Czego wam brakuje w tej grze ? · napisany: 28.11.2013 23:27
|
Zadajmy sobie wszyscy pytanie, czy jest jakikolwiek sens zakładania takiego tematu. Mówimy o grze z ubiegłego wieku, w która nikt już nie gra mimo iż jest za darmo i można ją uruchomić nawet na kalkulatorze. To tak jakbym zadawał sobie pytanie czego mi brakowało w dzieciństwie, skoro już nawet nie pamiętam kiedy stałem się pełnoletni. Era gier 2D, już dawno minęła nawet takich gier jak GTA 1 i 2, teraz liczy się tylko 3D w HD i GTA V.
|
Top z motywem GTA V · napisany: 15.09.2013 19:29
|
Popieram Pipsa i Marcina, ten motyw będzie rewelacyjnie wyglądać. Od razu nasunęło mi się pytanie czy byłaby możliwość indywidualnego wyboru topu, bo na ten z V mógłbym patrzeć przez cały czas.
|
Analiza mapy GTA:V · napisany: 08.09.2013 23:00
|
Podobno samo Los Santos będzie zbliżone wielkością do Liberty City, a skoro V ma być 7 razy większa niż IV to tereny pozamiejskie powinny być około 5-6 razy większe od samej metropolii. Z tej mapy tak w ogóle nie wynika, ale na oficjalną mapkę to raczej będzie trzeba jeszcze parę dni poczekać. Oprócz wyglądu mapy to chyba najbardziej mnie ciekawi jak będzie wyglądać North Yankts, czyli pierwsze zimowe tereny w GTA.
|
Analiza mapy GTA:V · napisany: 08.09.2013 20:14
|
Pips dałeś dobrze do pieca z tym 12 razy większa Ponad 3 razy większa to i tak, jak to dobrze określił Marcin KOSMOS. Już pomijam fakt, że w San Andreas tak naprawdę mieliśmy tylko 1 górę, a chyba wszyscy wiedzą jakie będą ogromne pasma górskie, a wiadomo że takie tereny zwiedza się o wiele dłużej. Warto tez zauważyć, że zapewne te 126 km2 to powierzchnia nad poziomem morza, a do tego dochodzą tereny podwodne, w SA mieliśmy raczej taka podwodną pustynię i poza zbieraniem ostryg nikt nie siedział godzinami pod wodą. Trochę żałuję, że Rockstar oddał cały świat od razu i nic nie będzie zablokowane, pamiętam do dziś jak sobie w IV wyobrażałem wygląd 2 wyspy z wieżowcami. Były też momenty, iż nie wytrzymałem i mając max wanted level jeździłem i na szybkiego zwiedzałem, tutaj tego nie zaznam Grając pierwszy raz w IV robiłem tylko misje fabularne i robiłem wycieczki zapoznawcze, napisy końcowe ujrzałem dopiero po 70 godzinach grania. Przyjmując te liczby to jeśli V jest 7 razy większa od Liberty City to na same wycieczki trzeba przeznaczyć około 250 godzin.
|
Spis fanów_GTA V · napisany: 07.09.2013 21:16
|
Oczywiście PC
Social Club: Ronin_PL
|
Analiza oficjalnego zwiastuna · napisany: 05.09.2013 20:43
|
@metzen podkład muzyczny miał być taki jak w oryginale, ale YT zablokował mi ten film, a że nie wiem jak to obejść to na szybko wrzuciłem pierwszą lepszą piosenkę. Faktycznie trochę sztucznie wydłużałem ten film, ale nie chciałem żeby on trwał 2 minuty. Nie był on też zbyt bogaty w detale tak jak chociażby GTA Online ale to już wina Rockstar :)
|
Analiza oficjalnego zwiastuna · napisany: 01.09.2013 20:07
|
Popatrz pan jak to się stało, 3 błędy w 1 zdaniu Co do campera to popatrzyłem na journeya i faktycznie to będzie ten wóz, nie wiem czemu w głowie miałem właśnie campera. Ale jakim cudem pomyliłem prawy z lewym, aż mi się teraz śmiać chce, czytałem to kilka razy i w ogóle nie zauważyłem tego :)
|
Analiza oficjalnego zwiastuna · napisany: 31.08.2013 21:17
|
Kolejny film z analizą, teraz chyba już naprawdę ostatni przed premierą gry. Oficjalny trailer nie był długi i nie zawierał zbyt wielu nowości i dlatego tym razem nie będzie takiego długiego seansu jak w przypadku GTA Online. Opinie i komentarze na temat analizy jak zwykle mile widziane. P.S. Wielkie podziękowania dla k5_ za jego wkład w stworzenie tego filmu :)
|
GTA Online - analiza · napisany: 22.08.2013 22:16
|
@k5_ ten gameplay jest z multi i tylko o tym trybie myślałem podpisując screeny, singla w ogóle nie brałem pod uwagę. A w multi pasażer nie mógł założyć kasku, chociaż tak naprawdę wiele to on nie pomagał :)
|
GTA Online - analiza · napisany: 22.08.2013 19:22
|
Po analizie screenów, trailerów czy gameplaya z singla przyszedł czas na zanalizowanie trybu multiplayer, który w GTA V nosi nazwę Grand Theft Auto Online. Mimo iż materiał do analizy nie był długi to jednak jest on naszpikowany akcją i wieloma nowościami, a w wielu przypadkach na dzień dzisiejszy możemy się tylko domyślać jak dana rzecz będzie wykorzystana w grze. Myślę, że dacie radę wytrzymać ten kwadrans, bo krótszego materiału nie dało się zrobić. Chyba to będzie mój ostatni film przed premierą GTA V, no chyba że Rockstar jeszcze nas czymś zaskoczy przez te 25 dni. Jak zawsze zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami.
|
SAMP, VCMP, MTA event? · napisany: 04.08.2013 20:55
|
Ja jestem chętny na partyjkę DM w GTA V, nawet dzisiaj Dla mnie IV już jest martwą grą i widać to też po frekwencji, a jeśli miałbym się jeszcze wracać do SA czy nie daj Boże do VC i III to by mi grafika wypaliła oczy Ale tak jak powiedział k5_ najwięcej osób gra jeszcze w SA i chyba tam jeszcze by można zebrać jakąś zadowalającą ilość graczy.
|
Analiza screenów [29 lipiec] · napisany: 01.08.2013 19:24
|
Kolejna analiza paczki screenów z GTA V zatytułowane jako "Szybkie życie". Na 12 obrazkach widać kilka nowości i jedynie można się domyślać czy faktycznie będa nowe możliwości naszego bohatera czy jedynie są to kadry z cutscenek. Komentujcie i oceniajcie :)
|
Nowy komputer czy ps4 · napisany: 19.07.2013 13:07
|
bardzo dobra decyzja bryska, widzisz pips nawet kobiety wiedzą co jest lepsze do grania Jak już Ci rodzice kupią to podaj konfigurację tego smoka :)
|
Analiza screenów [9 lipiec] · napisany: 17.07.2013 20:20
|
Kolejny materiał filmowy poświęcony analizie obrazków z gry, która zbliża się wielkimi krokami. Screeny są z magazynów o grach ale jakościowo nie odbiegają od tych, które prezentuje nam Rockstar i dlatego nie czekałem na aktualizację strony o GTA V. Jak już nas Rockstar przyzwyczaił, obrazki nie są bogate w szczegóły i często główny motyw się powtarza, ale zawsze jakieś pojedyncze nowości można z nich wyłapać. Jak zawsze zapraszam do komentowania, wytykania błędów, propozycji odnośnie kolejnych filmów z analizami oraz jak ktoś chce się podzielić fajnym kawałkiem muzycznym, który mi YT nie zablokuje to poproszę o podanie nazwy utworu.
|
Nowy komputer czy ps4 · napisany: 16.07.2013 21:47
|
@pips ja nie mówię, że każdy pecetowiec jest lepszy od gracza konsolowego. Ale jakby doszło do takiej sytuacji, że spotykają się na 1 serwerze najlepsi gracze na świecie, jedni grają na PS3 a drudzy na swoich wypasionych kompach i mając w zanadrzu konkretne myszy i klawiatury to wtedy gracze konsolowi dostaliby srogie lanie.
|
Nowy komputer czy ps4 · napisany: 16.07.2013 16:47
|
Dla mnie odpowiedź jest prosta, bo już dawno temu sam podjąłem taką decyzję i lepiej jest kupić komputer niż konsolę. Gadanie, ze komputer trzeba co chwile ulepszać to już stare nieaktualne historie, PC za 4-5 tysięcy spokojnie wystarczy aby grać na maksymalnych ustawieniach przez kilka najbliższych lat, może nawet do premiery kolejnych generacji konsol. Konsola to tylko maszynka do grania, a w komputerze masz neta, programy biurowe itp. itd. @pips nie wiem gdzieś słyszał takie bajki, że nie widać różnicy pomiędzy graczami pctowymi a konsolowymi. Mysz + klawiatura specjalnie przygotowane dla graczy zawsze będą przewyższały pady, a w grach fps to przedewszystkim.
|
Pokaż swoją twarz · napisany: 13.07.2013 23:06
|
Za odkop roku otrzymujesz w nagrodę złotą łopatę :)
|
GTA V gameplay - analiza · napisany: 13.07.2013 21:45
|
@k5_ z analizą walczyłem 3 dni, 1 dzień przeglądanie filmu klatka po klatce i robienie screenów, 2 dzień zaznaczanie konkretnych rzeczy na obrazkach i wstawianie do programu z obróbką video, a 3 dzień robienie opisów, sprawdzanie czy wszystko się zgrywa i nie ma jakiś rażących błędów. W sumie myślę, że to zajęło około 8-10 godzin + renderowanie i wysyłanie na YT. Jeśli chodzi o spowalnianie filmu to jakoś nie brałem tego pod uwagę bo wydaje mi się, że lepiej jest zatrzymać i można się przyjrzeć dokładniej. A ta konkretna scena trwa niecałe 2 sekundy to ja nie wiem czy to byłby dobry pomysł żeby to spowolnić i miałbyś góra 4 sekundy filmu.
|
GTA V gameplay - analiza · napisany: 12.07.2013 22:02
|
Kolejna analiza, którą udało mi się zrobić. Do kolekcji analiz screenów i trailerów dołączyła analiza gameplaya. To było chyba największe wyzwanie, bo 5 mintowy materiał zawierał bardzo dużą ilość fajnych, ciekawych a przede wszystkim nowych rzeczy. Znam aktualne realia i wiem, że film trwający dłużej niż 10 min przeraża statystycznego widza na YT, ale po zrobieniu krótszego okazało się, że w wielu momentach nie ma szans na przeczytanie całości tekstu, ale wierzę, że dacie radę obejrzeć do końca
Standardowo zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami.
|
GTA IV multi proprem. · napisany: 10.07.2013 18:34
|
Nie zgodzę się z Tobą Luigi. Mam neostradę od 8 lat i faktycznie początki bywały trudne, ale firma wzięła się w garść i od dłuższego czasu nie narzekam. Zmiana TP na Orange niewiele dała, ale i tak jest dobrze, awarie zdarzają się może raz na pół roku, a usunięcie jej nie zajmuje więcej niż 24 godziny od zgłoszenia. Aktualnie mam neostradę 20 mb i na speed test wychodzi praktycznie max, do tego niski ping i w żadnej grze nie mam problemów. Płacę 70 zł + 20 zł za utrzymanie linii, nie jest to mało ale u mnie w mieście nie ma UPC i dlatego zostaję przy trochę droższej Neostradzie. Na początku roku kończy mi się umowa i jedynie się zastanawiam czy nie brać 40 mb bo cena ta sama, a upload zwiększy się aż 4 krotnie.
|
Analiza screenów [11 czerwiec] · napisany: 17.06.2013 19:43
|
@Dawid nie wciągaj się tak w te analizy, bo wrzesień szybko się pojawi i wtedy już nie będzie co analizować Nie rozumiem skąd ten zarzut lenistwa, po prostu nie było wcześniej co analizować. Realistycznie patrząc to do 17 września zrobię 3 góra 4 filmiki, chyba że Rockstar będzie bardzo hojny i jeszcze trochę materiałów na Newswire wrzuci. Zawsze w opisie wrzucam tytuł piosenki, tutaj leci Rameses B - Moonlight.
P.S. zanalizowałem nie podkreśla na czerwono, czyli to też jest poprawna forma :)
|
Analiza screenów [11 czerwiec] · napisany: 17.06.2013 12:18
|
Kolejna analiza obrazków, którymi obdarzył nas Rockstar. W filmie umieszczone jest 9 screenów, które otrzymaliśmy z okazji prezentacji Sony, dodatkowo wrzuciłem 2 obrazki, które pokazały się wcześniej, a nie było sensu robić filmu dla 2 screenów. A na deser zanalizowałem 6 obrazków, które ujrzały światło dzienne przy okazji zapowiedzi edycji specjalnej i kolekcjonerskiej. Zdjęcia nie są w idealnej jakości ale lepszych raczej nie ma co się spodziewać. Standardowo zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami :)
Dodatkowo zapraszam do specjalnego działu, w którym umieszczam wszystkie swoje analizy screenów i filmów z GTA V - KLIK
|
Analiza screenów [7 i 9 maj] · napisany: 19.05.2013 20:58
|
@pips to dlatego, że w GTA 1 grałem tylko u kolegi na kompie, a w GTA 2 tylko 4fun i tak naprawdę moje ostre granie w Grand Theft Auto zaczęło się od III. Mimo wszystko masz rację i adnotacja już dodana.
|
Analiza screenów [7 i 9 maj] · napisany: 17.05.2013 19:27
|
@fan_gta dzięki za to info, bo ja nigdy psp nie miałem i się nie interesowałem LCS i VCS, adnotacje do filmu już dodałem. Kolejna poprawka w filmie dotyczy screena z Trevorem w Sabre GT, bo analizując ten obrazek mając do dyspozycji słabą jakość z magazynu edge nie byłem pewny, mimo iż brałem pod uwagę taką możliwość. Teraz już wiemy, że będą nas gonić policjanci na motorach.
|
|