Gość

Rejestruj

· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 01.11.2024 09:18
· GTAthegame · Forum · Pomoc
Musisz Być Zalogowany
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1
z karty zintegrowanej na dedyk
stojek121 napisany: 28.09.2011 21:18 Link Do Tego Posta
homeboy

rp: 3819
GTA 4 włącza się na karcie zintegrowanej intel hd3000 zamiast dedykowanej GF GT520M, nawet gdy klikam włącz z procesorem graficznym NVIDIA GE FORCE to i tak odpala się na tej Integrze intela z procka bo jak są w GTA ustawienia grafiki to tam jest test wydajności to się pokazuje że karta graficzna to intel HD graphic...

Ps: nic się nie zacina nawet na najwyższych (może troszeczkę) ale lepiej było by na pewno na karcie Ge Force'a

Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Zobacz Posty Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Pepe napisany: 28.09.2011 21:50 Link Do Tego Posta
La Vida es Una Lenteja

rp: 18079
Przypuszczam, że chodzi o laptopa i Windows Vista, albo 7, więc zapytam tak: czy w Panelu sterowania -> Ekran ->Rozdzielczość ekranu i po kliknięciu na obrazek monitora, w oknie wyświetla się Nvidia Geforce GT520M jako używana obecnie karta? Jeżeli nie, to myślę, że pomóc mogło by ustawienie jej jako głównej karty graficznej. Ewentualnie można w Menedżerze urządzeń wyłączyć kartę zintegrowaną, co również mogłoby pomóc.

Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Zobacz Posty Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
stojek121 napisany: 28.09.2011 23:06 Link Do Tego Posta
homeboy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e627c6699f505e54.html oto screen z tego panelu w który kazałeś mi wejść, poza tym widać że chyba jako domyślna jest ustawiona ta intelowska, obok jest zakładka " wyłącz " ale boje się że jak wyłączę to w ogóle nie będę miał ekranu i nVidia nie zaskoczy... może ustawimy ja jako domyślna ? ale jak... powtarzam ze w ustawieniach panelu sterowania nVidia jest ustawiona " preferowany procesor graficzny to nVidia ge force gt520m " wiec powinno odpalać na niej, poza tym nawet gdy klikam włącz z procesorem graficznym NVIDIA GE FORCE to i tak odpala się na tej Integrze intela

ps: nie wiem czy inne moje gry odpalają sie na intelu czy nvidii bo nie ma takiej mozliwosci sprawdzenia jak w GTA 4. Poza tym jak gram w GTA 4 i zminimalizuje gre i wskarze myszką na okienko panelu nvidii to jest napisane " Aktywnosc karty graficznej - GTA 4.exe. (jak nie mam nic włączonego i siedze na pulpicie jest napisane BRAK) "
To niem czy te GTA używa intela czy GF " :(

k11h napisany: 29.09.2011 08:11 Link Do Tego Posta
hustler

rp: 42905
U mnie tak samo jest, w benchmarku też pokazuje że testuje tę zintegrowaną, ale najważniejsze jest, że jest aktywność karty GF w panelu nvidii, ustaw sobie w tym panelu dla próby kartę zintegrowaną do tej gry to zobaczysz jaka z niej rakieta, u mnie pow. 7fps nie wychyla się ;)

sdr napisany: 29.09.2011 12:46 Link Do Tego Posta
szew

rp: 90140
Masz w systemie dwie aktywne karty graficzne? Lol. Proponuję wejść w menedżera urządzeń i wyłączyć kartę zintegrowaną. Wymusisz tym samym korzystanie przez system i wszystkie aplikacje z GF.

k11h napisany: 29.09.2011 12:51 Link Do Tego Posta
hustler

rp: 42905
Ja jak próbowałem wyłączyć to wielkie problemy były, teraz laptopy oszczędzają energię i sobie włączają kiedy im potrzeba porządną kartę..

sdr napisany: 29.09.2011 14:40 Link Do Tego Posta
szew

rp: 90140
No tak, ale widać ciągle są za mało inteligentne żeby wiedzieć, że dla IV trzeba włączyć porządną kartę

Jeśli do lapka jest dołączony jakiś soft, który umożliwia wymuszenie działania konkretnej karty (tak jak piszesz), a jednak to wymuszenie nie działa to zgłosiłbym buga do producenta softu/lapka.

Ale skoro piszesz, że nic się nie tnie i gra działa jak trzeba to ja bym olał sprawę. Wg mnie GF działa, tylko jakoś w tle, bo nie sądzę żeby ten Intel pociągnął IV na full detalach A co Ci się wyświetla jako główna/aktywna karta to nieważne przecież.

stojek121 napisany: 29.09.2011 15:52 Link Do Tego Posta
homeboy

hehaha! Nieźle SDR miał racje a skorzystałem z propozycji K11H, mówiliście że mam włączyć na próbę intela to włączyłem i zacina się na najniższych. więc automatycznie włącza się GF bo na najwyższych się nic nie tnie, ale dlaczego źle pokazuje to nie wiem, zamykam temat dziękuje SDR i K11H

· Wybierz stronę: 1
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 01.11.2024 09:18
·
Obecnie forum przegląda 54 gości oraz 0 z 6675 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 54 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Urodziny obchodzą dziś · czatyrko (31) · Wszystkiego najlepszego!
Napisano 25243 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami
STATYSTYKI »
news · forum · blogi · mobile · rss · pliki · filmy · njoy · szukaj · mapa
© 2004 - 2024 GTAthegame
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów jest zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies