15FPS to granica płynności, mogą być widoczne przejścia, gdy skacze np. z 20FPS do 30FPS, ale powyżej 20 to dobry wynik. Ja teraz mam ok. 40FPSów z tego co pamiętam, z miejscowym spadkiem do 25.
FRAPS - taki program, ostatnio wyszła nowa wersja działająca pod W7. Polecam.
Ja mam Core II Duo 3.0GHz, 8GB RAM, GeForce 9800GT 1024MB i gra nie przycinała się dopiero po podkręceniu procka na 4140MHz, z tymże to było przed patchami do IV. Gra jest po prostu źle zoptymalizowana, nie przejmuj się tym, pomimo tego i tak jest ***ista.
Warto kupić dla gry. Multi to qrwa jedno, wielkie nieporozumienie. Teoretycznie musisz być Rumunem lub innym arabem (tak, wiem), żeby móc pograć w multi, bo Games 4 Windows Live nie wspiera jakże ***istego kraju jakim jest Polska. W praktyce możesz pograć na lewo, ale pozostaje niesmak do Microsoftu.
Sam multiplayer jest mocno ograniczony z uwagi na to, że nie ma oddzielnej aplikacji dla klienta i serwera. Musisz mieć włączoną grę, żeby hostować serwer. Czyli normalny użytkownik serwera dedykowanego nie ma możliwości postawienia serwera, bo musiałby odpalić grę (a mógł odpalić np. w przypadku SA-MP, czy VC-MP). To zabija multiplayera WBUDOWANEGO w GTA IV. Czyli żeby hostować multi 24/7 musisz mieć włączoną grę 24/7, czyli serwer też musi mieć kartę graficzną obsługującą Shadery, etc. W skrócie - nikt nie postawi takiego serwera, czyli nie ma stałych serwerów cieszących się godną popularnością, tak jak to było np. w przypadku SA-MP i VC-MP. Multi w GTA IV służy co najwyzej do pogrania z kumplami po lanie.
Jestem na świeżo z IV, Roman do mnie dzwonił (jak już byłem w miarę ustawiony na drugiej wyspie), żebym nie jeździł drogimi, żółtymi taksówkami, tylko zamawiał u niego. Czyli interes wrócił.
I gdzie te dowody? Bez sensu jest Twój post, gregory.
Cytat: Nawet w San Andreas raz Catalina zadzwoniła co CJ'a i się okazało, że pomyliła numer bo chciała się dodzwonić do Claude'a, więc skoro chciała do niego zadzwonić to chciała z nim porozmawiać
Może chciała przekazać mu wiadomość? On nie musiał przecież odpowiadać. ;)