Jak wiadomo od kilku dni sony dla swojego "centrum domowej rozrywki" chce zrobić drugi świat, wirtualny świat który nazwano DOMEM. To troche takie Simsy Online ale powiem szczerze że chciałbym sie spotkać z wirtualnymi odpowiednikami swoich przyjaciół i pogadać o czym chce np. gdy pada deszcz i nie chce mi sieich odwiedzić. Co wy sądzicie o tej usłudze-grze i co sądzi podniecony tak jak ja peestrójką, lothron. Gadamy...
Jeśli ktoś nie wie co to PS HOME, tlumacze. jest to usluga, ktora wystartuje na jesieni i bedzie to jakby wirtualne miasto. kazdy posiadacz ps3, tworzy sobie ludzika (cos a la sims -> kilka milionow kombinacji) wg. wlasnych gustow, dostaje mieszkanie z mozliwoscia umeblowania. mozesz do niego zapraszac swoich znajomych, grac z nimi w bilard, kregle, chodzic do kina (gdzie wyswietlane sa trailery najnowszych gier), w ogole bo calym obszarze beda porozwieszane reklamy itd. dodatkowo, masz sale trofeow, gdzie pojawiaja sie nagrody z poszczegolnych gier. jesli bedziesz mial ich duzo, dostaniesz za darmo wybrana przez siebie gre na ps3. ;D oczywiscie, znajmomy moze przegladac (podziwiac?) twoje osigniecia w grach, odwiedzajac twoja sale trofeow. o takich funkcjach jak rozmowa glosowa czy czat chyba nie musze wspominac bo sa oczywiste. ;DDD a jesli nie chce sie komus lazic po miescie, autorzy udostepnia szybki dostep i przegladanie tego calego stuffu za pomoca konsolki psp (oczywiscie, znajdujacej sie w TYM programie, nie trzeba miec PSP w lapach :)). uf.
a co ja o tym sadze? zapowiada sie rewelacyjnie i rewolucjnie. jest to polaczenie pomyslow z xboxa (achievementy) i z wii (ludziki mii) i wyszlo naprawde swietnie. ;o nie moge sie doczekac i sadze ze ta usluga przyciagnie sporo osob do tej konsolki badz jej zakupu.
no chyba nie. pewnie będzie można ją kupić albo ściągnąć razem z nowym firmwarem albo bedzie w wersji pudełkowej i bedzie sie ja z plyty instalowac na ps3 a potem sony pewnie zacznie wydawać łatki tupu nowe tereny, reklamy itp.
rp: 21709 skąd: Warszawa
neon napisał: Trzeba będzie dopłacać za tą usługę rozumiem ?
Nie. usluga jest za free, jedynie niektore elementy (np. nowe meble lub zamiana mieszkania na domek) beda kosztowac. no ale jak nie chcesz, to nie kupujesz - proste.
rp: 21709 skąd: Warszawa
Wierzba napisał: a powiedz nam loth czy home bedzie trzeba sciagnac z sieci przez np. ps store? czy w jakiś inny sposób...
Tak, podobno będzie do zassania z PS Store. Po zassaniu i instalacji, HOME pojawia się w menu konsoli, jako oddzielna opcja - jak ZDJECIA czy FILMY. :)
pewnie dojdzie mozliwosc interakcji z psp - dodatkowe bajery za posiadanie sava z danej gry np. dywanik Loco Roco ^^ lub zdalne sterowanie.
edit: milo by bylo, gdyby dodano tam elementy... GTA! np. napady na sklepy, kradzieze samochodow, latanie samolotem nad miastem (oraz oczywiscie rozbijanie sie o domy innych graczy ) itp - gralbym w to czesciej niz w samo gta :)
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
Nie no zapalonym fanom Simsów (tak jak ja, zdobęde nowy dodatek, stwierdze, że mógłby być lepszy i odkładam) to jest coś. Tylko najpierw trzeba będzie nazbierać na PS3. Wtedy na bank nie będe wychodził z chaty.
tmster napisał: jak tak patrze na tą usługe to aż chce mieć ps3 ;c a mnie niestać ;c
Z tego co wiem jest kilka projektów w takim stylu, bodajże Second Life jest czymś takim :x Nie grałem, ale mój kumpel się od tego uzaleznil, więc biedne w opcje to to być nie może.
imo HOME to pomysł spoko, ale jako argument na kupno ps3 to moze sie schowac. nigdy nie lubilem simsów : o