metz a gdyby tak nakręcić gta story? ekranizacja to dobry pomysł tylko potrzebna by była spora grupka ludzi na MTA ale scenariusz już masz. Co wy na to?
Wierzba napisał: metz a gdyby tak nakręcić gta story? ekranizacja to dobry pomysł tylko potrzebna by była spora grupka ludzi na MTA ale scenariusz już masz. Co wy na to?
nic z tego nie wyjdzie i nie ty pierwszy wpadasz na taki pomysł ;p nawet gdyby ktoś zaczął to i tak 'dzieło' nie zostanie dokończone, bo za dużo roboty. nakręcić jeden dobry film można, ale 15? a tym bardziej 45 ;p popatrz na genialne seriale a la hitlist czy just jazzy. ten pierwszy nie potrafi dojść do czwartego odcinka - taka miała być superprodukcja. co z jj jeszcze nie wiadomo, ale prace ewidentnie zwolniły tempa i wszystko też pewnie skończy się na 5 czy 6 epizodach...
maysta&jant - nie zniechęcać się ;p tak tylko gdybam
rp: 21709 skąd: Warszawa
sdr napisał: popatrz na genialne seriale a la hitlist czy just jazzy. ten pierwszy nie potrafi dojść do czwartego odcinka - taka miała być superprodukcja
Wypraszam sobie. HL doszedł do czwartego odcinka, gorzej już z piątym. ;p
Poza tym, film GTA Story jest zastrzeżony dla mnie i będzie traktował o wszystkich częściach GTA 3D. Czekam tylko na VCS na PS2 i zaczynam pracę. ;c
Wierzba napisał: metz a gdyby tak nakręcić gta story? ekranizacja to dobry pomysł tylko potrzebna by była spora grupka ludzi na MTA ale scenariusz już masz. Co wy na to?
Skoro to pytanie do mtza, to dlaczego nie skminisz sobie do niego kontaktu, tylko zakładasz topic?
lothronik napisał: Wypraszam sobie. HL doszedł do czwartego odcinka, gorzej już z piątym. ;p
a tak - przepraszam nie zmienia to jednak faktu że ekranizacja gta story nie ma szans na 15 odcinków ;p
Cytat: Poza tym, film GTA Story jest zastrzeżony dla mnie i będzie traktował o wszystkich częściach GTA 3D
to musisz poczekać aż ktoś opracuje technologię 4D, bo na razie nie widać końca serii w 3D ;p i jak już coś jest zastrzeżone to najwyżej tytuł, a to nie wyklucza możliwości sfilmowania tekstu pod inną nazwą.
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
Ja już wcześniej dla mtz podrzucalem na PW pomysl na zapowiedź story, ale powiedzial ze jak mam chęć (chęć mam ale się nie chce) to moge zrobić, ale to zapowiedź a nie film. Zresztą za dużo roboty.
rp: 18079 skąd: Vice City
A nakręć sobie amatorski filmik zwykłą kamerą, zmontuj na kompie i co? póścisz go w kinach? nie sądzę. Sądząc po nazwie tematu - jest to wykonalne, ale..... kto to będzie oglądał ???! ;P chyba tylko gracze serii gier GTA ;D
Cytat: Poza tym nie zapominajmy, że to jest w końcu tylko gra i niestety nie mogę animować CJ'a w sposób jaki bym chciał, muszę czasem iść na łatwiznę, bo niektórych scen nie mogę inaczej nakręcić - np. płaczący Martin. Łez w tej grze nie ma i takich tam pierdół. ;D
Powyższa wypowiedź tyczyła się Hitlista i jest jak najbardziej trafna i oddająca sens sytuacji.
Owszem, nakręcenie GTAStory byłoby możliwe, ale sporo rzeczy w scenariuszu trzeba by zmienić lub uprościć. Ja, pisząc nie mam praktycznie żadnych ograniczeń, ale ktoś kręcący machinimę ma tych ograniczeń zawsze całke mnóstwo. Jeśli ktoś się zgłosi do mnie z chęcią robienia takiego projektu - proszę bardzo, ale osobiście takiego tematu się nie tykam ; ]