Pożyczyłem od kumpla San Andreas ale po intrze gra mi się wyłącza i chciałem sięzapytać czy wie ktoś jak zaimportować mapy (Los Santos, Las Venturas itd.) do Vice City. Przez mapeditor próbowałem ale nie ma IMPORT ani nic podobnego. Wie ktoś jak to zaimportować?
a po co chcesz przerzucać mapy do VC? bardziej na miejscu byłoby tu pytanie: dlaczego gra pada po intrze? wywala może jakieś błędy czy coś? daj screeny.
sam import SA do VC nie ma chyba sensu:
mapa VC jest za mała i raczej nie zmieści SA
w VC obszary są "doładowywane", a w SA nie i to na pewno by przeszkadzało
co innego gdybyś próbował w drugą stronę (tak jak to było z modem GTA: LC gdzie liberty było przenoszone na silnik vice).
tmster napisał: jest jakiś mod do vc w którym jest samo ls ale narazie niewydane
Czyli "nie jest". ; ]]
Maksym napisał: ntro mija świat zabija xD po intrze gra nie chodzi, ciekawe piracka wersja :/
Niejednokrotnie miewałem większe/mniejsze problemy z odpalaniem SA i jakoś je rozwiązywałem, a zaręczam ci, wersja nie jest piracka. Zresztą - pirat, czy nie, zwykle dużej różnicy nie ma. (Well, piratów nie obsługujemy, ale to styka sie nie przyznawac : o)
Z postu szanownego użytkownika nie wynika, że jest to koniecznie wersja gry od Mietka, stoisko trzecie na lewo od północnego wejścia na koronę. (Taki injoke ; o)
Czekamy aż nasz szanowny użytkownik zechce przybliżyć problem, do tego czasu, prosiłbym o nie nabijanie. Capisce? : p
Ryder_pl napisał: Po prostu. Jest intro R*, potem jest drugie intro i ten obrazek z prawami autorskimi, potem ma być że gra się ładuje, a się poprostu wyłącza.
Hmm, sugeruję zmianę kodeków (jakkolwiek dziwnie to by nie moglo zabrzmieć), niektóre robią problemy przy grach.
rp: 8322 skąd: England
Zazwyczaj tak się zachowuje komp, który nie wyrabia psychicznie (sprzętowo ;p) sprawdź czy masz dobre spec'sy.
1. Jeśli to oryginał - Poza tym co napisali inni możesz jeszcze spróbować zainstalować najnowsze strowniki do karty graficznej... albo zmienić ustawienia przyspieszania za pomocą DirectX (i tych D3D i DDraw)...
2. Jeśli to pirat - Wynocha mi stąd i nie zawracaj nam gitary...
:D
Ja osobiście wątpię żeby to wina kodeków była. Wszystkie filmy z intra mu się odtwarzają, a gra wysypuje się dopiero na menu (bo po planszy z copyrights jest właśnie menu ;p - nie ładowanie gry). no chyba że wysypuje ci się właśnie przy ładowaniu (po wyborze 'nowa gra' lub wskazaniu save'a do załadowania).
jeśli wysypuje ci się przy ładowaniu (pasek postępu) to powiedz co próbujesz załadować? save czy nowa gra? i gdzie się wysypuje: w trakcie ładowania czy już gdy wszystko jest załadowane i ekran się przyciemnia? Niestety musimy to wiedzieć, bo inaczej nie zdiagnozujemy problemu :)
Modów nie wgrywałem, a sprzęt mam trochę słaby, ale powinny mi się chociaż opcje włączyć... A jeśli chodzi o importowanie tych map to mi chodzi tylko o miasto, a nie o to że tak samo po drogach jeżdżą auta, że można wchodzić do budynków, NIE. Same miasto tylko...
Ryder_pl napisał: A jeśli chodzi o importowanie tych map to mi chodzi tylko o miasto, a nie o to że tak samo po drogach jeżdżą auta, że można wchodzić do budynków, NIE. Same miasto tylko...
"Same miasto" to już wystarczająco dużo roboty żeby cię trwale zniechęcić do GTA.