rp: 20851 skąd: Vice City
Witam, ankieta zrobiona by coś się działo na forum. Jak sądzicie, V ukaże się na PS4 i następcę Xboxa?
Małe objaśnienie gwiazdki z czwartej odpowiedzi.
*Obsuwa V była tak naprawdę spowodowana zapowiedzą nowych konsol i R* zrobi nam wszystkim niespodziankę i wyda je również na PS4, następcę Xboxa w dniu premiery.
Ja myślę, że nic z tego. Nowe konsole to zupełnie inna bajka. Gra powstaje już kilka lat tylko na PS3/X360, a co dopiero gdyby mieli robić jeszcze na nextgeny Za to kolejne GTA już z pewnością pojawi się na PS4 i nowym Xboksie.
A tak swoją drogą to GTA V będzie zapewne grywalne na PS4 za sprawą streamingu z dawnego Gaikai
Myślę podobnie jak sdr, patrząc zdrowo rozsądkowo to nie ma szans żeby tworzyć tak dużą grę jednocześnie na ps3/xbox360, ps4/xbox720 i jeszcze na pc. Możliwe że się pokaże na nowych konsolach ale to będzie tylko na zasadzie portu tak jak to jest w przypadku pc-ta (ale dla mnie to bardzo wątpliwe). Rockstar to nie jest firma pokroju EA czy Activision, które robią gry co roku, kopiując tylko większość elementów z poprzednich odsłon i licząc na kolejne mln $$$. Dlatego przy grach takich jak Call of Duty, Battlefield czy Need for Speed jest duża szansa iż pokażą się jednocześnie na nowych i starych konsolach. Ale Rockstar to inna firma, która robi GTA raz na 5 lat i nie polega to tylko na zasadzie kopiuj wklej. Nie chce się tego szukać w gąszczu komentarzy na newswire ale sam Rockstar twardo mówi, że nie będzie wersji na nowe konsole i żeby nie robić teorii spiskowych, bo ten poślizg 3-4 miesięczny jest spowodowany tylko chęcią dopracowania gry. Przykładowo jak ktoś pisał czy będzie na nowe konsole, Rockstar odpisywał GTA V będzie tylko na obecne konsole ps3/xbox360 17 września. Ale jak ktoś pisał co z wersją PC, to była odpowiedź aktualnie nie mamy żadnych informacji odnośnie wersji na PC. I już z tego można wywnioskować, że za 150 dni gracze odpalą GTA V na ps3 i xboxie 360 a gracze pc-towi poczekają kolejne 150 dni. (jak się bardzo uprzesz to mogę znaleźć te komentarze na newswire, na potwierdzenie swoich słów, bo nie każdy ogląda komentarze pod newsami).
Jakoś na PlayStation można na niektórych wersjach grać w gry z poprzedniej generacji. Nie wiem jak to wygląda w konsolach Microsoftu, ale podejrzewam, że podobnie. Wydaje mi się, że GTA V wyjdzie po jakimś czasie także na next geny, a gra będzie ładniejsza i będzie płynniej chodziła Myślałem już o tym wcześniej i planuję teraz na wakacje kupić X360, a gdy gra wyjdzie na next geny - kupić next gena
rp: 20851 skąd: Vice City
Nie twierdzę że wyskoczą z V-next gen na premierę, dałem tylko taką opcję w ankiecie by było więcej opcji.
Nie muszą w cale robić gry na next geny osobno, nowe konsole są oceniane jako mocne komputery i gry ma się robić, nie jak na konsole a właśnie jak na komputery - twórcy sobie to chwalą. Dlatego jest szansa że gdy R* zacznie przygotowywać wersje na PC, mały lifting i mamy V dużo ładniejszą na next geny + wersja na PC.
rp: 7578 skąd: Nowy Sącz
Nie wyjdzie na next geny. Fakt faktem od bardzo dawna już gra jest w produkcji i na pewno nie była przygotowana również na PS4. Można byłoby sobie pograć w nią na PS4 i może działała by płynniej lecz jak wiadomo SONY jasno poinformowało że PS4 nie będzie kompatybilna wstecz, również do gier pobranych a działających na PS3... i tak będziemy wkrótce w mieszkaniach zawaleni konsolami, juz teraz przez brak kompatybilności mam PS2 / PS3 i wkrótce dojdzie PS4... dodatkowo jak również informują PS5 gdzieś tam w przyszłości ma obsługiwać UHD oraz chcą rezygnować z gier na nośnikach (miało to nastąpić już teraz, lecz uznali że to za wcześnie). Tak więc pewnie dojdzie kolejna :P
Obecnie forum przegląda 178 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 178 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami