rp: 4929 skąd: Dolna Grupa
Mam mały problem.Moje gta sa zacina się.Samochody jadą tak jakby pojawiały się tam a potem troche dalej.przerywniki jak się zatną na początku to potem na końcu się odcina.Co mam zrobić żeby się tak nie zacinała i płynnie chodziła?Podkreślam że mam 128RAM.
pitrek322: 128MB RAMu to w ogóle stanowczo za mało jak na te czasy. Jeśli twój komputer ma tyle lat co RAM to proponuję od razu wymianę całego sprzętu. Nie ma sensu robić jakichś upgradów. A jeśli chcesz powalczyć jeszcze na obecnym kompie to tak jak wspomniano wyżej, najlepiej ustaw wszystkie detale na minimum. Wejdź do menu Options -> Display i poustawiaj wszystko na minimum. Jeśli to nie pomoże to wymiana sprzętu jest nieunikniona.
Dokładnie upgrade jest nieopłacalne, bo i tak jak dokupisz teraz RAMy to za pół roku Ci to nie wystarczy bo będziesz miał bardziej wymagające programy i gry.
rp: 4929 skąd: Dolna Grupa
Mój komp kupiony został siedem lat temu.Byłem pierwszy z kompem u moich kolegów.Ale potem załatwil se te nowsze jakieś przezroczyste bajery.Spróbuję to co mi radzicie a jak nie pomoże to się zwrócę do pomocy technicznej.
Pomoc techniczna nic Ci nie poradzi. Myślisz, że obniżą wymagania czy co? Zrozum, że ta gra potrzebuje więcej zasobów sprzętowych. Jeśli nie masz zamiaru wymienić sprzętu to możesz zapomnieć o płynnej rozgrywce. I nie mówię tego złośliwie teraz, tylko zupełnie na poważnie. Pomyśl o nowym sprzęcie lepiej - to jedyne wyjście.
Zamykam temat, bo sprawa jest chyba jasna. Nie ma co więcej nabijać.