Witam
A więc tak. Mam oryginalnego GTA IV, konto w games for windows live założone na Wielką Brytanie (jak wiadomo na Polsce nie działa). Kiedy loguje się w trakcie gry pisze by zaktualizować, więc aktualizuje. Gdy włączę grę po aktualizacji mam cały czas wyciągniętą komórkę i nic z tym nie mogę zrobić. Kilkakrotnie przeinstalowywałem grę, aktualizowałem ją ręcznie i nic nie pomagało. Szukałem na innych forach (spędziłem na tym kupę czasu), ale nic nie znalazłem. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Nie mogę nigdzie zadzwonić. Bo mam wyjęty telefon i samoczynnie przeskakuje z opcji "Multiplayer" i "video coś tam" nie mogę ani wybrać jednej z nich ani schować telefonu...
Ja mam od czasu do czasu tak, że jak odbieram telefon albo dzwonie do kogoś to sięzawiesza i muszę wyjść ESC do mapy i wrócić do gry - tak jakby zwiecha sięrobi. A co do aktualizacji to ja też miałem z tym problem i przeinstalowałem gre bo tak czy inaczej multiplayer mi nie działał.
Hmm. Już dziwny jest sam fakt, że Niko 'budzi się' z komórką w łapie. To jedna z pierwszych rzeczy jakie wypadałoby zrobić w tej sytuacji i może zabrzemieć głupio, ale... zaglądałeś w ogóle do konfiguracji sterowania? Sprawdź czy w ogóle masz ustawiony Backspace jako odpowiedzialny za ukrycie telefonu. A jeśli nie to jaki klawisz?
Gry zapisać się chyba nie da z wyciągniętym telefonem, więc ten sposób odpada. Spróbój zabić Niko i sprawdź czy jak wyjdzie ze szpitala dalej będzie miał telefon w łapie. Ewentualnie jeśli działa Ci klawisz wyciągnięcia telefonu spróbuj go wyciągnąć całkowicie (tak żebyś widział jego klawiaturę numeryczną) i zadzwonić np. na 911. Po skończonej rozmowie powinien schować komórę.
A więc z konfiguracją sterowania może być ten problem, że tam jest zdjęcie pada czy jak to się nazywa do xbox'a a nie przyciski klawiatury, no ale przed aktualizacją działał przycisk backspace. Zabicie Niko nic nie pomogło, ale udało mi się zapisać gre stając przy ścianie i naciskając "Q" - to (z tego co na razie udało mi się osiągnąć) jedyna sytuacja kiedy chowa komórkę, ale tylko na czas stania przytwierdzonym do ściany... No ale można zapisać. Nie da się także wyciągnąć telefony, by wybrać numer.
Streowanie zmienia się w menu Custom mapping, a nie tam gdzie jest pokazany pad Xboksa Wiem, że to mało intuicyjna nazwa. Sam z początku nieźle się naszukałem.
Cholera, nie mogę sprawdzić, bo gdy wchodzę w Custom mapping nie mogę zjechać na dół, a gdy próbuje po prostu tak jakby cały czas była przyciśnięta strzałka w górę...