rp: 14369 skąd: Nowy Sącz
Wiesz - nie wiem po co kolejna strona o gta, lepiej już dołączyć do istniejącej. Ale każdy musi mieć szanse - popracuj trochę nad grafiką i spróbuj wybić sie ponad JPortal. Życzę wszystkiego dobrego - lecz wiem, że raczej nic z tego nie będzie...
HitcH: więc nie pisz :" co sądzicie o tej stronie"
to będzie tak:
1.Pierwsze wrażenie - mawia się, iż najważniejsze. W Waszym przypdaku jest to wolny serwer...
2. Lay - nie wygląd jest najważniejszy - ale czy to tyczy się także stron internetowych? Sam lay nie jest zły, kolory są dość stonowane, aczkolwiek w oczy razi podwójny kontrast (szary - pomarańczowy i szary - jasnozielony). Jak już wybierzesz jeden kolor to staraj się jego trzymać, tak to troche razi w oczka. No i top. Top zdecydowanie chaotyczny i brzydki, po prostu brzydki. Czcionka nie pasuje do charakteru strony. Proponuje inną czcionkę o kolorze takim, jakim jest kontrast.
3.Treść - tekst i wypowiedzi redaktorów świadczą o stronie. Albo jestem ślepy albo na stronie nie ma żadnych newsów dotyczących sceny! Parę krótkich działów to za mało aby przyciągnąć na stałe userów. Z czym do ludzi? Newsy pisać!
ok postaram się wszystko pozmieniać na lepsze, ostatnio były problemy, dużo treści strony zostało stracone... Strona jest wolna bo na darmowym serwerze... narazie nie opłaca się żandego wykupywać... Musze znaleźć jakiegoś grafika może mi pomoze w grafice strony... może ktoś zna jakiegoś?
Newsy już uzupełniam,(sam nie miałem neta dość długo i byłem zajęty, ale teraz nadrobie wszystko) Dzięki za i tak dobre oceny, i że nie było txt typu "kolejna strona o GTA, jeszcze na jP..."
Postaram się jak najszybciej wszystko zakutalizować i przerobić strone tak jak radzicie, zobaczymy co z tego wyniknie.
Może są jeszcze jakieś rady?
BTW. Poleci mi ktoś inny darmowy serwer?
PS. Serwer jeszcze teraz ma awarie i nie można nic zmieniać...
Uff, nie polecam darmowych serwerów, lepiej znajdźcie sponsora. A żeby to zrobić poszukajcie grafika. grafit66 narazie odpada, bo ma matury w tym roku... A jest to naprawdę najlepszy grafik jakiego znam. Ale żeby się zgodził robić design, to musi wiedzieć po co, narazie nikt tego nie wie, skoro wasza strona ledwo co chodzi na tym jPortalu. Pozdrawiam
Dzięki, zajże napewno. Nom a jaki CMS mam wsadzić, PHP Nuke? nie dzięki, mi najbardziej pasuje jPortal. Napisałbym sam CMS'a ale jak strona nie będzie działać za np misiac to po co? (odpukać). A co SDR ile chcesz ;] hehe na GG 2375967 moze sie dogadamy jakoś ;]
Nie tyle co słabej jakości ale przepuściłem go przez filtr rozdzielczość, mniej pikseli... chciałem troche rozmazac, chyba nie wyszło... NAWET napewno... postaram się lepsze zrobić, ale to chyba jest lepsze od poprzedniego?
Od do wszystkich nowych newsów przypilnuje zeby były Żródła... chociaż obejżyj początkowe newsy... tam są...
(chyba) Umówiłem się z Sdr'em może mi pomoże.
Strona nie ma być "pod garniak" ma być "wesoła" ;]
Bo niektorzy lubia pchac sie tam gdzie wybitnie nie ma juz miejsca. Fakt, ze to bezcelowe do nich nie trafia :x
btw: liczy sie jeszcze poland :x Mamy wiec cztery i tak by moglo zostac.
może po to, aby pokazać że samemu też można coś stworzyć i zrobić? nie wiem...
moim zdaniem lepiej jest z powiedzmy pięciu złych stron zrobić jedną średnią, która jakoś już może konkurować z tymi na prawde dobrymi i ma szanse przetrwac w sieci