Witam , gdy gram w gta 4 mam okolo 40-60 klatek . Niestety gdy jade samochodem albo ide pieszo klatki spadaja i gra mi tnie przez 1-2 seknudy . Moj sprzet to :
Amd radeon 6950 hd
Amd Phenom ii x6 1055t 2.8 ghz
8 gb ramu
Windows 7 64 bity
Ps.Gram na maxymalnych detalach , gdy zmieniam grafe na najnizsza jest ciagle to samo.Ten sam problem tez mam w World of Tanks
Jak można grać w GTA IV i mieć 40-60 klatek, podczas gdy jadąc samochodem, albo idąc pieszo Ci się gra zacina? :P Chyba, że chodzisz z komputerem pod pachą :D
Aktualizuj sterowniki. Od zawsze tak Ci się dzieje?
Sterownik mam zaktualizowany , a czy tak sie od zawsze dzieje to nie wiem bo gta kupilem przedwczoraj . Sory za tego pierwszego niezrozumialego posta;D
Jak dla mnie to są objawy jakiegoś wirusa czy innego świnstwa, które na pare sekund zamula kompa i wtedy masz spadki fps. Proponuje dokładnie przeskanować cały system jakimś antywirusem i założe się, że coś się znajdzie na liście niechcianych programów.
Wejdź do Panelu Sterowania, wybierz ikonkę "Dźwięk" (Sprzęt i dźwięk), następnie kliknij dwa razy na domyślne głośniki (te z ikonką zielonego ptaszka). Wyświetlą ci się właściwości - wybierz zakładkę zaawansowane i zmień format z 16 bitów 44100 Hz (jakość CD) na 24 bity 192000 Hz (jakość studyjna) i zaznacz oba ptaszki poniżej. Zatwierdź zmiany i uruchom grę, już nie powinno ścinać.
Moj zasilacz to chieftec a80 , a co do tamtych rad zaraz je ogarne
+++ EDIT (15.02.2013 12:50):
chaos napisał: Wejdź do Panelu Sterowania, wybierz ikonkę "Dźwięk" (Sprzęt i dźwięk), następnie kliknij dwa razy na domyślne głośniki (te z ikonką zielonego ptaszka). Wyświetlą ci się właściwości - wybierz zakładkę zaawansowane i zmień format z 16 bitów 44100 Hz (jakość CD) na 24 bity 192000 Hz (jakość studyjna) i zaznacz oba ptaszki poniżej. Zatwierdź zmiany i uruchom grę, już nie powinno ścinać.
Maska jestes mistrzem , nie wiem co ma dzwiek do tego ale podzialal Twoj sposob !
Tego się nie ogarnie. Pewnie już się tym chwaliłem ale napiszę jeszcze raz - u mnie reinstalacja sterowników od karty graficznej pomogła na problem z ikonką od karty sieciowej (pokazywała, że kabel jest odłączony mimo, że internet śmigał).
Wejdź do Panelu Sterowania, wybierz ikonkę "Dźwięk" (Sprzęt i dźwięk), następnie kliknij dwa razy na domyślne głośniki (te z ikonką zielonego ptaszka). Wyświetlą ci się właściwości - wybierz zakładkę zaawansowane i zmień format z 16 bitów 44100 Hz (jakość CD) na 24 bity 192000 Hz (jakość studyjna) i zaznacz oba ptaszki poniżej. Zatwierdź zmiany i uruchom grę, już nie powinno ścinać.
Witam!Mam AMD Athlon II X2 240 Procesor 2.81GHz 4GB ram oraz karte graficzną GeForce 9500GT 1 GB ,gta IV mi się zacina,procesor za słaby ,czy inna przyczyna