Czy ma ktoś taki instalator który zamienia większość lub wszystkie auta w gta sa? Może być takżę paczka aut, bo mnie to wnerwia jak ściągam auta i jak podmieniam to wychodzi na to że ściągłem 2 te same zamienniki tego samego auta. Jeszcze gorzej jak więcej aut...
polecam instalacje mod instalerem. szybko, łatwo i przyjemnie. do pobrania tutaj.
aha, a tak swoją drogą, jak pobierzesz wóz, który podmienia pojazd, który jest już zamieniony, to wcale nie musisz zamieniać go specjalnie pod właśnie ten pojazd.
przykładowo:
ściągnąłeś pojazd, który podmienia sultana. foler zawiera pliki sultan.txd i sultan.dff. zmieniasz tylko nazwę 'sultan' na dowolne auto, które chcesz podmienić, np. jester. (jester.txd, jester.dff) potem tylko pliki podmieniasz pod jestera w gta3.img i gotowe.
tak samo robisz w katalogu handling, vehicles.ide itp...
lol zapalnik czy ty w ogole podmieniales kiedys auta? jesli model zostanie podmieniony za auto inne niz w zamierzeniach autora, to moga wystapic rozne komplikacje.
nigdzie nie pisali, zauwazylem to na wlasnym przykladzie. podmienilem modele sciagnietego auta pod modele auta ktorego nie uzywalem. znalazlem zaimplementowany wczesniej samochod w grze stojacy na poboczu i po usadowieniu sie na miejscu kierowcy nie moglem poruszac sie pojazdem z racji ze lewitowal lekko nad ziemia. potem podmienilem modele zgodnie z zamierzeniem tworcy i wszystko dzialalo jak nalezy
I tutaj się odzywa lenistwo... Ale ja to bardzo dobrze znam xD. Wystarczy poszukać na google a większość odpowiedzi na swoje pytania napewno byś znalazł ;)