Witam mam problem chcialbym sie dowiedziec gdzie dac pliki w GTA:SA z dzialu pliki chodzi mi o pobrana pojazdy bo niestety jest tylko models ale niema gta3.img a pisze ze tam to trzeba dac zeby dzialalo wiec co teraz ? piszcie prosze i oczywiscie czekam na ciekawe pliki do GTA:SA E-mail: bruiser666@vp.pl GG: 6361358 :)
Koleś w folderze models jest plik gta3.img trzeba go otworzyć za pomocą img tools (znajdziesz go chyba wszędzie). I w tym pliku trzeba podmienić stare pliki na pliki twojego nowego wozu. No i jak zawsze rób kopie zapasowe podmienianych plików
rp: 21709 skąd: Warszawa
nergal napisał: a czy mozne te pliki dac jako nowe czy tylko zostapic nimi stare ? chodzi o pojazdy w SA. robie nowy post bo niewiem gdzie jest wczesniejszy znikl chyba haha albo pisalem po pijaku. ale mam imgtool wiec cos moge podzialac jesli mozecie napisze jakie pliki moge zastapic bo tam tego sporo jest i niewiem co robic dzieki :)
dajmy na to ze sciagasz malucha, sciagaja ci sie dwa pliki, manana.txd oraz manana.dff czy podobne formaty, nie pamietam juz dokladnie, to wrzucasz je za manane
Geez. Masz IMG Toola. Otwierasz go.
File -> Open -> gta3.img.
Szukasz plików np. admiral.txd, admiral.dff.
Klikasz na jeden z nich.
Commands -> Replace -> Wybierasz pliki ściągnięte.
I tak przy drugim też.
Kapujesz?
no i pamiętaj jeszcze że w pliku redme jest napisane jakie parametry masz pozmieniać w plikach w foldzerze data. Ogólnie w pliku redme masz wszystko opisane, wiec co za problem
oj dziekuje moze teraz sie uda przepraszam za zamieszanie ale jestem nowy i sie pogubilem mam nadzieje ze dam rade tym razem dziekuje bardzo :)
+++ EDIT (27.11.2006 21:15):
no i wsumie niby cos tam sie zrobilo haha bo spotkalem jedno nowe auto ale one chyba nie smigaja tak wszystki oficjalnie po ulicach bo reszty jeszcze niespotkalem ale wielkim sukcesem jest juz to co zrobilem :P dzieki jeszcze raz. a moze ktos ma cos ciekawego dlamnie ? jakies pliki chcetnie zobacze sa moze jakies jednosladowce nowe ale z silnikiem ? jesli cos macie to podajcie link :)
jeśli szukasz samochodów to poszukaj na www.gtainside.de tam jest wszyskiego dużo i jeszcze więcej, jak dla mnie to za duzo, ale moze tobie przypadnie do gustu taki nadmiar downloandu
dzieki faktycznie troszke tego jest. a powiedzcie mi czy te auta powinny wszystki oficjalnie jezdzic po dradze czy moze gdzies sobie stoja ukryte ? bo tylko jeden nowy model spotkalem i odrazu do garazu z nim :)
to gdzie wytępują samochody, a raczej kto nimi jeśdzi to jest zakodowane (znaczy się napisane) w pliku cargrp w folderze data. Tam możesz zmienić np samochody jakimi jeżdzą gangi itp. A ogólnie to wszystko zależy za jaki pojazd podmieniłeś. Jesli np dałeś subaru za sultana to to subaru jeździ i stoi tam gdzie był sułtam itd itp. Myśle że wszysko jasne, ja ze swojej wypowiedzi nic nie jaże, ale to szczegół :P
ok, wiec jak coś to napisze że zrobiłem to się zamknie temat, a jak będziesz miał jakieś problemy to pisz tutaj to Ci może jeszcze ktoś pomoże. aha i na przyszłość nazywaj jakoś konkretnie swoje tematy ;)
oki wszystko rozumiem daje juz sobie z tym rade jedynie niewszystko bedzie dzialalo ale da sie przezyc wiec jesli chcesz to zamknij temat na przyszlosc bede pamietal wiesz tak to jest jak jest sie nowym dzieki za pomoc jeszcze raz. pozdrawiam cala ekipe adminow tej strony dzieki :)