Ja na tą grę polowałem dość dawno a jak ją dostałem to co się okazało? Fabuła bije wszystko na głowę, historia Tommyego Angelo, taksówkarza. Sama gierka dość trudna ale znośnie trudna. Denerwujące są pościgi policyjne za przekroczenie prędkości. Ogólnie produkcja dobra, lecz przy najwyższych detalach samochody wyglądają lateksowo a bardzo długie jazdy tymi złomami na prawdę denerwują :f Ogólnie gra na czwórkę.
Fabuła - 6 (fajna puenta na końcu :P)
Grafika - 6 (jak na tamte czasy; teraz zresztą też)
Dźwięk - 5 (niby odpowiednia patrząc na czasy, w których gra się toczy, ale jednak coś mi nie pasowało)
Klimat - 6- (niby zajefajny, ale nie taki jak w Ojcu Chrzestnym - filmie)
Ogółem: 6-
Naprawdę bardzo fajnie mi się grało. Misje ogółem ciekawe oprócz wyścigu na torze a dokładniej przygotowania do niego ... jakieś 5 kursów w tą i z powrotem z tych samych punktów?
przelazłem całą kilka lat temu. jedyne co mnie ***iało to 1 misja i wyścig. ale to naprawde niezła gra. ma klimacik. przydało by się ją odświerzyć i zrobić jakąś gre o prawdziwej włoskiej Mafii
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
Gra jest miodzio ale ma swoje błedy (np liniowiść). Przypomina mi GTA w latach '30 minionego stulecia. Jeżeli maniacy właśnie włoskich klimatów chcą zobaczyć coś nowego niż mafia polecam również The Godfather, czyli Ojca Chrzestnego.
Hmm GTA w latach'30 ? :D
szczawik napisał: Jeżeli maniacy właśnie włoskich klimatów chcą zobaczyć coś nowego niż mafia polecam również The Godfather, czyli Ojca Chrzestnego.
godfather juz wiecej ma wspolnego z gta niz z mafia...
ta gra jest najlepszym tytulem w jaki gralem pod wzgledem fabuly, po prostu byla bezbledna. ***ista muzyka, najlepsza byla w menusach i w czasie kiedy cos sie dzialo, byla jakas akcja na ekranie... kiedy bylo spokojnie muzyka byla juz gorsza, co nie znaczy zla, po prostu neutralna... moja ulubiona misja to "Lepiej do tego przywyknij" - byla dosc latwa ale byla przemyslana i od poczatku do konca ciekawa. mafia to gra zdecydowanie bardziej powazna niz gta i godfather, tam przedstawiona historia byla trudna do zrozumienia w calosci przez poniektore osoby, w wiekszosci misji konieczne bylo przejechanie sporego kawalka mapy aby w koncu doszlo do jakiejs strzelaniny, misje byly trudne i w kilku miejscach wymagajace skupienia, a maly (nie powiem ze najmniejszy :P) blad zmuszal do powtarzania zadania od ostatniego save'a... oczywiscie zaglosowalem na najwyzsza z mozliwych ocene. az trudno uwierzyc ze te gre zrobili czesi ;d
dobra była misja z tym szczęściażem. bombe podkładałeś pod samochód a tam ta babka wsiadła -_- nawet ja sie ***iałem xD ale było śmiesznie. jeszcze napad na bank, roxiarska misja. aha, i jeszcze ze snipy zdjęcie tego kolesia co przemawiał.
tommyPL napisał: czyli masz pirata, skoro masz zamiar se kupić x)
no i co z tego? Moze jest w partii piratow? ;d poza tym nie kazdy ma $$$ na oryginalne gry ktore bardzo czesto sa drogie. Wiem co odpiszcie - Mafia kosztuje 19zl. Ale w tej chwili to nie ma znaczenia.
Obecnie forum przegląda 160 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 160 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami