Wraz z Tmsterem i Chaosem postanowiliśmy nieco przybliżyć szczegóły drugiego Trailera.
Nie rozpisując się zbytnio, przejdę od razu do konkretów :
- Słynna liczba "69" i tym razem zagościła w IV. W trailerze zauważymy ją na szyldzie restauracji (0:17s) oraz na tablicy umieszczonej w przodzie pociągu (0:38/39s).
------------------------------
- W pierwszym porównaniu, widzimy znany nam z VC i SA napój Sprunk. W drugim widać znaczną różnice sklepu Binco, zaś w trzecim reklamę sieci Clunkin Bell.
- Na tej ścianie budynku ponumerowaliśmy i zaznaczyliśmy widoczne artworki z poprzednich części GTA, gdzie :
1 - PCJ, 2 - El Burro, 3 - okładka GTA III, 4 - yardie, 5 - 8 ball.
- Tutaj widzimy inne zabawne ciekawostki napotkane podczas oglądania.
- Pojazd Niko - Stallion Classique, z różnych ujęć kamery.
- Z kolei tutaj widzimy podobne restauracje które pojawiły sie także w SA i III.
- Czyżby dla panów z Rockstar Games, inspiracją nazwy karuzeli była ta słynna z Londynu (London Eye) ?
Oto tłumaczenie trailera na język polski. Idealne dla zielonych z angielskiego, którzy wciąż nie wiedza o co tam chodzi.
00:06 - szukasz wielu ludzi
00:09 - wszyscy szukamy kogoś odpowiedniego.
00:14 - Muszę wiedzieć co się stało. Daj mi to.
00:17 - Przez 10 lat poszukiwałem tego.
00:20 - Czemu oni ci to zrobili? Gwarantuję, że odnajdziesz tego gościa.
00:26 - Proszę. Nie zabijaj więcej.
00:28 - Nie zrób niczego głupiego, kuzynie.
00:33 - Muszę go odnaleźć.
00:35 - Spoko. Załatwione. Chcesz na to mojego słowa? No to je masz!
00:48 - Jestem jedyny, który przetrwał.
00:51 - Wykonaj to. Wtedy zaczniemy gadać.
Edit by Mums :
Dodam jeszcze kilka zdjęć - analiz, które nie mogłem zamieścić wczoraj z powodu braku czasu.
- Można się domyślać że jest to prawdopodobnie kuzyn Niko - Roman.
- Miejsce w którym znajduje się Niko w trailerze pokazane zostało aż 4 razy, być może w pobliskim budynku mieści się siedziba jednego z zleceniodawców.
-Kolejna porcja "innych" ciekawostek. Widać na nim niedopracowania w grze, pokój być może wpływowej osoby, oraz uderzenie samochodu w toaletę, z nie wiadomo jakich przyczyn.
- Na tym screenie porównałem widok niektórych miejsc, budynków widocznych na drugim trailerze z pierwszym plus parę pierwszych ukazanych zdjęć GTAIV.
Jeśli wydaje Ci się że wiesz wszystko... masz racje, wydaje Ci sie.
----
Rubryka moich Banów :
Bany GTG : 10
Bany IP : 2
Ostrzeżenia : 1
----