witam, otóż mam problem z gta4 (oryginał)
Gra bardzo dlugo mi się instaluje. Trwa to jakas godzinę.
Czy powodem może być zbyt dlugo lezaca plyta w pudelku?
moj komputer
amd AMD Phenom II Quad-Core 920
3GB ramu
hd4670 512mb ram
500GB hdd
vista home premium sp1
Co może być przyczyną?
adrx napisał: Grand Theft Auto 4: The Lost and Damned konwersja na PC
Wybaczcie za offtop, ale... NIE MOGĘ! Gratuluję pomysłowości.
A do tematu to Twój problem jest bardzo dziwny. Kompa masz dobrego, bo i 3GB RAMu i 4 rdzenie. W takim razie albo zryty napęd, porysowana płytka lub po prostu zasyfiony system. Przeczyść go, zeskanuj na obecność wirusów, zdefragmentuj dysk. Powinno pomóc.
Patryk napisał: Czy Wy naprawdę myślicie, że ktoś się nabiera na te linki w sygnaturach do Homie? :D
Uwierz mi Patryk - są tacy... Internauci ;P
Co do tematu, to również wydaje mi się, że konfiguracja sprzętowa nie będzie tu winna. Chociaż... możliwe, że ten DVD albo dysk tak Ci przymulają. U mnie na nowym kompie też np. bardzo niskie trasfery między partycjami śmigają. Nie wiem co jest tego przyczyną. Niby SATAII, ale kiedy miałem HDD na IDE to jakoś lepiej to chodziło ;p No, ale IV mi się godzinę nie instalowała. Znacznie krócej.
rp: 18063 skąd: Warszawa
heh ja jak tego kompa z którego obecnie korzystam kupiłem tzn częsci z których potem mi go złożono, zostawiłem stary napęd z nagrywarką, bo uznałem, że nadal jest dobry i nie trzeba kupowac nowego (pochodzil on ze starego kompa). Wmontowali mi go do nowego kompa i zaczął wolniej chodzic na nowym kompie niz na starym, tez mi sie to dziwne wydawało o_O tyle że twój napęd jest pewnie nowy...
przyglądałem się tej płytce i żadnych rys nie zauważyłem, praktycznie gra 7 m-cy przeleżała na półce nie używana prawie w ogóle, może trzeba niektóre procesy w viscie? czy odłączenie neta na chwilę może pomóc?
rp: 18063 skąd: Warszawa
wydaje mi się, że tak, bo gdy ja instalowałem IV miałem powyłączane dosłownie wszystkie niepotrzebne rzeczy w tle czyli : gg, zresztą cały internet odłaczyłem, antywirus, ew. jakies programy które pojawiają się wraz z startem systemu itp. a o takich rzeczach jak muzyka to wogóle nie było mowy... ale powiedz czy IV wkońcu ci sie zainstalowała czy jeszcze czekasz? ^^
Właśnie instaluję swoje GTA.. Jest troszkę ponad połowę już zainstalowane i trwa to już ponad pół godziny.. Chyba to nie jest problem.. Wkońcu to prawie 16 GB danych :)
Ogólnie jest parę gier, których tempo instalacji to jakieś nieporozumienie! GTA IV niestety też do nich należy. Poza tym zauważyłem to w Gears of War.
Powiedzmy taki Mass Effect ma 10GB, a instaluje się chyba 100.000 razy szybciej niż wspomniane Gears of War, które i tak mniej zajmuje :P Więc o ilość danych tu nie chodzi... :P
Obecnie forum przegląda 195 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 195 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami