dodam że mam zainstalowanego services packa 3,patha 1.0.1.0,conting,i mam karte radeona 4850 1gb a mój procesor to amd athlon 64x2 dual core 2.1ghz 4000+.proszę o pomoc co mogę zrobić aby te tekstury sie nie wczytywały tolko normalnie chodziły.pozdrawiam i czekam na odpowiedź
ps.może to wina procka?
Post edytowany przez moderatora. Nie pisz nigdy tylko wielkimi literami.
sdr
Na pierwszym screenie nie widzę niczego niepokojącego. Fakt, nie jest to grafika najwyższych lotów, ale nie dostrzegam niczego wybitnie utrudniającego rozgrywkę.
Procek wydaje się OK. Ogólnie jak wiadomo w przypadku GTA duet AMD+ATi to niezbyt fortunne połączenie. Instalowałeś ostatnie drivery Catalyst wydane po premierze gry? Ciężko będzie pomóc, bo przyczyną tu może być dosłownie wszystko. Gra jest tak niedopracowana i sprawia tyle problemów tylu osobom, że trudno będzie ocenić gdzie dokładnie tkwi ten szczegół sprawiający, że jest jak jest.
Być może da rade odświeżyć te tektury. Spróbuj takich trików jak wchodzenie do menu i do sekcji Graphics i poczekaj chwile aż gra wczyta od nowa tekstury. Ja też mam czasami taki problem. Najgorsze jest gdy gra w ogóle mi nie wczyta tekstur (czyt. nawet modelu postaci).
I co najważniejsze nie graj z patchem jeśli nie miałeś problemów bez niego. ja miałem problem z wczytywaniem tekstur i ten patch mi nawet pomógł i nic nie spartolił ale jeśli się poczyta wypowiedzi innych to ten patch potrafi sporo namieszać niżeli poprawić...
I jeszcze jedno postaraj się o parę próbnych włączeń gry to znaczy zacznij rozgrywkę ale jeśli pojawią się problemy wyłącz i włącz ponownie (czasami pomaga) i co najważniejsze nigdy nie minimalizuj GTA 4 bo są same problemy. Co najważniejsze nowe stery itp. ale więcej ci nie pomożemy. Być może ten badziewny support R* (mi nic nie pomogli tylko a jedynie za przeproszeniem pie***** i niepotrzebnie mi czas zabrali na czytanie odpowiedzi) ci pomoże chodź wątpię w to. Powodzenia w niepowiedzionej konwersji z powodzeniem życzy na nowy rok Aragorn
Toś mu poradził. Po pierwsze, jeżeli chce grać multi i robić achevmenty, to musi zainstalować patch, bo inaczej nie połączy się z usługą live. Po drugie, np. u mnie mogę sobie minimalizować grę ile razy chcę i nie ma z nią najmniejszych problemów.
No i wiadomo, stery. Nie napisałeś w sumie ile masz ramu. 2.1 GHz na dwujajowym procu i to jeszcze od AMD, to jednak trochę bieda przy GTA IV....
Obecnie forum przegląda 165 gości oraz 0 z 6677 zarejestrowanych użytkowników Razem: 165 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25244 (+9697) postów w 1849 tematach z 114 ankietami