witam.
już od dawien dawna na naszym forum funkcjonują różne grupy.
dzisiaj po krótkim namyśle z zarządcą grupy San Andreas X Files Club - mtz'em, postanowiłem tą grupę usunąć. była ona według mnie całkowicie niepotrzebna - należałem do niej tylko ja i metzenik, mimo ze było baaaardzo wielu sympatyków w momencie jej utworzenia...
no i teraz tak sobie wpadłem na pomysł, aby stworzyć grupę dla aktywnych userów. wszedłem na nasz kanał ircowy i tak po krótkiej naradzie z sdr'em i tommim, oraz na gg z Tonim i metzenem ustanowiłem nazwę tego klubu. Adres klubu to http://www.gtathegame.net/forum/grupy.php?nr=4. oto krótki a'la regulamin jego działania:
Cytat:
#1 Postanowienia ogólne
Klub nosi nazwę: Klub Aktywnych Userów
Oficjalnym skrótem tej nazwy jest: KAU
Pomysłodawcą nazwy jest: sdr
Pomysłodawcą klubu jest: dj_link aka Wojtek
Głównym zarządcą klubu jest: sdr
Korzystanie z klubu jest bezpłatne.
#2 Zasady przyjmowania
Podstawowym warunkiem przyjęcia jest posiadanie minimum1400 punktów k+s+p, z czego suma punktów komentarzy i postów musi wynosić minimum 750.
Do klubu będą przyjmowane tylko osoby, które zarejestrowały się w okresie dłuższym niż 6 miesięcy od zgłoszenie się do klubu.
W myśl stwierdzenia, że także administratorzy, moderatorzy i redaktorzy należą w pewnym sensie do userów także oni mogę starać się o członkowstwo w klubie - na nieco innych warunkach ;)
Osoby, które przez zarządcę klubu zostaną uznane za nagminnie spamujące, pomimo osiągnięcia w/w warunków mogą nie być przyjęte do klubu.
Klubowicze, którzy przez zarządcę klubu zostaną uznani za nagminnie spamujących zostaną usunięci z klubu.
Po dokładnym zapoznaniu się z regulaminem, osoby chętne do przyjęcia do klubu wysyłają do zarządcy wiadomość PW (link na dole lub TUTAJ) w temacie wpisując zwrot KAU - zgłoszenie. W treści wiadomości należy potwierdzić znajomość regulaminu (zapoznałem się z regulaminem i zobowiązuję się do jego przestrzegania)
W wyjątkowych sytuacjach, do klubu mogą zostać przyjęte osoby nie spełniające warunku minimalnej liczby postów. Muszą jednak za tym przemawiać wyjątkowe argumenty.
Wszelkie zgłoszenia wysyłane inną drogą niż w/w, lub do innej osoby zostaną odrzucone.
#3 Postanowienia końcowe
Zarządca nie musi tłumaczyć swoich decyzji
W ramach klubu mogą zostać organizowane konkursy.
Redakcja serwisu będzie tępiła wszelkie niezdrowe nabijania w komentarzach i shoutach.
rp: 14079 skąd: prawie Białoruś
KAU = Kał
Dobry pomysł, to zachęci ludzi do pisania, ale również nabijania.
Zastanawiam się czy nie ruszy to z masowymi głupimi tematami w Cafe i czy nie beda sie pojawiac bezsensowne notki na my.gtg tylko po to zeby ponabijac w komentach i dostac sie do KAU.
będą. na pewno kiedyś zorganizuje się jakiś konkurs tylko dla tej grupy... jeżeli będziemy potrzebowali jakiś beta-testerów to najpierw będziemy patrzyli na klubowiczów itd. :)
ze swojej strony mogę zapewnić, że jesli klub się utrzyma i coś bedzie się w nim działo to członkowie mogą liczyć na utworzenie odrębnego forum do którego będą mieli dostęp tylko oni. poza tym na takiego usera zawsze można przymknąć oko w różych sprawach (ale nie przy spamowaniu) np. specjalne promocje w sklepiq or sth. jeszcze z dj sie dogadam i moze strzelimy wam jakiego surprajsa na nowy rok. dj daj znak zycia na irc'u ;p
ej, ja jestem aktywny user, ale mimo wszystko mam za malo tych tych punktow? Mimo to przygariecie mnie? : * Nie nabijam na stronie ale za to udzielam sie na ircu :C
ale mi o forum o dostep do waszego forum a nie o miejsce tam :
Cytat: 1. Zarządca nie musi tłumaczyć swoich decyzji
2. W ramach klubu mogą zostać organizowane konkursy.
3. Redakcja serwisu, a w szczególności Toni i TommyPL będą tępili wszelkie niezdrowe nabijania w komentarzach i shoutach.
4. Adres klubu to http://www.gtathegame.net/forum/grupy.php?nr=4
5. Zgłoszenie się do klubu oznacza akceptację regulaminu