Witam, od paru godzin mam pewien bardzo denerwujący problem z Save'ami w GTA 4. Gdy dzisiaj wgrałem parę modów, to byłem zmuszony przeinstalować grę z powodu błędów. Na początku nie było żadnego problemu, lecz podczas jednej z misji zaczęło mi się wyłączać GTA (zawsze w tym samym miejscu). Skopiowałem SAVE'y i po przeinstalowaniu skopiowałem je do folderu, gdzie powinny być. Gdy włączyłem grę przy ładowaniu wyskoczył mi komunikat, że nie można odczytać zapisanej gry i żebym sprawdził dysk twardy (coś takiego). Więc znowu przeinstalowałem grę, ale tym razem nie wklejałem save'ów. Wszystko było Ok, lecz, gdy zapisałem grę i później dałem LOAD, to wyskoczyło "The save game data file appears, to be damaged and cannot be loaded.". Nie wiem, o co chodzi i bardzo mnie, to denerwuję, bo przeinstalowałem grę chyba z 50 razy i cały czas ten sam błąd nad, którym siedzę już od 7 godzin @_@. Próbowałem na innym koncie Live i nadal, to samo. Dodam jeszcze, że gra jest oryginalna. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Jeżeli napisałem jakieś błędy to sorry, ale jest 5 rano i chce mi się spać XD
Nie wiem czy przypadkiem GTA IV infromacji o zapisanych stanach gier nie przechowuje w dwóch miejscach (w jednym chyba info o profilu LIVE a w drugim same save'y). W Twoim przypadku informacje te nie zgadzają się ze sobą i dlatego może być błąd.
~jakby było inaczej to proszę, by ktoś sprostował :)
Jeśli po reinstalacji gry zapis nowego save'a i próba jego odczytu skutkuje takim komunikatem to może to być problem niezależny od gry. Takie problemy najczęściej rozwiązuje się formatem systemu. Możliwe jednak, że coś Ci się pomieszało na dysku (tak też sugeruje komunikat błędu) dlatego przed formatem proponuję jeszcze skorzystać ze Scandiska.
Niemniej niezależnie od wyniku działania Scandiska istnieje ryzyko, że save'y zostały już trwale uszkodzone w związku z czym wszystko co do tej pory zrobiłeś w grze pewnie przepadnie.
Obecnie forum przegląda 197 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 197 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami