Stworzyłem swój własny kanał IRC. Wszystko jest ok, mam @L i kanał działa. Tylko jak na niego wchodzę to nie jestem adminem. Na http://www.quakenet.prv.pl/ tego nie ma. Proszę o pomoc: Jak zrobić, żebym był adminem na własnym #?
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
adamale dobrze mówi :P
auth
Musiałeś być zaauthowany podczas wpisywania komendy na L bo o ile dobrze pamiętam jest to wymagane więc wystarczy, że wpiszesz komendę:
/MSG Q@Cserve.quakenet.org AUTH [login] [hasło]
Gdzie login to twój [login], a [hasło] to twoje hasło
Btw Jaki kanał ?
Kod: -Q- AUTH'd successfully.
-
-Q- Remember: NO-ONE from QuakeNet will ever ask for your password. NEVER send your password to ANYONE except Q@CServe.quakenet.org.
-
jak wbijesz na kanał zauthowany (a nawet jak się authniesz podczas obecności na kanale) to L da ci automatycznie op'a (o ile masz na nim ustawione odpowiednie flagi - domyślnie to chyba +amno - Auto Master owNer Op, jeśli dobrze pamiętam ;p). jeśli wszystko jest ok to po wpisaniu
Kod: /msg L CHANLEV #channel
powinna ci się pokazać lista osób dodanych do L'a wraz z ich flagami. zresztą wszystko co potrzebne znajdziesz na stronie quakenetu.
Na danym kanale w bocie L ktoś ci moze ustawic falgi czyli uprawnienia. Zeby miec tego "admina" jak to okresliles musisz miec te flagi.
ownera - czyli włascieciela kanalu
Masz go jak masz flagi +amno czyli jak ja mam Autha #Starter35 to moje flagi po wpisaniu /msg L CHANLEV wygladaja tak: -L- Starter35 amno
mastera - stopien nizszy od ownera masz jak posiadasz flagi +amo
Kod: -L- Usage: chanlev #channel [user] [modes]
-L- where #channel is the channel to operate on
-L- user is the user to display/change
-L- (omit this to show all modes on channel)
-L- modes is the mode changes to make
-L- (omit this to just show current modes)
Sluchaj, bo widze ze sie nie dogadamy... Jak znasz angielski poczytaj FAQ na www.quakenet.org/ a jak nie to napisz na forum polskim www.forum.quakenet.pl/ albo na www.mirc.pl bo bedziemy tu se nabijac posty a i tak sie nie dogadamy, tam ci chyba najlepiej pomogą. Przeczytaj także ten poradnik -> www.mirc.pl/topics17/1667.htm napisany przez mojego kumpla, moze on Ci pomoze.
Obecnie forum przegląda 253 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 253 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami