Najpierw trzeba ustawić ogólne parametry Twojego łącza. Masz 25Mbps, więc w pole "Download BW" wpisz 25600 (25 * 1024, chyba tak to się liczy ). W pole "Upload BW" musisz wpisać dostępne pasmo uploadu. Jeśli masz np. 5Mbps to liczysz 5 * 1024 i wpisujesz. Potem trzeba zaakceptować te zmiany klikając przycisk "Apply" na samym dole. Wcześniej upewnij się, że "Traffic Control" na górze formularza też masz zaznaczony.
Teraz możesz przystąpić do nakładania ograniczeń na konkretne IP. Część "Services" zostaw tak jak jest. Przy "IP" w obu polach wpisz tę samą końcówkę adresu urządzenia, któremu ograniczasz pasmo. Z listy poniżej wybierz "Down". Przy "BW Range" trzeba wpisać ograniczenie prędkości. Router potrzebuje dolnej i górnej granicy, więc w pierwsze pole wpisz 0 jako dolną granicę, a w drugie znowu odpowiedni mnożnik dla 1024 jako górną granicę (2048 dla PC lub 23552 dla PS3). Zaznacz pole przy "Apply" i kliknij "Add". Kiedy strona się przeładuje dodaj kolejne urządzenie wg. instrukcji z tego akapitu.
Na koniec nie zaszkodzi ponownie kliknąć przycisk "Apply" na dole. Po poszczególnych krokach router może chcieć się restartować (ale niekoniecznie).
Konfigurowałem różne routery, ale Pentagrama nigdy i w sumie nigdy nie miałem potrzeby nakładania ograniczeń na pasmo w swojej sieci. Propozycja "z głowy", więc jak nie zadziała to sorry
Cytat: Cerberus umożliwia zarządzanie pasmem (QoS), bazującym na adresach IP, protokołach i numerach portów, co pozwala na wydajne podzielenie łącza przydzielonego od ISP dla konkretnych użytkowników lub protokołów sieciowych i zapobiega zapychaniu łącza internetowego.
To jest chyba taki manualny QoS Z drugiej strony też nie widzę sensu w podziale łącza na sztywno pomiędzy dwie maszyny. Chyba nie masz nonstop zapuszczonego torrenta żeby obawiać się o lagi w grach?
rp: 20840 skąd: Vice City
Nie, z kompa nie korzystam. Uzywa go rodzina wiec tak jak dust zauwazyl, sygnal jest przydzielany tam gdzie jest bardziej potrzebny, wole dac im 2 mega i miec spokoj.
Nie, jeszcze nie sprawdzalem czy to dziala ale dzieki.
Tiaa Nawet nie chciało mi się zrobić wykrywania przeglądarek mobilnych coby je odsyłać do m.gtathegame.net, a co dopiero takie cuś. Może w kolejnej wersji GTG