Nie, nie mtz. W San Andreas to jednak nie było to co teraz. Wtedy jeszcze ta kamera (choć już inaczej pracująca niż w Vice City) jednak dawała radę. Teraz sprawa całkiem się zmieniła. Problemy z kamerą to jeden z tych aspektów gry, które podobają mi się najmniej - żeby nie powiedzieć: nie podobają się w ogóle. Fakt, trzeba będzie się przyzwyczaić do 'manualnego' ustawiania widoku po każdej kradzieży wozu z ulicy albo po hamowaniu na ręcznym, bo Rockstar raczej tego nie poprawi. Przyznasz chyba jednak, że nie działa to wszystko najlepiej. Przytaczając przykład kradzieży: po cutscence kamera ustawia się pokazując samochód z boku. Często się zdarza, że gdy wtdy ruszę... ona tam zostaje xD A powinna wracać chyba 'na zad'. I to szybko wracać.
Tak więc kamera w IV ma sporo mankamentów. Poprawić się tego samemu niestety chyba nie da. Musimy cierpieć ;p
Cytat: Przytaczając przykład kradzieży: po cutscence kamera ustawia się pokazując samochód z boku. Często się zdarza, że gdy wtdy ruszę... ona tam zostaje xD A powinna wracać chyba 'na zad'. I to szybko wracać.
ja tak nie mam, normalnie kamera mi sie ustawia na tyl samochodu. mi ta kamera w ogole nie przeszkadza, wlasciwie to nie zwracalem na to uwagi, po prostu lewa reka na WSAD a prawa na myszce i gra mi sie wygodnie - zero problemow.
Ja sugeruję zwrócić uwagę na fakt, że przy nowym rozwiązaniu kwestii drive-by takie coś jest optymalne - w SA był czit pozwalający na właśnie tego typu strzelanie, ale mało kto go używał, bo po naciśnięciu 'W' kamera ustawiała się z tyłu samochodu, a co za tym szło - celownik również. Gdyby w IV zaistniała taka sytuacja, ludzie by się jeszcze bardziej burzyli, a gdyby R* próbowało przy konwersji coś z tym kombinować, jeszcze coś bonusowo by zapewne sknocili ; )
W SA rzadko kiedy pozwalałem kamerze zwyczajnie podążać za samochodem, zwyczajnie cały czas się nią bawiłem - wygodne w korkach i przy wchodzeniu w zakręty ; ) Dlatego później włączając III/VC czułem się nieco skrępowany.. : f
sto procent zgoddzenia sie z metzen zawsze machałem myszką aby ustawić kamere... przewarznie wchodząc w zakręty... tylko gdy jechałem po autostradzie to nic nierobiłem... a gdy po mieście to zawsze sie nią bawiłem taka myśl mnie przychodzi czy sie przesiedliście z GTA:VC na gta:4?
Nie wiem skąd Wasze problemy z kamerą. U mnie jest ona z tyłu i trzyma swój środek za lewym kołem pojazdu i w grze to raczej nie przeszkadza. Poza tym manewruje myszą przy każdym wejściu w zakręt, bo tak lepiej orientuję się w sytuacji. Co do pozostawania kamery z boku po cut-scenie, jeszcze mi się to nie zdarzyło.
Mnie tez praca tej kamery denerwuje. Jedziesz i nagle skrecasz o prawie 140*, i co? Nie wiesz co jest z przodu, ale za to wiesz co jest z boku. Zeby nie machać myszką, poprawiam co chwile pozycje kamery przełączając widok na tył, po puszczeniu C, kamera wraca na bagażnik pojazdu.
dla mnie kamera jest zaje*ista.. myszką sobie steruję gdzie chcę patrzeć i gites.. czasem zacina się obraz jak przechodzę z klawiatury na pada.. patrzy cały czas w jedną stronę.. ale rzadko :)