sdr, mam tylko nadzieję, że nie macie podobnych wymagań co GTAM.pl, które też jakieś zloty organizuje - LINK:
Cytat: W trosce o bezpieczeństwo uczestników obowiązkowo będzie zarejestrowanie się w specjalnym formularzu wraz z numerem kontaktowym do rodziców (w nagłych wypadkach musimy dysponować takowymi danymi np. zasłabnięcie, atak astmy itp.)
Bo oni chyba od razu założyli, że będzie to zlot dzieci z podstawówki :D
Dokładnie. Rejestracja (zgłoszenie mailowe) będzie tak jak w ubiegłym roku, ale tylko po to żebyśmy mogli ocenić ilu osób się spodziewać, no i ile stuffu do rozdania muszę wziąć z domu ;P Jeśli ktoś się nie zarejestruje, a przyjedzie to nic się nie stanie. Najwyżej nie dostanie upominku
Diamond napisał: sdr, mam tylko nadzieję, że nie macie podobnych wymagań co GTAM.pl, które też jakieś zloty organizuje - LINK:
Cytat: W trosce o bezpieczeństwo uczestników obowiązkowo będzie zarejestrowanie się w specjalnym formularzu wraz z numerem kontaktowym do rodziców (w nagłych wypadkach musimy dysponować takowymi danymi np. zasłabnięcie, atak astmy itp.)
Bo oni chyba od razu założyli, że będzie to zlot dzieci z podstawówki :D
hahahaha ja *** ;d jeszcze brakuje pisemnej zgody rodzicow wyslanej poczta ;d
Nie życzę im źle, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie -_-'
My nie robimy takich jaj, bo po pierwsze właśnie to nie zlot dla dzeciaków, po drugie: GTA jest dla osób powyżej 18 roku życia, więc to automatycznie wyklucza możliwość zrobienia zlotu dla osób młódszych niż 18 lat. Przecież nikt 18> nie gra w GTA :>
rp: 21709 skąd: Warszawa
Cześć. Mi to jest kompletnie obojętne, gdzie będzie ten zlot, bo i tak... :P
Dobra, dobra, będę na pewno Ku zdziwieniu wszystkich, to dla mnie może nie być w Warszawie - przyjadę wszędzie. Jak sdr wcześniej wspomniał, mam bliższe kontakty z Cenegą (odwiedzam ich siedzibę), więc myślę, że jeśli chodzi o sponsoring to da się sporo zdziałać.
Czekam na decyzję.
A w międzyczasie zapraszam do zapoznania się z bardzo ciekawą lekturą...
Sdr prosił każdego, deklarującego chęć uczestnictwa w zlocie, o podanie swoich propozycji, tymczasem większość wybiera z trzech podanych miejscowości. Na domiar złego Ci, którzy podają inne, nie argumentują tego w żaden sposób (co byłoby mile widziane).
Dostosowując się do wymogu, że ma to być północna część Polski (w przeciwnym razie deklarowałbym Wrocław, popierając swój wybór solidnymi argumentami), mam również kilka swoich typów.
Prawdę mówiąc mam "spore" doświadczenie w podróżowaniu pociągami i nie widzę absolutnie nic złego w PKP. Jeżeli ktoś mówi inaczej to znaczy tylko tyle, że ma blade pojęcie o polskich kolejach, oparte na stereotypach i nie mające odniesienia w rzeczywistości lub ma zbyt wygórowane żądania.
Do rzeczy - Warszawa ma dobre połączenia z resztą kraju, jednak sądzę, że spotykając się w tak dużym mieście nie unikniemy niepotrzebnego nikomu zamieszania (komunikacji etc.). Nie mniej jednak przewidywana wizyta w siedzibie Cenegi jest plusem.
Bydgoszcz i Toruń to miasta, moim zdaniem, również jak najbardziej nadające się do zorganizowanie tam eventu. O ile się orientuję to pierwsze ma lepsze połączenia.
Ze swojej strony proponuję Poznań. Patrząc obiektywnie, miasto w sam raz, posiadające dobre skomunikowanie, dość przyjazne. Zmieniając sposób patrzenia na wschód-zachód to organizując zlot właśnie w tym miejscu możemy mieć nadzieję, że pojawi się na nim spora ilość fanów z zachodniej części Polski.
Termin. Najbardziej odpowiednim termin jest majowy weekend, większość osób ma wtedy wolne. W wakacje pewnie część wyjeżdża, koniec czerwca to dla niektórych osób sesja. Nikomu się nie dogodzi, ale pamiętajmy, że praktycznie jest to tylko jeden dzień, w związku z czym na dobrą sprawę taki event można by zorganizować w obojętnie który weekend. To nie jest konferencja na kilka dni..
Na koniec parę słów co do mojej osoby. Największy problem, który dostrzegam ze swoim przyjazdem na zlot tego typu to czas. Wykorzystuje go zawsze maksymalnie; więc jeżeli termin będzie mi odpowiadał to nie widzę przeszkód by się pojawić. Wtedy obojętne mi jest czy to będzie Gdańsk, Rzeszów czy Legnica. Pamiętajcie, że liczą się chęci i pozytywne nastawienie, a reszta schodzi wtedy na dalszy plan.
Mam nadzieję, że za kilka tygodni będę mógł powiedzieć "do zobaczenia" w dosłownym tego słowa znaczeniu. :)
Lux napisał: Prawdę mówiąc mam "spore" doświadczenie w podróżowaniu pociągami i nie widzę absolutnie nic złego w PKP. Jeżeli ktoś mówi inaczej to znaczy tylko tyle, że ma blade pojęcie o polskich kolejach, oparte na stereotypach i nie mające odniesienia w rzeczywistości lub ma zbyt wygórowane żądania.
Zgadzam się w stu procentach. Jeżeli jedzie się pociągiem, a ma się do tego świetną ekipę to można jechać na drugi koniec kraju, na ten przykład jechałem pociągiem z Lublina nad morze z przyjaciółmi i pojechałbym jeszcze raz.
Jeśli chodzi o miejsce: pierwszy meeting był testem/próbą. Ten będzie już pełnoprawnym i pełnosprawnym eventem z jeszcze większymi atrakcjami niż ostatnio więc imo powinien być w stolicy. Bez przesady, jakoś się wszyscy znajdziemy.
Cóż, w moim przypadku jedyne terminy jakie wchodzą w grę to początek lipca i 01-10 kwietnia. Czyli wychodzi na to, że odpadam ; ) Ale jak już jestem w polsce, to dojazd gdziekolwiek nie powinien być problemem. Primo kolejami jeżdżę od małego, secundo mogę spróbować przekupić lothronika, żeby mnie zabrał swoim lambordżini.
Wszędzie jest łatwy dostęp z części Polski, a w Warszawie wcale nie jest tak słodko jakby się wydawało. Kevin ten temat jest właśnie po to by każdy przedstawił swoje propozycje co do miejsca. I nie generalizujcie..