Siemka. Jako, że ruszyłem dupe zkonfigurowałem mój telefon, chciałem się zapytac o jakieś dobre strony WAP. Oczywiście, że już odwiedziłem GTG komórką, ale pewnie są jeszce jakieś inne ciekawe strony niekoniecznie poswięcone GTA. Chodzi mi tu o jakieś portale i inne ciekawe rzeczy.
rp: 18079 skąd: Vice City
adikko napisał: Chodzi mi tu o jakieś portale i inne ciekawe rzeczy.
A proszę bardzo:
onetlajt.pl (wpisujemy w telefonie http://onetlajt.pl/ - zaznaczam, że nie działa ona komputerze )
lajt.onet.pl/foto (Działa na telefonie bez problemów na Operze Mini 4)
wap.interia.pl
wap.wp.pl
wap.tlen.pl (dostęp do e-maila na Tlenie/O2/GO2 przez WAP)
wap.rmf.fm
Tyle ile za zwykłe polaczenie z WAPem. Tylko ta przeglądarka jest ***iscie szybka, ***iscie dobra itp.
I.
Onet lajt jakosa mi na kompie chodzi.
Tylko przez opere wszedłem.
Opera is the fastest, most secure browser available for S60 and Windows mobile handsets. Go to the mobile download page to get Opera on your device. Go to the mobile download page to see if your phone is supported.
Cytat: Opera Mini™
Opera Mini is a fast and easy alternative to Opera's mobile browser, allowing users to access the Web on mobile phones that would normally be incapable of running a Web browser. This includes the vast majority of today's WAP-enabled phones.
Dla komórek jest Opera Mini. Opera Mobile to browser dla innych urządzeń mobilnych. Poza tym chyba nawet płatny. Za korzystanie z Opery Mini nie płacisz nic. Płacisz tylko za przesył danych po GPRS, czyli jak za WAP praktycznie. Jeżeli jeszcze wyłączysz pobieranie grafiki (co czasem jest tylko zbędnym gadżetem, bo i tak na większości fotek gówno widać, a bardziej nam zależy na treści) to już wogóle, net prawie jak za darmo ;p
A ja mam prosbe.
Otóż kiedys bylo mozna pobrac opere beta 4 na stronie opery mini a teraz nie. Pobieralem ją z innych stron np instalki.pl ale wtedy juz nie chciuala na moim telefonie ruszyc. moglibyscie zapodac instalke opery 4 na k300i?
Sorka, ze odbiegam od tematu, ale. Kożystajcie z WWW na komórce tylko wtedy kiedy musicie, dla przyjemności NIGDY!! Nie opłaca się taka zabawa. Jeśli już to wap.
rp: 21709 skąd: Warszawa
adikko napisał: Sorka, ze odbiegam od tematu, ale. Kożystajcie z WWW na komórce tylko wtedy kiedy musicie, dla przyjemności NIGDY!! Nie opłaca się taka zabawa. Jeśli już to wap.
Dlaczego? Nie wiem jakie macie taryfy i w sumie od czego to zależy, ale ja mam abonament w Erze Biznes i bardzo malo place za neta, a w sumie korzystam z niego (jesli juz) tylko dla przyjemnosci (szczegolnie na wakacjach). Wiec nie wiem, moze telefony na karte placą wiecej, ale tak jak mowie: w moim abonamencie za korzystanie z neta place grosze. :P (choć z drugiej strony nie korzystam z Opery Mini, ale z Blueconnecta. :DD)
adikko napisał: Sdr, mam pytnko: czy opera mini będzie mi działać na telefonie S60?
jak wejdziesz na tą -> http://operamini.com stronkę z poziomu wap, powinno rozpoznać twój telefon. to znak, że możesz pobrac wersję browsera dopasowaną pod twój aparat (bo wiadomo, że każdy telefon ma swoją wersję - to zależy od wersji środowiska java, rodziałki ekranu, etc. - klik - w operze wszystko jest dopicowane )
Don_Luigi napisał: moglibyscie zapodac instalke opery 4 na k300i?
Ja mam Sagem my411X i jak testuje sieć to wyskakuje komunikat: Połączenie sieciowe niedostępne: nie zdefiniowano profilu. :-/ Czyli mam w opcjach pogrzebać? :)
rp: 5548 skąd: z domu.
Ryder_pl napisał: Ja mam Sagem my411X i jak testuje sieć to wyskakuje komunikat: Połączenie sieciowe niedostępne: nie zdefiniowano profilu. :-/ Czyli mam w opcjach pogrzebać? :)
na to wygląda. musisz utworzyć profil w którym będą wpisane wszystkie ustawienia twojego operatora dotyczące sieci. jeśli korzystasz z orange to najlepiej wykorzystać stronę http://ustaw.orange.pl i nie babrać się z tym ręcznie ;p