mam gre gta trylogia jest na niej gta 1 gta 2 gta 3 i jakis dodatek. płytę mam troszkę pęknięta, ale do tej pory dzaiłała normalnie. co trzeba zrobic że by mi gra chodziła bez płyty?
Jak masz oryginalną płytkę, to znajdź kumpla, który ma identyczną i przegraj ją sobie od niego i korzystaj z "pirata" w napędzie. Pirat będzie dla Ciebie kopią zapasową oryginalnej płytki, którą posiadasz, więc w pełni legalna akcja :P
Natomiast crack (a nie "krak") byłby nielegalną formą, bez dwóch zdań.
A nie ma opcji wymiany nośnika u producenta? Przecież tak naprawdę płacimy za to co jest na płycie, a nie za płytkę, której koszt produkcji wynosi kilka groszy.. Więc jak ktoś mieszka blisko Cenegi (?) to może popytać :D
Tak, a później żeby im udowodnić, że to nie z naszej winy nośnik jest pęknięty to trzeba stawać na uszach, jakbyście nie wiedzieli jak to jest z gwarancjami itd...
Ożesz w twarz, rzeczywiście bardzo istotny szczegół...
wyjścia masz następujące:
a) kumpel co zepsuł cedeka odkupuje Ci gierkę
b) znajdujesz kogoś ze sprawnym oryginałem, robisz sobie kopię i masz legalnego pirata (tłumaczyłem wyżej)
c) czekasz, aż łaskawie R* wypuści za free w sieci także GTAIII ;)
d) łamiesz prawo
Toni napisał: Natomiast crack (a nie "krak") byłby nielegalną formą, bez dwóch zdań.
Niby dlaczego crack byłby nielegalną formą uruchomienia gry skoro posiada (pęknięty ale posiada) krążek za który uiścił stosowną zapłatę? Grę kupił więc to chyba nie istotne w jaki sposób ją uruchamia...
Od razu podkreślam, że się słabo w tym orientuję więc nie bijcie za to pytanie...
Obecnie forum przegląda 219 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 219 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami