Rozmawiamy tutaj o wersjach San Andreas na konsole PlayStation 2 i Xbox, która jest lepsza pod względem sterowania (na tych konsolach jest inne sterowanie), a także jakie ma inne atuty. Możemy tutaj równeż zapytać się o różne rzeczy związane z SA na konsole. Proszę o posty bez obrażania userów (chodzi tu o fanboy'ów) i dostosowanie się do regulaminu. Tak więc zapraszam do rozmowy.
Jeśli chodzi o sterowanie na Xbox'ie to nie jest tak źle to kwestia wczucia się w pada, ale prawda na padzie do PS2 można szybciej przyzwyczajić się do sterowania.
Graficznie Xbox'owa wersja San Andreas wygląda podobnie do tej na PC'ta. Tylko, że na kompie mozna wyższą rozdzielczość walnąć i więcej detali, ale nie ma zbyt dużej różnicy. :]
Jeżeli chodzi o wersję na PS2 to jest niestety gorzej, ponieważ na czarnuli nie mogli zabardzo więcej wycisnąć, ale jak się puści poprzez kabel RGB to nie jest tak źle. ;)
Mam takie pytanie wychodzące poza temat. Otóż co oznacza doughz. Czy są to jakieś punkty za np. dobrze napisay post? Wracając do tematu, każdy ma swoją opinię, ja naszczęście nie jestem fanboy'em. ;)
rp: 21709 skąd: Warszawa
lol, oczywiscie ze konsole sa przeznaczone do gier i sa pod tym wzgledem lepsze od pctow. :OOOO
ja gralem w SA 6 miesiecy na ps2, pierwsze 3 miecy gralo mi sie niesamowicie, to odkrywanie swiata itd...
mi o wiele lepiej sie gra na padach, wole autocelowanie itd... ci co nie grali, nie zrozumieja tylko beda pisac ze klawa i myszka lepsza, blablabla... wiadome jest ze moga odniesc takie wrazenie jak grali na konsoli 'u kumpla' godzinke. jak sie ma wlasna czarnulke/x-pudlo i sie pyka w takie SA 2-4 godzinny dziennie to sterowanie jest dziecinnie proste i intuicyjne. po dniu juz w ogole nie myslisz 'a teraz iks trzeba przycisnac zeby podskoczyc'.
wiem co mowie, bo mam ps2 od kilku ladnych lat i przyzwyczailem sie do tego stopnia, ze po prostu nie lubie grac na kompie - robie to tylko wtedy kiedy musze (bo np. herosow V nie ma na ps2 ).
i tyle.
a doughz to wirtualna kasa na gtg za napisany post/komentarz/shout itd... jak uzbierasz troche mozesz sobie kupic cos w sklepiku GTG - tutaj
Dzieki za odpowiedź, zgadzam się z tobą na konsoli gra się intuicyjnie sam mam konsole (Xbox) i gra mi się wyśmienicie choćby w takie Halo 2 przez internet tam trzeba mieć skilla, a niektórzy tak wymiatają, że nawet na myszce by tak jakiś gracz pctowy nie grał. :0
rp: 21709 skąd: Warszawa
A tak szczerze to w zyciu nie gralem w zadna gre na xpudle, malo, w zyciu nie trzymalem pada w reku, wiec nie moge porownac. :d
ale i tak ps2 lepsze. :*
Pad Xbox'owy jest duży, ale ma on też zalety, ponieważ jest solidniej zrobiony np. symbole przycisków typu X nie ścierają się, bo są pod plastikową osłonką wytłoczone te literki, do pada Xowego można podłączyć headseta, a zarówno kartę pamięci (karta nie jest raczej potrzebnya bo X kloc ma HDD 8 gb z czego 4 gb jest przeznaczone do save'ów itp.
nigdy nie gralem na Xboxie to nie wiem.... lepsza grafike ma chyba, ale o grywalnosci itd. itp. to nie bede sie rozpisywac bo po prostu nigdy w zyciu nie gralem na konsolce od pana w okularach....
a czy to jest takie dziwne ze mi sie na padzie gra po prostu niewygodnie? duzo bardziej wole klawiature i mysz. a, i gralem w gta3 na ps2 jesli juz o to pytasz
To zależy od przyzwyczajenia, ja np. na klaiwerce i myszce słabo gram, jest mi nie wygodnie i trzeba blisko monitora siedzieć, a na konsoli daleko od TV siedzisz i jest dobrze, jak już napisałem jest to kwestia przyzwyczajenia. ;)