Hi! Mam pewien problem z dźwiękiem w GTA:SA. Mianowicie gdy włączam grę, dźwięk działa pół godziny, a potem się wyłącza, a samochodowe radio działa. Problem zaczął się po wgraniu paru nowych samochodów. Kartę dźwiękową mam zintegrowaną.
A wymiana całego kompa już w szczególności.
No ludzie, starajmy sie jakies proste rady dawac.
Pokombinuj w opcjach dźwięku, ew reinstall gry. W ostatecznosci patch, ale utrudni on wprowadzanie modyfikacji z tego co pamietam.
rp: 18079 skąd: Vice City
shadow, jeśli posiadasz Windows 2000/XP to pomoże następująca czynność:
Wejdź do Panelu sterowania
Przełącz do trybu klasycznego (tylko w XP)
Wybierz opcję Dźwięki i urządzenia audio
Przejdź w zakładkę 'Głośność'
Kliknij 'Zaawansowane' w polu Ustawienia głośników
Przejdź w zakładkę 'Wydajność'
Przestaw wybrane opcje przyspieszania dźwięku dobierając dobry kompromis, pomiędzy jakością dźwięku, a przyspieszeniem sprzętowym dźwięku
(W 98SE również jest opcja przestawiania jakosci próbkowania dźwięku i jego przyspieszania sprzętowego. Komendy są niemal identyczne, jak pod Xpekiem, a różnią się głównie nazwami poleceń.)
Także i ja miałem nie tak dawno problem ze znikającym dźwiękiem w starej już grze Red Baron II i po zmianie ustawień w wyżej wymieniony sposób, dało rezultat niezanikania dźwięku w czasie grania.
(rok wydania gry: 1997 (!!!) Wymagania gry: P133, 16MB RAM, GFX: SVGA, wyświetlająca przynajmniej 256 kolorów (!!), CD-ROM 4x, SFX Win compatible, Mysz, Klawiatura; Producent: Sierra)(taka mała reklama )
I nie potrzeba robić, ani reinstalki programu, ani systemu.
To co napisałem pomoże także w przypadku zacinającego się dźwięku w innych grach...