Jednak dalej pociągnę temat dalej u mnie nie działa.
1. Czy film robiłeś na PC ?
2. Podchodze do osoby i jak chcem uderzyć to albo Nicko trzyma pistolet w górze (jak by stał przed ścianą) albo strzela nawet przed osobą i przenikają mu ręce przez osobę xD bardzo dziwne dlatego czy mógłbyś rds zrobić screene i wkleić z: Ustawienia sterowania, ustawienia (te ogólne czyli tam gdzie sie ustawia między innymi mysz) i na wszelki wypadek ustawienia grafiki Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i Pozdr.
WŁAŚNIE ZAKOŃCZYŁEM OBLICZANIE USTAWIEŃ GRAFIKI GTA IV :
Średnie ustawienia dla windows X P
Kod: 2GB RAM 2.4GHz - 3GHz:
Video Mode: Ustawienia własnego ekranu (Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, WŁAŚCIWOŚCI > zakładka USTAWIENIA > szukamy linijki „Rozdzielczość Ekranu” i ustawiamy tak samo w ustawieniach gry – Grafika )
+ maxymalna ilość Hz np. (75Hz)
NP.: 1280 x 1024 (75Hz)
Aspect Ratio: Auto
Texture Quality: Low
Reflection Resolution: Medium
Water Quality: Medium
Shadow Quality: Low
Render Quality: Low
Video Mode: Ustawienia własnego ekranu (Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, WŁAŚCIWOŚCI > zakładka USTAWIENIA > szukamy linijki „Rozdzielczość Ekranu” i ustawiamy tak samo w ustawieniach gry – Grafika )
Water Quality: High
Shadow Quality: Medium
Render Quality: Medium
Reflection Resolution: Low
Water Quality: Low
Video Mode: Własne ustawienia monitoru + !!! maxymalna ilość Hz !!! np.
1280 x 1024 (75Hz)
(POMOC: Prawy przycisk myszy na pulpit > WŁAŚCIWOŚCI > zakładka USTAWIENIA szukasz "Rozdzielczość ekranu" i takie ustawienia ustawiasz u siebie w grafice gry. [Możliwe problemy ze znalezieniem swoiej rozdzielczości z powodu windows 7] )
View Distance: 15 - 20 (ewentualnie* do 35 )
Detail Distance: 50 - 55 (ewentualnie do 60 )
Vehicle Density: 20 - 25 (ewentualnie do 35 )
Shadow Density: 3 - 5
[ * = ewentualnie - Jeśli nie będzie się zacinało ]
Tak chodzi mi o GTA IV. A więc szukam nadal pomocy - Kto wie jak uderzyć z tzw. Kolby/magazynku pistoletu (tego pistoletu 9mm) [Podejdź do policjanta który w ciebie strzela, a on cie uderzy, o taki efekt mi chodzi].
Witam, na X-box'ie podczas grania kiedy podchodze do kogoś to mogę go uderzyć z kolby pistoletu jak to zrobić na komputerze, czy jest do tego jakiś przycisk czy poprostu się nie da?
Chaos, zaimponowałeś mi swoim komputerem. Z taką ilością RAM i MHz to niewiem czy ci gta san andreas działa xD Pomagam tylko tym graczą którzy spełniają warunki gry, czyli: 1 GB RAM (1,5 GB RAM - VISTA) i 2.4 GHz bo tak to już trzeba robić różne "sztuczki" z kompem żeby gta4 zadziałało ;]
Chaos, możesz sprubować wszystko na jak najmniej się da :)
Średnie ustawienia dla:
Kod: esk:
Video Mode: Tu ustaw według twoich parametrów (POMOC: Prawy przycisk myszy na pulpit > Właściwości > Zakładka "ustawienia" \ i mamy Rozdzielczość ekranu, tak ustaw w gta4 ) ale odświeżanie daj na maxa czyli (75Hz)
Water Quality: High
"sdr" - Wiem że łatwiej lecz sam jeszcze rozpracowuje ustalanie ustawień według procesora, ale jak tylko na 100% go rozpracuje chodź jeszcze kilka tygodni mi to zajmie (bo mało siędzę nad tym) to napewno podam info
Więc jak na razie zostanę przy odpisywaniu.
Witam, wiem że już większość graczy rozwiązało problem z zacinaniem i znikaniem ekranu gry, ale chciałbym pomóc reszcie. Z zanikaniem ekranu podczas gry chodzi o wolne wczytywanie tekstur, postaram się podać wam jak najlepsze ustawienia grafiki dla wyeliminowania zanikania ekranu i zacinania się gry. Osoby które chcą uzyskać pomoc proszę o napisanie odpowiedzi w tym temacie która wygląda tak:
Kod: 1. Problem [zanikanie ekranu / zacinanie się gry] :
2. Opis twojego komputera [Ghz, GB RAM (POMOC: Prawy przycisk myszy na "Mój Komputer > Właściwości > Zakładka "Ogólne". Spisujemy dane pod punktem "Komputer:")] :
System odpowiedzi będzie wyglądał następująco: Po jednym lub kilku odpowiedziach odpiszę jak powinny wyglądać ustawienia grafiki dla każdego po koleji użytkownika forum.
Sam miałęm problemy z grą ponieważ też miałem zaniki ekranu lecz wiem na czym polega błąd i chcę pomóc innym graczą.
Obecnie forum przegląda 171 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 171 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami