Witam, wiem że już większość graczy rozwiązało problem z zacinaniem i znikaniem ekranu gry, ale chciałbym pomóc reszcie. Z zanikaniem ekranu podczas gry chodzi o wolne wczytywanie tekstur, postaram się podać wam jak najlepsze ustawienia grafiki dla wyeliminowania zanikania ekranu i zacinania się gry. Osoby które chcą uzyskać pomoc proszę o napisanie odpowiedzi w tym temacie która wygląda tak:
Kod: 1. Problem [zanikanie ekranu / zacinanie się gry] :
2. Opis twojego komputera [Ghz, GB RAM (POMOC: Prawy przycisk myszy na "Mój Komputer > Właściwości > Zakładka "Ogólne". Spisujemy dane pod punktem "Komputer:")] :
System odpowiedzi będzie wyglądał następująco: Po jednym lub kilku odpowiedziach odpiszę jak powinny wyglądać ustawienia grafiki dla każdego po koleji użytkownika forum.
Sam miałęm problemy z grą ponieważ też miałem zaniki ekranu lecz wiem na czym polega błąd i chcę pomóc innym graczą.
1. Problem [zanikanie ekranu / zacinanie się gry] : zanikanie ekranu
2. Opis twojego komputera [Ghz, GB RAM (POMOC: Prawy przycisk myszy na "Mój Komputer > Właściwości > Zakładka "Ogólne". Spisujemy dane pod punktem "Komputer:")] : Processor 3.11GHz, 2,00 GB RAM
Może łatwiej byłoby gdybyś podał swój sposób ustalenia poszczególnych ustawień. Chyba nie będziesz tutaj w nieskończoność odpowiadał. Za rok czy dwa przestaniesz tu może zaglądać, a jakbyś zostawił info komuś mogłoby się wtedy przydać.
Wielkie dzięki naprawdę działa teraz tylko czasami na sekunde się przy deszczu zatnie ale można przynajmniej grać i już troche misji porobiłęm :)
THX! ! !
"sdr" - Wiem że łatwiej lecz sam jeszcze rozpracowuje ustalanie ustawień według procesora, ale jak tylko na 100% go rozpracuje chodź jeszcze kilka tygodni mi to zajmie (bo mało siędzę nad tym) to napewno podam info
Więc jak na razie zostanę przy odpisywaniu.
Podziel się z nami swym sekretem. Tak to sam będziesz nad tym pracował i zajmie Ci to dłużej. A jak zatrudnisz sztab naukowców, to jutro już będzie potrafili podróżować w czasie.
rp: 13580 skąd: Kraków
Rozumiem, że whisper marketing jest dosyć popularnym (i skutecznym) zabiegiem poprawiającym wizerunek, aczkolwiek zakładanie miliona kont tylko po to, żeby reklamować sztucznie własną ofertę wali mi scamem na kilometr.
$5 dla pierwszego, który zauważy zbieżność między użytkownikami gta4 i playboy ;)
Chaos, zaimponowałeś mi swoim komputerem. Z taką ilością RAM i MHz to niewiem czy ci gta san andreas działa xD Pomagam tylko tym graczą którzy spełniają warunki gry, czyli: 1 GB RAM (1,5 GB RAM - VISTA) i 2.4 GHz bo tak to już trzeba robić różne "sztuczki" z kompem żeby gta4 zadziałało ;]
Chaos, możesz sprubować wszystko na jak najmniej się da :)
Średnie ustawienia dla:
Kod: esk:
Video Mode: Tu ustaw według twoich parametrów (POMOC: Prawy przycisk myszy na pulpit > Właściwości > Zakładka "ustawienia" \ i mamy Rozdzielczość ekranu, tak ustaw w gta4 ) ale odświeżanie daj na maxa czyli (75Hz)
Aspect Ratio: Auto
Texture Quality: Low
Reflection Resolution: Medium
Water Quality: High
Shadow Quality: Medium
Render Quality: Medium
To może pomożesz i mi bo do tej pory nie mogę normalnie pograć w GTA IV na kompie, po chwili grania zawiesza mi się komputer, albo znika obraz i słyszę tylko muzykę z gry. Mój komputer to Intel Core 2 Duo CPU P8600 2* 2.4GHz, 4GB RAM, 64 bit WIN 7, karta graficzna ATI Radeon HD 4670. Z góry dzięki
Video Mode: Własne ustawienia monitoru + !!! maxymalna ilość Hz !!! np.
1280 x 1024 (75Hz)
(POMOC: Prawy przycisk myszy na pulpit > WŁAŚCIWOŚCI > zakładka USTAWIENIA szukasz "Rozdzielczość ekranu" i takie ustawienia ustawiasz u siebie w grafice gry. [Możliwe problemy ze znalezieniem swoiej rozdzielczości z powodu windows 7] )
Reflection Resolution: Low
Water Quality: Medium
Render Quality: Low
View Distance: 15 - 20 (ewentualnie* do 35 )
Detail Distance: 50 - 55 (ewentualnie do 60 )
Vehicle Density: 20 - 25 (ewentualnie do 35 )
Shadow Density: 3 - 5
[ * = ewentualnie - Jeśli nie będzie się zacinało ]
Wielkie dzięki, gra póki co działa bardzo dobrze, ale długo nie grałem więc nie mogę powiedzieć czy już wszystko na 100% jest ok. Dziś pogram dłużej to jutro dam znać czy jest OK, ale póki co jeszcze raz wielkie dzięki.
No niestety, dziś pograłem w GTA i niestety nadal gra mi się zawiesza. Wszystko działa płynnie, ale po jakimś czasie ekran robi się czarny i muszę resetować kompa.
WŁAŚNIE ZAKOŃCZYŁEM OBLICZANIE USTAWIEŃ GRAFIKI GTA IV :
Średnie ustawienia dla windows X P
Kod: 2GB RAM 2.4GHz - 3GHz:
Video Mode: Ustawienia własnego ekranu (Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, WŁAŚCIWOŚCI > zakładka USTAWIENIA > szukamy linijki „Rozdzielczość Ekranu” i ustawiamy tak samo w ustawieniach gry – Grafika )
+ maxymalna ilość Hz np. (75Hz)
NP.: 1280 x 1024 (75Hz)
Shadow Quality: Low
Video Mode: Ustawienia własnego ekranu (Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, WŁAŚCIWOŚCI > zakładka USTAWIENIA > szukamy linijki „Rozdzielczość Ekranu” i ustawiamy tak samo w ustawieniach gry – Grafika )
Water Quality: High
Water Quality: Low
Obecnie forum przegląda 205 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 205 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami