Jak już co po niektórzy wiedzą mogę pograć trochę w IV. Gdy wreszcie ujrzałem tekstury miasta i pomieszczeń zauważyłem kilka fajnych rzeczy. Bardzo spodobał mi się telewizor oraz to, że można podnieść np kubek i nim rzucić (gdy rzuciłem w drzwi to drzwi się otworzyły :PP). Bardzo podoba mi się woda - nie jest już tak sztuczna tak samo jest z fizyką pływania łodzią. Multiplayer powala na kolana jednak chyba się nim za długo nie nacieszę ze względu na słaby sprzęt. Chodź najczęściej widzę wszystkie tekstury to czasem po prostu mi się nie wczytują całe dzielnice a innym razem po 30 sekundach wczytują się całe. Często mnie wywala z multiplayera z reasonem "twój komputer pracuje za wolno... bla bla bla". Wydaje mi się, że tu nie nadąża mój procesor albo ramy. Mogę już grać więc tych rzeczy wymieniał nie będę - wystarczy, że wywaliłem 500 zł na nową kartę graficzną. Podsumowując jak ktoś ma słaby komputer to nie ma co się w to ładować bo to cholernie wymagająca gra. Może za rok/dwa każdy będzie miał komputer co to pociągnie bez problemu i jeszcze zostanie kawał zasobów, ale teraz jest naprawdę ciężko. Ja jednak się cieszę, że w ogóle mogę grać. Gra jest genialna, ale optymalizacja posysa.
Ja jeszcze nawiązując do tematu odkryłem pewną istotną rzecz. Klikając skrót na pulpicie Grand Theft Auto IV (LaunchGTAIV.exe) pokazuje mi sie okienko DOS'a po czym gaśnie i wszystko zamiera. Jednym słowem się nie odpala. Gdy najpierw odpalę oprogramowanie Social Club'u wszystko zaczyna działać.
Widze po prackach, że nieźle Ci idzie ta grafika. Ja swego czasu też próbowałem MC ale bez większych sukcesów. A co do samego wykonania strony no to sory ale poprzednicy mają race... żenada.
Popatrz na moją stronę domową - KLIK! i spróbuj zrobić coś w tym kontekście. Oczywiście nie każe Ci tu małpować mnie ale chcę pokazać na przykładzie, żeby to miało ręce i nogi Może spróbuj edytować jakiś szablon.
metzen napisał: W zasadzie, to do tej pory jak ktoś się przyznawał do posiadania pirata, zamykaliśmy temat/odmawialiśmy jakiejkolwiek pomocy, ale jeżeli właśnie obaliłeś papę Dawida i sam zasiadłeś na tronie gtg, to luz, można zacząć tolerować nielegalne kopie. Tyle, że beze mnie w redakcji ; )
sys napisał: ja nie mam gta iv na pc ale skomentuje to krotko.
konsole > pc. i dziekuje bardzo. wkladam plytke, instaluje i gram. jakies 10 min. a Wy ile? 3-4godziny? moze wiecej. gz dla R*. druga gra tak ***owo zoptymilizowana (pierwsza to nowy Cod)
Słuchaj a skąd mogliśmy wiedzieć, że tak będzie? Żebym wiedział to bym nie kupował... To wina Rockstar.
Cytat: Podobało mi się wiele efektów takich jak modele zniszczeń, jak się wjechało w mur z dużą prędkością, to wylatywało się przez przednią szybę (jak przy nie zapiętych pasach), gdy kompletnie rozwale wóz on się najpierw pali a później wybucha, handling aut też jest bardzo ciekawy i zróżnicowany, klimatu dodaje to, że auta gry skręcają mają włączone kierunkowskazy, gdy ukradłem radiowóz i nim koziołkowałem rozwaliłem 'koguty' które miały wtedy fajny dźwięk (taki przerywany, zniekształcony, jak w realu), jeżdżąc po LC zauważyłem fajną akcyjkę - stały dwa radiowozy w znacznej odległości od siebie, w oddali było widać jak policja spisuje czyjeś zeznania, inny policjant rozgląda się po okolicy, a inny grzebie w bagażniku radiowozu, spodobało mi się też taranowanie innych aut ciężarówką.
To są aspekty które mnie się podobają. Ale te wymagania gry mnie przerastają. Jeszcze z żadną grą nie miałem takich problemów a bebechy komputera wymieniałem nie dalej niż kilka miesięcy temu. Kupiłem dosyć dobrą kartę graficzną i po to, żeby ją teraz sprzedać taniej i wybulić jakies 500zł na nową? Bezsens. Żebym wiedział, że tak będę miał to bym nie kupował... Teraz nie wiem kiedy kupie nową grafe... może na święta a może jak ta będzie już za stara. Jednym słowem gra ogólnie ok. Ale konwersja na wersję PC (szczególnie grafika) to jeden wielki FAIL.
Trzeba mieć chyba z 5 tys zł żeby kupić sprzęt na którym nie będzie problemów... Przecież wiadomo, że nie każdy ma niewiadomo jaki sprzęt Rockstar powinno się liczyć z tym, że są ludzie ubożsi których nie stać na takie wybajerzone maszyny z 2GB RAM na karcie graficznej...
Forum jest po polsku, ale częściowo styl nie został przetłumaczony i takie efekty... W sumie nie jest źle, jest troche użytkowników, sporo tematów. Troche poprawek, domenka i powinno się rozkręcić.