Ktos wczesniej pisal o tym, ze calkiem przypadkowe wkrecenie sie glownego bohatera do swiatka przestepczego podchodziloby pod pomysl wykradniety z 'mafii'. Wedlug mnie cala historia bohatera powinna sie rozpoczac tym, ze pochodzi z rodziny patologicznej lub nie wie nic o swoim pochodzeniu (tylko jest swiadom, ze od samego poczatku swego istnienia wychowywany byl w domu dziecka). Gdy ukończył wiek pełnoletnosci musiał sobie radzic sam, niewyedukowany bez perspektyw ale inteligentny osobnik ma problemy finansowe, co nie pozwala mu na utrzymanie swojej obskórnej kawalerki w biednej dzielnicy cpunów, morderców, biedaków i gwałcicieli. Za drobne wybryki idzie do wiezienia, gdzie poznaje facetów, którzy trafili do więzienia z różnych przyczyn, po pewnym okresie wraca do 'normalnego' życia, które jest o wiele gorsze niż te więzienne. Postanawia 'uczciwie' zarabiać na czarno w jakiejs firmie, której to wlasciciel jedzie sobie równo z wypłatami i robi ich w przysłowiowego ch*ja co przyczynia się do tego że standart życia nie sprzyja naszemu bohaterowi. Bohater przypadkowo odnawia swoje znajomosci z paroma kumplami z wiezienia i postanawiaja razem dorobić się i zaistnieć w miescie, aby nikt wiecej nie pluł im w twarz i nie przechodził koło nich z pogardą.
Odnosnie rasy (bo tak to można nazwać)- gracz powinien mieć mozliwosc indywidualnego wyboru. Jestes azjatą i masz ochotę grać azjatą to sobie wybierasz azjatę. masz czarny kolor skóry to będziesz grał sobie czarnuchem (to samo z białasami,mulatami ciapatymi i innymi) i nikt z R* nie będzie narzucał kim sie ma grać. Również wygląd twarzy_w rękach graczy
Co do pomysłów i ewentualnych zmian jakich dokonałbym w nowej odsłonie GTA to byłyby to pomysły, które wczesniej wymieniliscie:
- taksówka-mówisz kierowcy gdzie chcesz jechać to też tam cie zabiera
- zróznicowany wygląd przechodniów, co nie wyklucza, że nie mogą się powtarzać(ale bezsensu, że na jednej ulicy spotykasz 4 tak samo wyglądających dziwek czy bezdomnych)
- możliwosc zawiązania dialogu z przechodniami
- flirt z dziewczynami w barach, pubach i dyskotekach i umiawianie się z nimi (przestać się ograniczać do dziewczyn, które sa wmieszane w misje)
- przystanki autobusowe, metro, tramwaje (konkretne linie)
- chcialbym zachaczyc o SKLEPY z ciuchami...chcialbym aby mozna bylo miec zrzut na wieszaki z konkretnymi ciuchami i sobie wybrac od razu co chce sie przymierzyc (meczące jest jak facet wchodzi do garderoby, gdzie zakłada sobie ciuch który rozpoznajemy po nic niemówiącej nam nazwie, wychodzi i dopiero wtedy widzimy co załozył
mam nadzieje ze wiecie o co chodzi) to samo z fryzurami (chociaż w tym przypadku, cala 'operacja' trwa krócej)
- komórki (kontaktowanie sie z konkretnymi osobami poprzez telefon)
- wieksza inteligencja pałarzy, służb zdrowia i strażaków (panowie nie rozjezdzamy ludzi i nie oblewamy ich wodą
)
mógłbym tak wymieniac w nieskonczonosc, jak cos mi sie przypomni to napisze. pozdro!