PlayStation Portable Go: następczyni pierwszej PSP. Tańsza, energooszczędna i prawie połowe lżejsza niż PSP teraz. 3,8-calowy ekran slider, wejście na karty Micro, wbudowane 16 GB pamięci Flash, Bluetooth, bez napędu UMD. Do tego do pogrania prawdopodobnie takie tytuły jak LittleBigPlanet, Gran Turismo czy Metal Gear. Czy Rockstar Games również rzuci się na 'świeże' mięso z nowym Grand Theft Auto?
ok. pomysł ***isty z tym wysuwanym ekranikiem, nie ma wreszcie umd(hura!). ale.. cos mnie odpycha od tej konsoli, moze dlatego, ze nic godnego uwagi juz nie powstaje na to.
Oczywiście, że póki co nie ma zastąpić, musiałeś źle zrozumieć. PSPGo wyjdzie jeszcze zanim opróżnią magazyny i stoiska z PSP, na jesieni, więc cena będzie niezależna, Go ma funkcjonować indywidualnie. Poza tym tak jak pisałem prawdopodobnie Go bedzie tańsze.
Mnie się nie podoba - przynajmniej z wyglądu. Podłużna konsola prezentuje się znacznie lepiej, no i Go ma analog jakoś dziwnie usytuowany ;s W sumie nie widzę większego sensu istnienia PSP Go. Skoro nie jest to następca zwykłego PSP to po co ją wypuścili? Jedno tu jest pewne. Do premiery PSP2 zostało jeszcze sporo czasu i Go to taka zapchajdziura przyspieszająca nieco proces odchodzenia od UMD. Domyślam się, że gry z cyfrowej dystrybucji, które wyjdą na Go będą do odpalenia również na PSP. Nie ma więc pewnie również powodu do przesiadki.
Z drugiej strony, Go może być impulsem dla Rockstar do wypuszczenia San Andreas Stories w wersji downloadable - i to jest plus tego wszystkiego. A kto wie czy gra nie powstaje już od jakiegoś czasu?
Ja natomiast ogólnie jestem nastawiony sceptycznie co do jakiegokolwiek PSP. W moim przekonaniu to dobra zabawka dla ośmiolatka na komunię Sąsiad kupił, napalony był niesamowicie, a po pół roku się okazało, że ostatnio grał 2 miesiące temu.
Dla mnie lipny bajer i nawet rozsuwany ekranik wrażenia nie robi Ale to moje zdanie, więc proszę nie bijcie!