Jako ze w SB trwa temat o nowym GTA postanawiam zalozyc temat.
Podtytul Vice City 2 brzmi dziwnie, na chwile sie zatrzym i powiem dlaczego bedzie to kolejne Miami a nie co innego. Jak wiemy w GTA 1 byly 3 miasta, LC, VC i SA. Od pierwszego GTA w 3D, R* jedzie swoim schematem:
GTA 3 (LC)
GTA VC
GTA SA
GTA IV
Jak widac przyszlosc GTA moze tak wygladac:
GTA 3
GTA VC
GTA SA
GTA IV
GTA VC2
GTA SA2
I tutaj R* moze zakonczyc schemat, wydac GTA w innym miescie lub jechac schematem
GTA V
GTA VC3
GTA SA3
Vice City 2 brzmi dziwnie, chociaz gdy pisalem ten schemat, to takie durne to mi sie nie wydaje i mam przed oczami trailer zaczynajacy sie lsniacym rozowym napisem "Vice City 2" Patrzac na GTA IV w porownaniu z GTA 3, to dostalismy realne miasto. Tak wiec prawdopodobnie dostaniemy teraz realne Miami i to moze byc tytul kolejnego GTA, GTA Miami.
A co dalej? Jezeli schemat sie sprawdzi to potem bedzie SA, i licze na rewolucje w postaci ogromnej mapy, taka jaka dostalismy po VC. Los Santos, San Fierro i Las Venturas a kazde wielkosci GTA IV + tereny pozamiejskie. Tak ogromne mapy to dzis nie problem, wystarczy spojrzec na niedawno wydane Just Cause 2 i 33 km2 mapy.
To tyle o przyszlych GTA, a teraz o tym ile tego GTA bedzie. Po kazdej premierze GTA i po pewnym czasie padaja slowa "kiedy nowe GTA?" Jak wiadomo cos co sie zaczelo, kiedys musi sie skonczyc. Jednak seria GTA o tym na razie nie mysli, mi sie GTA jeszcze nie znudzilo i moge kupowac gry z tej serii jeszcze przez kilka lat.
Te GTA co wyjdzie bedzie dwunastom czescia, jak myslicie kiedy nastanie koniec serii? O ile w ogole nastanie
Wypowiadajta sie.