rp: 14369 skąd: Nowy Sącz
Po dosyć tajemniczym temacie przechodzę do sedna. Na pewno ktoś z Was, czytających to forum, zastanawiał się dlaczego "nasz" bohater San Andreas nosi nazwisko Pulaski? Być może ten temat był już gdzieś poruszany, ale chęć pochwalenia się moim jakby na to nie patrzeć - odkryciem :P jak i równie duża chęć ponownego poruszenia tematu SA, kazały mi napisać ten post. Otóż jak wiemy podczas walk amerykanów z angielskimi kolonistami - po pierwszej stronie sukcesy odnosili dwaj polscy dowódcy: pierwszy, wszystkim znany, Tadeusz Kościuszko oraz drugi - już mniej znany - Kazimierz Pułaski. Myślę, że już rozumiecie. Taką ciekawostkę chciałem przedstawić, a i wiedzą historyczną zaszpanowałem na dzielni. Teraz zastanawia mnie jedno pytanie co do R* - zamierzenie, czy prostolinijność?
rp: 6853 skąd: Przedmieścia Liberty
Hmm.. muszę przyznać Jako że jest to bardzo ciekawe Spostrzeżenie. Bardzo interesuje się historią, ale nigdy bym nie przypuszczał że rockstar sięgnie do źródeł historycznych. Myślę że kochane GTA jeszcze nieraz nas zaskoczy
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
Hmmm często w amerykańskich filmach słychać polskie nazwyska, więc by się mocno nie zdziwił gdyby taki był powód R* do zamieszczenia właśnie tego nazwiska.
rp: 8322 skąd: England
Lol... Madajczyk jest w napisach początkowych... wszyscy go widzieli... podobnie jak Paul Kurowski... który ma co najmniej korzenie polskie. Całkiem możliwe, że stąd jest Pulaski... w końcu skądś trzeba było wziąć realistyczne ale nie zbyt częste polskie nazwisko... lepiej Eddie Pulaski niż Eddie Kosciuzko (pomijając fakt, że wtedy nikt by tego wymówić nie potrafił xD)
PS. Może teraz geneza Ray'a Machowskiego? ;)
rp: 8322 skąd: England
Lothronik Lothronikiem ale jak przyjdzie Sdr i zauważy, że Pika znowu wraca do swoich czasów "Co to jest sex?" i postanowi coś z tym zrobić to sobie wszyscy przypomną szefa xD