Mam dosyć nie miły problem z grą gdyż pożyczyłem od kumpla oryginalne gta 4 no i trochę mi przycinało więc zainstalowałem patcha trochę się am przyspieszaniem pobawiłem no i ładnie wszystko śmiga na średnich detalach tekstury na wysokim ;p tylko mały problemik został iż gdy lecę helikopterem mam jakieś czarne tło i wielką mglę nieco mnie to denerwuję.O to screen
Mój pc dosyć niezły jak dla mnie
procesor: intel core i3 530 2x 2.93GHz
grafika:Gigabyte geforce 210
płyta główna:gigaybte h55m-s2h
ram 2gb
zasilacz 500w
Nie stacjonarny nie przepadam za laptopami choć miałem zintegrowaną grafikę ale wymieniłem ;p ale najbardziej denerwuję mnie te czarne tło może dało by się podmienić jakieś plik?
Nie oszukujmy się... GeForce 210 (porównywalna z GeForce 9500GT - 9600GS) ma wydajność kalkulatora. Dla GTA IV najlepszym rozwiązaniem byłoby wrzucenie przynajmniej GeForce GTS250.
Trzeba pamiętać, że każda gra ma swoje własne upodobania co do sprzętu. To, że "wszystko" Ci fajnie działa na tej grafie nie znaczy, że IV też musi. Pomijam już fakt wątpliwej jakości portu tej gry.
Ustaw wszystkie suwaki w opcjach grafiki na minimum i zobacz czy jest lepiej. Jeśli nie to niestety nic nie poradzimy. Przypuszczam, że nawet Wsparcie Techniczne Cenegi/Rockstar odpowie Ci, że ta karta jest po prostu za słaba.
Szczerze trochę się dziwię, że gra Ci teraz nie tnie. Może jeśli teraz zmiana ustawień nie pomoże, spróbuj przeinstalować grę i zmienić ustawienia na minimalne przed instalacją patcha. Może też przestanie ciąć i "mgła" zniknie. Bo rozumiem, że "mgła" pojawiła się dopiero po instalacji łatki?
Nie wiem ja widzę screena
no więc tak na minimalnych dalej to samo pred instalacją łątek nie miałem takiego czegoś lecz posiadam starą wersie patcha bo 1.0.4.0 i teraz gdy mam zamiar zainstalować najnowszy niszczy mi się gra a mianowicie znikają ikonki na mapie i ogólnie co się da to prowadzić pojazdy i zabijać.
spróbuj jeszcze przeinstalować sterowniki od karty graficznej... usuń te co masz, przeleć system Driver Cleanerem i wtedy zainstaluj najnowsze dostępne sterowniki od karty graficznej.
Mimo wszystko nadal uważam, że ta grafa jest dla GTA po prostu za słaba. Dałbyś radę podać jakieś konkretniejsze informacje na jej temat? Głównie interesuje mnie ilość pamięci graficznej i jakiego typu to jest pamięć.
Swoją drogą ciekawa konstrukcja. Kompa kupowałeś w markecie?
Hmmm... Karta to ewidentnie rynek OEM, tam się puszcza właśnie te najsłabsze i najtańsze egzemplarze, żeby na reklamie fajnie brzmiało (pozdro dla sieci "Nie dla idiotów"). To, że masz TC na karcie graficznej teoretycznie powinno wykluczyć kwestię niedoboru pamięci na grafice (bo jak braknie to z ramek sobie łyknie).
Co do sterownika spróbuj właśnie odinstalować stary sterownik i przeczyścić komputer Driver Cleanerem. Usunie on wszelkie pozostałości po sterownikach karty graficznej i umożliwi wykonanie względnie czystej instalacji sterowników.
Jeśli to nie pomoże to jeszcze mógłbyś sprawdzić jak sprzęt zachowa się gdy włożysz do niego inną kartę graficzną.
Obecnie forum przegląda 199 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 199 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami