngton nie są tak charakterystyczne ani wyraziste. Boston będzie kojarzony z herbatką bostońską, a Waszyngton tylko i wyłącznie ze stolicą. Druga sprawa to jaki motyw fabularny można zrobić w Waszyngtonie? Próba przejęcia władzy, układziki z politykami? Fani GTA lubią gwałcić zabijać i jeździć lewym pasem. Zarówno Waszyngton jak i Boston nie pasują do tego.