rp: 6853 skąd: Przedmieścia Liberty
Od kilku lat widoczna jest tendencja polegająca na tym, że wiele tytułów gier wydawanych jest na konsole, a na PC w ogóle lub ze sporym opóźnieniem. Dlaczego tak się dzieje? Co jest główną przyczyną takiego stanu rzeczy? Okazuje, że odpowiedź jest prostsza, niż mogłoby się wydawać piractwo.
Jednym z przykładów, w których twórcy gier są zirytowani poziomem pecetowego piractwa, jest nowa gra Call of Duty 4. Robert Bowling ze studia developerskiego Infinity Ward, które zajmowało się tworzeniem CoD4, pisze o tym, że liczba osób, które grają w ich grę on-line przy użyciu pirackich kluczy jest zdumiewająca. Bowling sugeruje, iż jest to główny powód, dla którego kolejni producenci przechodzą na tworzenie gier na konsole - w przypadkach wielu tytułów w ogóle rezygnując z wersji pecetowych.
Trend ten będzie się, niestety dla nas, pecetowców, rozwijał. Nawet developer tak mocno kojarzący się z komputerami PC, jak id Software, zapowiedział ostatnio, że ich następny projekt będzie już rozwijany z myślą o konsolach.
Jeśli więc użytkownicy pecetów będą w dalszym ciągu piracić na potęgę, a wszystko na to niestety wskazuje, to za jakiś czas wykopią sobie grób na pecety będzie wychodzić niewielka liczba gier i żeby móc na serio sobie pograć trzeba będzie obowiązkowo zainwestować w konsolę.
Zródło: www.benchmark.pl
Call Of Duty 5, GTA4, Przyszłe GTA czy nawet Far Cry 2 będą prawdopodobnie już tylko na PlayStation 3. Ja nigdy nierzyczyłem Pctowcom źle. Mimo iż wolałem konsole ze względu na lepszą grafikę, grywalnośc i baze tytułów takich jak Burnout, GT czy wiele wiele innych. Współczuje prawdziwym Pctowcom którzy są przywiązani do Komputera tak jak ja dla konsoli.
Moje PS3 jest głodne :P już zamówiłem Burnouta Paradise i Assassins Creed :P
tommypl - bo nikt inny poza chaosem nie ma prawa banowac? ;/
btw. odnosnie tematu, to gry na pc nie przeminą, bo ludziom pracującym na PC trzeba dostarczyć rozrywki, a wątpię żeby komukolwiek chciało się wylączać kompa i odpalać konsolę, żeby sobie pograć chwilę dla relaksu chocby xD
rp: 6853 skąd: Przedmieścia Liberty
Tommy uspokój się. Wcale nie zaczynam kolejnego tematu PC Vs Konsole. Podesłałem tylko newsa który ujrzałem na Stronie. Ta wiadomośc dotyczy tylko PC'tów. A jeżeli to cię tak zbulwersowało to niemusisz czytać i się wypowiadać proste
Zamknę go też dlatego, że odpowiedzi w zdecydowanej większości są bezsensowne.