rp: 10758 skąd: Nowy Sącz
Ludzie ja jak wiadopmo w poniedziałek odebrałem kompa z serwisu miałem procka amd anthlon xp 2200+ a WYMIENILI MI NA 1500+ CZYL JAKIEŚ 70 ZL W PLECY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oszuści jedni mendy. A to firma z nowego sącz pod nazwą Silver Computer v!!!!! Mumol i Jako niedawajcie tam komp'ów do naprawy.
Teraz mam jeden problem jak im to udowodnić ???
Moge powiedzieć tyle procka mam takiego samego ale żłem ina płycie ustawili fsb i niedało się zmienić w biosie ustawione miałem 100 a powinienem 133
rp: 5583 skąd: ze wsi
oj chłopie ja nie wiem czy ci coś to da skoro nie masz dowodów na to, że ci wymienili tego procka. musisz użyc jakiegos podstrepu nie wiem cholera nie wiem ale ja miałem podobny problem dwa lata temu mialem problem z ramami dobra zanioslem kompa do naprawy i miałem przed naprawą karte GeForce 5700 i
sku***** mi wymienili i ramy na lepsze i karte na GeForce 2 normalnie 2 32 mb !
hmm tak w ogole jak to zobaczylem na stronie glownej to myslalem ze ktos ospaly dal link do cygana...
co do tematu to nie mam jakiegos konkretnego pomyslu... ale wedlug mnie na poczatku powinienes isc z tym prosto do nich i porozmawiac o zaszlym incydencie. jesli nie beda skorzy do wspolpracy, nalezy udac sie z ta sprawa gdzies wyzej, policja lub cos takiego. wiecej mi do glowy nie przychodzi
co do tematu to nie mam jakiegos konkretnego pomyslu... ale wedlug mnie na poczatku powinienes isc z tym prosto do nich i porozmawiac o tym. jesli nie beda skorzy do wspolpracy, nalezy udac sie z ta sprawa gdzies wyzej, policja lub cos takiego. wiecej mi do glowy nie przychodzi
That's the point.
Po co z miejsca zakladac, ze będą oszukiwać i sie wyrzekać?
januszxp, ale on wyraznie napisal nazwe modelu procesora, a nie czestotliwosc taktowania zegara, wiec fsb nic w tej sytuacji nie zmieni, bo przeciez z p4 i fsb 133, nie zrobi sie p3 po zmianie fsb na 100...
rp: 6853 skąd: Przedmieścia Liberty
Chyba masz jakieś dokumenty, paragony że kupiłeś ten procesor 2200+. A Gdy to nie pomoże to zepsuj sobie coś w kompie, daj go do tego serwisu, i gdy mine czas naprawy (Zwykle 2 Tyg), powiedz ż żądasz zwrotu pieniędzy za komp. Dadzą ci tyle ile wydałeś na komp w dniu kupna. Ja tak zrobiłem z moim starym kompem xD
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
Po prostu jak ktoś napisał już wyżej. Najpierw porozmawiaj z nimi na spokojnie. Jeżeli nie wezmą Cię na poważnie, to już ich problem, wtedy dopiero zastanów się nad pójściem na policję. Tylko uważaj, żeby policja nie sprawdziła czy mas oryginalne oprogramowanie ;D
rp: 6853 skąd: Przedmieścia Liberty
Eee tam odrazu na policję. Z Serwisem to można spokojnie wyjaśnić. Mi popsuli karte grafiki przy naprawie. Radeon x800Xt. Była afera, ale my się z gościem dogadali. i Oddał kase dołożyłem ze swojej i mam GF 7600GT. Zresztą PS2 Roxx
Mojego sąsiada też nie raz oszukali w silverze ... hmm... jeden z moich kumpli dał kompa do naprawy (do silvera) i mial w CD-romie oryginlną gre, zapomniał wyjąć, po powrocie PC... gry nie było ... Tmster, osobiście to polecam Sferis.Idź do nich z tatą i zrób awanture ! :)
Bany IP : 2
Ostrzeżenia : 1
----
pytanie co za idiota kupuje złożony już komp? Bez rachunków nic nie zrobisz, twój problem, że nie trzymasz dowodów. Nic im nie udowodnisz, ani nie postraszysz, bo dobrze znają swoje prawa.
rp: 14369 skąd: Nowy Sącz
tmster: jakoś do teraz miałem dobrą opinie o tym sklepie. Co prawda kupowałem tam tylko kartę graficzną, ale ogólnie spoko. Może po prostu nieporozumienie?