Siema zastanawiem sie czy GTA 4 bedzie mi działac na moim kapie mam taki sprzet
AMD athlon(tm) 64 procesor 3500+ BOX 512KB 2.27GHz, 1,5 GB RAM
Karta Graficzna VGA MSI NX7600GS-T2D256EH PICE 256MB 128 mam xp sp 3 ???
Prosze o szybka odpowiedz jezeli Gta mi nie pujdze to co mam wymienic w kompie .
Wole sie zapytac niz siedziec cały dzien i rozkminiac co jest nie tak czemu mi gra nie działa
Pojdzie, ale gra będzie się bardzo cieła, fps rzędu 10-15 FPS, proponuje wymienić procka, dokupić pamieć i grafikę też. Chociaż kiedyś na YT widziałem film, gdzie IV na grafice 128MB dobrze śmigało.
Nie wiem jaka jest Twoja kapa, ale możesz się pomylić ściągając przez przypadek GTA IV z internetu, zainstalować myśląc, że to jakaś darmowa podróba GTA, sprawdzić czy działa i legalnie usunąć do 24h, i jeśli będzie działać, pójść do sklepu i zakupić.
Wg. mnie nie pójdzie na tyle dobrze, żeby można było komfortowo grać. Do wymiany przede wszystkim grafa, i RAMy. Chociaż na twoim miejscu sprzedałbym całego kompa na części (zostawiłbym napęd i dysk jeśli jest na SATA II) i kupił nowego. Taki pecet za 1300-1400 zł już bez problemu pociągnie GTA IV na średnich ustawieniach. Przykład:
Kod: MOBO: AsRock A780GXH
CPU: AMD Athlon II X2 240
RAM: OCZ DDR2 PC2-6400 CL5 Vista Upgrade 4GB
GPU: Radeon 4870 512MB DDR5 (lub 4850 jak zabraknie kasy)
PSU: Corsair CMPSU-400CXEU
rp: 13580 skąd: Kraków
Ogarnij na przyszłość nazwę tematu, głębszej treści nie chciało mi się edytować. Panie fanie, 128 w tym przypadku określa szynę, pamięci jest 256MB. Jednak jak sprawdził puexam, nawet na 7900 IV nie "pujdzie" przy zadowalającej prędkości i jako-takim wyglądzie. Więc poproś mamę na święta o kartę graficzną a generalnie to i tak GTA jest od 18, więc musisz podrosnąć. I nie słuchaj Tomka, dla niego legalność oprogramowania jest czystą abstrakcją.
vajo napisał: AMD athlon(tm) 64 procesor 3500+ BOX 512KB 2.27GHz, 1,5 GB RAM
Karta Graficzna VGA MSI NX7600GS-T2D256EH PICE 256MB 128 mam xp sp 3
Szczerze mówiąc to nie wydaje mi się, żeby IV pociągnęła na tym sprzęcie (chociaż teoretycznie powinna), a nawet jeśli już się uda to raczej nie będziesz grał z przyjemnością - a o to chyba chodzi.
Najlepiej gdybyś wymienił wszystko na zestaw spełniający wymagania zalecane podane tutaj. A jeśli nie możesz wymienić wszystkiego to zainwestuj przynajmniej w grafę. Powodzenia Daj znać jak zainstalujesz grę. Chętnie się dowiem na jakim ostatecznie sprzęcie i jak to będzie chodziło.
PS. Mimo, że instalacja lewej kopii gry na próbę pomogłaby Ci się zorientować w sytuacji, to jednak nie polecam takiego wyjścia - tylko się niepotrzebnie nadenerwujesz z łamaniem zabezpieczeń.
@icetique: masz na myśli te darmowe wersje z MSDNAA? ;>
Piractwo to zwykła kradzież. Trzeba się postawić w sytuacji twórcy oprogramowania (czy czegokolwiek innego), dla którego robienie gier to praca dająca utrzymanie. Chcielibyście żeby ktoś kradł Waszą pracę? To takie krótkie pouczenie Amen. Naszym starszym, bardziej doświadczonym Użytkownikom polecam sprawdzenie odświeżonego formularza rejestracyjnego GTG. Dodałem tam nowe pole coby ukrócić wypowiedzi na brzydkie tematy