rp: 5593 skąd: Kraków
Ja mam taki problem z frapsem, otoż gdy wlaczam go to nagle mi wyskakuje 5 fraps i mi strasznie gre tnie, i moje pytanie: czemu tak tnie ? czym to jest spowodowane? to, że mam malo miejsca na dysku?
Jeżeli masz słabego kompa to zmień we Frapsie w zakładce Movies z Full-size na Half-size i zaznacz opcję No sync (nagrywanie bez dźwięku) Powinno trochę pomóc.
Edit by aadriann
Nie zaznaczaj opcji No sync bo wtedy będzie ci jeszcze bardziej ścinać. Odznacz opcję Record Sound, jak odznaczysz to wtedy nagrywanie będzie bez dźwięku, sorry za błąd.
Po prostu grę przestaw na najniższe ustawienia.
We Frapsie wyłącz nagrywanie dźwięku i przestaw na "Half-size". Jeśli zrobisz to wszystko, powinno działać lepiej. Jeśli to nic nie pomoże, to może czas na zwiększenie ramu ?
Jeżeli filmik nagrywasz w Single Player, to polecam GameCam'a. Nie powoduje takich "zwiech" jak FRAPS. Natomiast jeżeli nagrywasz w SA-MP, albo MTA:SA RM, to tak jak napisali Panowie powyżej. Zamiast "Full-size" ustaw na "Half-size". Poza tym, zmniejsz roździelczość w grze (najlepiej 800x600 16bit) i detale na najniższe.
rp: 5593 skąd: Kraków
Wszystko zmniejszyłem do najmniejszych detali, to co sie dało, wyłaczylem głos, dałem na half-size itd.. a ram mam 512, moze troche mało ? jak tylko kasy uzbieram to do kupie:) a filmiki to bym w SA-MP-ie krecił, moze jakies stunty ale narazie ten komp mi podcina strzydla